- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноПредимства на рапичното олио
23 Ноем.
Пламена M.
Кое за какво е полезноХрани, съдържащи оксалати
22 Ноем.
Пламена M.
Кое за какво е полезноКонсумацията на ядки намалява смъртността
22 Ноем.
Антония Р.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Токсини и канцерогени виновни за затлъстяванетоВъншните токсини са тези, идващи от околната среда. Те вредят чрез замърсяване на хранителните продукти и питейната вода или чрез излагане, което води до вдишване или проникване през кожата.
21 Ноем.
Доматеният сос гарантира здраво сърцеИспански учени установиха, че доматеният сос може да ни предпази от сърдечен удар и инсулт благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти.
21 Ноем.
Полезно ли е шкембето?В българските ястия шкембето е месо, получено от телешки, овчи или свински стомах, за което изследванията сочат, че е богато на витамини и полезни съставки.
21 Ноем.
5
Чаят от целина помага при камъни в бъбрецитеЧаят от семената на целина доказано помага при камъни в бъбреците и други хронични бъбречни заболявания. Експертите съветват да пиете този чай поне 3 пъти в седмицата, ако имате проблеми с бъбреците.
19 Ноем.
Хранителни предимства на кокосовата захарЗахарта е един от продуктите, постоянен спътник в живота ни. Добавена в кафето и сладкишите, тя може да бъде открита и в повечето в храни в магазините. Тя е на всякъде.
19 Ноем.
Пропускането на закуската води до затлъстяванеРедица проучвания показват, че закуската ни поддържа бодри и концентрирани, помага ни да редуцираме килограмите си, като ни предпазва от преяждане през деня.
18 Ноем.
Вреди от царевичния сиропПроизводството на царевичен сироп претърпява своя бум през 70-те години на миналия век. Царевичният сироп увеличава трайността на продуктите, смесва се по-лесно с течностите и запазва сладостта.
18 Ноем.
Вредна ли е йодираната сол?Йодираната сол ефективно компенсира недостига на йод в организма. Наскоро обаче излязоха много твърдения, подкрепящи теорията, че причина за рака на щитовидната жлеза е именно консумирането на йодирана сол.
17 Ноем.
Най-доброто време за кафе е между 9.30 и 11.30 чДенят на повечето от нас започва с чаша кафе. Някои предпочитат да се излежават до късно, докато други са ранобудни. Учени доказаха кога е най-доброто време да изпием ароматната чаша енергия.
16 Ноем.
Кашуто е полезно за сърцетоИзследване на учени от Харвард показа, че консумацията на 60 грама кашу седмично е полезно за сърдечно-съдовата ситема. 30 грама кашу съдържат 160 калории, идващи предимно от полезните ненаситени мазнини.
16 Ноем.
Идеи за домашни тонизиращи напиткиТонизиращите напитки са нещо прекрасно. Те ни дават сила и енергия през целия ден. Грешно е обаче да се залага на изкуствени такива, в чието съдържание се откриват вредни оцветители и консерванти.
15 Ноем.
Вреден ли е белият шоколад?Въпреки че белият шоколад е богат на калций, той е прекалено наситен с мазнини, които не са здравословни и злоупотребата с консумацията му вреди на здравето.
15 Ноем.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 719
Основни Рецепти
15 245
20 596
Други