PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноЗелен чай срещу всички болести
23 Април
Елиана Василева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Аспержите са богати на антиоксиданти и заздравяват коститеАспержите са поддържат костите здрави. Те са отличен източник на витамин К. Една купа варени аспержи предоставя повече от необходимия дневен прием на този витамин. Витамин К е важен фактор не само са съсирването на кръвта, но също и за костната минерализа
22 Април
Кажете не на пестицидите, изберете здравословното!Манията по здравословното хранене с органична храна стана причина и квотата на биопродуктите по щандовете да се увеличи. Полезните биохрани се откриват все по-лесно не само в специализираните биомагазин, но и в супермаркетите
19 Април
Защо енергийните напитки са вредни за децатаАмерикански доктори препоръчват на деца и тийнейджъри да избягват енергийните напитки и да ги заменят със спортни напитки в ограничено количество.
18 Април
Как и защо да спрем кафетоДори след като сте били пристрастени към кафето години наред, можете да спрете да го пиете и ще се изненадате от резултатите. Обикновено хората, които пият кафе, не се ограничават с една и дори с две чаши през деня.
18 Април
27
Сладките напитки убиват по 180 000 души годишноПредишни проучвания вече са показали как пиенето на сладките газирани напитки увеличава риска от хронични заболявания като диабет, сърдечни заболявания и рак. Новото изследване обаче дава реална оценка колко голям е този проблем всъщност.
17 Април
Що е то биовино?Ако производител на вино в ЕС иска да сложи върху гроздовата си напитка етикет биовино, трябва да внимава да спазва всички цели и принципи, които са предвидени във връзка производството на продукт като биовиното.
17 Април
1
Кълновете - кое ги прави суперхрана?Кълнове сме опитвали всички – ако сте посещавали китайски ресторант, там в ястията доста често добавят и от тях. Изключително полезни – съвсем крехки са, богати на витамини А, В, С, Е.
17 Април
Изварата пази стомаха и кожатаСпоред една от кулинарните теории за произхода на изварата, тя е създадена, когато прадедите ни са решили да запазят по-дълго прясното мляко в стомаха на убито животно.
16 Април
8 стряскащо нездравословни снаксаЗа да сте сигурни в това, какво консумирате, четете внимателно етикетите на продуктите, избягвайте да купувате за вас, както и за децата ви, продукти с оцветители, консерванти и подобрители на вкуса.
15 Април
3
Ароматът на зехтин ни помага да отслабнемОказва се, че зехтинът е всичко друго, но не и вреден за нашата фигура, дори напротив. И този продукт се нарежда до останалите, които ни помагат да поддържаме теглото си и да храним правилно с не обилно количество храна.
15 Април
Защо рожков е по-полезен от какаото?Рожков е вечнозелено растение от семейство Бобови, характерно за средиземноморския регион. Заражда се е Северна Африка и Испания, но е широко разпространено и в Южна Америка, Австралия, Индия и Южна Африка. Тези дървета растат безпроблемно при всякакви кл
14 Април
Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?Фруктозата или както – плодовата захар доскоро се приемаше за здравословната алтернатива на бялата захар. Но дали неограниченото консумиране на богати на фруктоза продукти е безопасно?
13 Април
10
Еврика! Шоколад, от който не се пълнееВече има решение на дилемата - да хапна или не още едно парченце шоколад? Добрата новина за всички любители на шоколад е, че екип от учени изобрети шоколад, от който не се пълнее.
11 Април
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други