PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноХранителни предимства на кокосовата захар
19 Ноем.
Пламена M.
Кое за какво е полезноПропускането на закуската води до затлъстяване
18 Ноем.
Антония Р.
Кое за какво е полезноВреди от царевичния сироп
18 Ноем.
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вредна ли е йодираната сол?Йодираната сол ефективно компенсира недостига на йод в организма. Наскоро обаче излязоха много твърдения, подкрепящи теорията, че причина за рака на щитовидната жлеза е именно консумирането на йодирана сол.
17 Ноем.
Най-доброто време за кафе е между 9.30 и 11.30 чДенят на повечето от нас започва с чаша кафе. Някои предпочитат да се излежават до късно, докато други са ранобудни. Учени доказаха кога е най-доброто време да изпием ароматната чаша енергия.
16 Ноем.
Кашуто е полезно за сърцетоИзследване на учени от Харвард показа, че консумацията на 60 грама кашу седмично е полезно за сърдечно-съдовата ситема. 30 грама кашу съдържат 160 калории, идващи предимно от полезните ненаситени мазнини.
16 Ноем.
Идеи за домашни тонизиращи напиткиТонизиращите напитки са нещо прекрасно. Те ни дават сила и енергия през целия ден. Грешно е обаче да се залага на изкуствени такива, в чието съдържание се откриват вредни оцветители и консерванти.
15 Ноем.
Вреден ли е белият шоколад?Въпреки че белият шоколад е богат на калций, той е прекалено наситен с мазнини, които не са здравословни и злоупотребата с консумацията му вреди на здравето.
15 Ноем.
Какво съдържа майонезата от магазинитеМайонезата, която си купуваме от магазините, представлява смес от нездравословни мазнини, консерванти и захар със съмнителен произход.
13 Ноем.
6
Вреден ли е червеният пиперЧервеният пипер е от семейство Картофови, близък роднина на картофа и домата. Той е изключително полезен, богат на витамин С, витамин А, манган, каротени и витамин Е. Тези витамини са едни от най-важните за поддържане на здрав организъм и тяло.
13 Ноем.
Хранителни подсладители замърсяват чешмяната водаНаскоро проведено изследване откри редица хранителни добавки в чешмяната вода, които я замърсяват. При анализ на водни проби се откри, че между 59 и 80 от сукралозата е останала във водата, след като е била пречистена
12 Ноем.
Колбасите са вредни за плодовитосттаУчените в Харвардския университет са категорични, че кренвиршите, беконът, наденицата и всякакви салами от този вид оказват сериозно влияние на мъжката потентност.
12 Ноем.
1
Газираните напитки увреждат бъбрецитеДанните на американски и японски учени показаха, че консумацията дори на малки количества от газираните напитки могат да се отразят негативно върху бъбреците.
11 Ноем.
Кивито е най-полезният тропически плодКивито е изключително полезен плод за сърдечно-съдовата система – може да изгаря мастните натрупвания в артериите – това от своя страна снижава риска от образуването на тромби.
11 Ноем.
Плодове и зеленчуци с разхлабително действиеОт незапомнени времена в хранителния режим на хората важно място заемат плодовете и зеленчуците. Освен че са вкусна храна, те имат редица полени за нас качества. Дори могат да бъдат използвани като лекарства.
10 Ноем.
Какво съдържа оризът?Оризът е култура, изключително богата на сложни въглехидрати. Оризът се отличава с високи хранителни качества. Освен това оризът има много нисък гликемичен индекс.
10 Ноем.
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други