PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноСъставки в луканките и колбасите, които убиват
04 Дек.
4
Пламена M.
Кое за какво е полезноДа измамим хормоните на глада
01 Дек.
Пламена M.
Кое за какво е полезноЗащо колбасите могат да ни докарат рак?
30 Ноем.
1
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Опасностите от майонезаВсички консерванти, овкусители и дори мононатриев глутамат, които се съдържат в майонезата, са само поредният бонус, който получаваме.
29 Ноем.
Черният шоколад ни спасява от емоционални сривовеСпоред резултатите от ново проучване консумацията на черен шоколад може бързо и ефективно да ни помогне при тежки емоционални сривове.
29 Ноем.
Полезни храни, които залъгват гладаВсеки от нас знае, че намаляването на теглото е един от най-честите проблеми, пред които се изправя днешното поколение. Грешният избор на храна и заседналият начин на живот са водещите причини за затлъстяването в наши дни.
27 Ноем.
1
Алкохолът не убива мозъчните ни клеткиУчени стигнаха до заключението, че алкохолът не може да унищожи мозъчните ни клетки и при умерена консумация на напитките не оказва негативно влияние на нервната система.
26 Ноем.
2
Вредите от прекалено мазното яденеПрекалено мазната храна, приемана редовно, може да доведе до не една и две вреди за организма и здравето. А е всеизвестно е, че хранителните навици и типът храна са един от определящите фактори за здравето ни.
24 Ноем.
Вредни ли са пушените меса и сиренаВ пушените продукти – меса, риба, сирене, се съдържат канцорегенни вещества, т. нар. N-нитрозамини. Те се разпространяват в околната среда от нитрати, нитрити и амини и са много опасни.
23 Ноем.
Предимства на рапичното олиоРапичното олио е биологичен продукт, извлечен чрез студено пресоване от семенцата на био рапица. То се филтрира и обработва без каквито и да било химикали.
23 Ноем.
Храни, съдържащи оксалатиОксалатите нямат полезна функция за човешкия организъм. Те представляват чисто и простно отпаден продукт, който се отделя в черния дроб при преработката на белтъци.
22 Ноем.
Консумацията на ядки намалява смъртносттаУчените установиха, че ежедневната консумация на ядки може да предотврати смъртта, провокирана от различни заболявания, с 20 процента.
22 Ноем.
Токсини и канцерогени виновни за затлъстяванетоВъншните токсини са тези, идващи от околната среда. Те вредят чрез замърсяване на хранителните продукти и питейната вода или чрез излагане, което води до вдишване или проникване през кожата.
21 Ноем.
Доматеният сос гарантира здраво сърцеИспански учени установиха, че доматеният сос може да ни предпази от сърдечен удар и инсулт благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти.
21 Ноем.
Полезно ли е шкембето?В българските ястия шкембето е месо, получено от телешки, овчи или свински стомах, за което изследванията сочат, че е богато на витамини и полезни съставки.
21 Ноем.
5
Чаят от целина помага при камъни в бъбрецитеЧаят от семената на целина доказано помага при камъни в бъбреците и други хронични бъбречни заболявания. Експертите съветват да пиете този чай поне 3 пъти в седмицата, ако имате проблеми с бъбреците.
19 Ноем.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други