Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ябълките и ядките усилват имунната системаЯбълките и ядките усилват имунната система
29 Април
Разтворимите фибри, които се съдържат в ябълките, намаляват възпаленията в човешкия организъм и усилват неговата имунна система. Още полезни качества на ябълките.
Нищо от нара не е за боклукаНищо от нара не е за боклука
29 Април
1
Всичко в нара, известен като кралски плод, става за използване. Всички, които не боледуват от язва или гастрит с повишена киселинност, трябва да си хапват редовно нар.
Какви са здравословните ползи от ментатаКакви са здравословните ползи от ментата
28 Април
Ментата е билка, позната на всеки от нас. Въпреки широкото ѝ кулинарно приложение, тя остава на първо място билка с огромни здравословни ползи, използвана широко в народната и традиционна медицина.
5 полезни продукта, които могат да ви навредят5 полезни продукта, които могат да ви навредят
28 Април
Съществуват храни с редица плезни качества за здравето на хората. И най-полезните храни обаче могат да бъдат вредни. Сред тези продукти са мазната риба, грейпфрутът, куркумата, соята, чилито.
Лечебни рецепти с пелинЛечебни рецепти с пелин
27 Април
В народната медицина билката пелин се използва главно като апетитовъзбуждащо и противопаразитно средство.
Лечебни рецепти с индришеЛечебни рецепти с индрише
26 Април
Индришето има кръвоспиращо и запичащо действие. Билката е много ефикасна при високо кръвно налягане, сърцебиене. Използва се често и при маточни кръвотечения, захарна болест.
Пореч срещу бронхит и настинкиПореч срещу бронхит и настинки
25 Април
Растението пореч от хилядолетия се използва в народната медицина. Малцина обаче знаят как. В цветовете му се съдържа нетоксичният пиролизиден алкалоид тезинин.
Оризовата каша лекува болен стомах и нервиОризовата каша лекува болен стомах и нерви
25 Април
Оризовата каша е незаменима при стомашни разстройства, полезна е за нервната и сърдечно-съдовата система. Най-полезен е кафявият ориз, който е запазил ценните вещества в обвивката на зърното.
Опасните съставки на вкусните храниОпасните съставки на вкусните храни
24 Април
Някои храни съдържат химически вещества, които в определени количества са вредни за здравето. Ето някои добавки и консерванти, и каква е тяхата вреда. Опасни съставки, консерванти и добавки
Народна медицина с волски езикНародна медицина с волски език
23 Април
От растението се използват листата – те се берат през пролетните месеци, след което се изсушават. Билката има отхрачващо действие.
Ароматната ягода пази сърцетоАроматната ягода пази сърцето
22 Април
2
Консумацията на ягоди всеки ден може да намали риска от сърдечни заболявания и инсулт. Кратка история на ягодата. Как да замразяваме ягоди. Сортове.
Лапачо срещу ракЛапачо срещу рак
21 Април
Кората от лапачо разрушава раковите клетки в белите дробове, посочва се още в публикациите. За тази цел кората трябва да се вари минимум осем минути, за да се получат активните вещества от екстракта.