- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ябълките и ядките усилват имунната системаРазтворимите фибри, които се съдържат в ябълките, намаляват възпаленията в човешкия организъм и усилват неговата имунна система. Още полезни качества на ябълките.
29 Април
Нищо от нара не е за боклукаВсичко в нара, известен като кралски плод, става за използване. Всички, които не боледуват от язва или гастрит с повишена киселинност, трябва да си хапват редовно нар.
29 Април
1
Какви са здравословните ползи от ментатаМентата е билка, позната на всеки от нас. Въпреки широкото ѝ кулинарно приложение, тя остава на първо място билка с огромни здравословни ползи, използвана широко в народната и традиционна медицина.
28 Април
5 полезни продукта, които могат да ви навредятСъществуват храни с редица плезни качества за здравето на хората. И най-полезните храни обаче могат да бъдат вредни. Сред тези продукти са мазната риба, грейпфрутът, куркумата, соята, чилито.
28 Април
Лечебни рецепти с пелинВ народната медицина билката пелин се използва главно като апетитовъзбуждащо и противопаразитно средство.
27 Април
Лечебни рецепти с индришеИндришето има кръвоспиращо и запичащо действие. Билката е много ефикасна при високо кръвно налягане, сърцебиене. Използва се често и при маточни кръвотечения, захарна болест.
26 Април
Пореч срещу бронхит и настинкиРастението пореч от хилядолетия се използва в народната медицина. Малцина обаче знаят как. В цветовете му се съдържа нетоксичният пиролизиден алкалоид тезинин.
25 Април
Оризовата каша лекува болен стомах и нервиОризовата каша е незаменима при стомашни разстройства, полезна е за нервната и сърдечно-съдовата система. Най-полезен е кафявият ориз, който е запазил ценните вещества в обвивката на зърното.
25 Април
Опасните съставки на вкусните храниНякои храни съдържат химически вещества, които в определени количества са вредни за здравето. Ето някои добавки и консерванти, и каква е тяхата вреда. Опасни съставки, консерванти и добавки
24 Април
Народна медицина с волски езикОт растението се използват листата – те се берат през пролетните месеци, след което се изсушават. Билката има отхрачващо действие.
23 Април
Ароматната ягода пази сърцетоКонсумацията на ягоди всеки ден може да намали риска от сърдечни заболявания и инсулт. Кратка история на ягодата. Как да замразяваме ягоди. Сортове.
22 Април
2
Лапачо срещу ракКората от лапачо разрушава раковите клетки в белите дробове, посочва се още в публикациите. За тази цел кората трябва да се вари минимум осем минути, за да се получат активните вещества от екстракта.
21 Април
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 726
Основни Рецепти
15 246
20 598
Други