Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Токсини и канцерогени виновни за затлъстяванетоТоксини и канцерогени виновни за затлъстяването
21 Ноем.
Външните токсини са тези, идващи от околната среда. Те вредят чрез замърсяване на хранителните продукти и питейната вода или чрез излагане, което води до вдишване или проникване през кожата.
Доматеният сос гарантира здраво сърцеДоматеният сос гарантира здраво сърце
21 Ноем.
Испански учени установиха, че доматеният сос може да ни предпази от сърдечен удар и инсулт благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти.
Полезно ли е шкембето?Полезно ли е шкембето?
21 Ноем.
5
В българските ястия шкембето е месо, получено от телешки, овчи или свински стомах, за което изследванията сочат, че е богато на витамини и полезни съставки.
Чаят от целина помага при камъни в бъбрецитеЧаят от целина помага при камъни в бъбреците
19 Ноем.
Чаят от семената на целина доказано помага при камъни в бъбреците и други хронични бъбречни заболявания. Експертите съветват да пиете този чай поне 3 пъти в седмицата, ако имате проблеми с бъбреците.
Хранителни предимства на кокосовата захарХранителни предимства на кокосовата захар
19 Ноем.
Захарта е един от продуктите, постоянен спътник в живота ни. Добавена в кафето и сладкишите, тя може да бъде открита и в повечето в храни в магазините. Тя е на всякъде.
Пропускането на закуската води до затлъстяванеПропускането на закуската води до затлъстяване
18 Ноем.
Редица проучвания показват, че закуската ни поддържа бодри и концентрирани, помага ни да редуцираме килограмите си, като ни предпазва от преяждане през деня.
Вреди от царевичния сиропВреди от царевичния сироп
18 Ноем.
Производството на царевичен сироп претърпява своя бум през 70-те години на миналия век. Царевичният сироп увеличава трайността на продуктите, смесва се по-лесно с течностите и запазва сладостта.
Вредна ли е йодираната сол?Вредна ли е йодираната сол?
17 Ноем.
Йодираната сол ефективно компенсира недостига на йод в организма. Наскоро обаче излязоха много твърдения, подкрепящи теорията, че причина за рака на щитовидната жлеза е именно консумирането на йодирана сол.
Най-доброто време за кафе е между 9.30 и 11.30 чНай-доброто време за кафе е между 9.30 и 11.30 ч
16 Ноем.
Денят на повечето от нас започва с чаша кафе. Някои предпочитат да се излежават до късно, докато други са ранобудни. Учени доказаха кога е най-доброто време да изпием ароматната чаша енергия.
Кашуто е полезно за сърцетоКашуто е полезно за сърцето
16 Ноем.
Изследване на учени от Харвард показа, че консумацията на 60 грама кашу седмично е полезно за сърдечно-съдовата ситема. 30 грама кашу съдържат 160 калории, идващи предимно от полезните ненаситени мазнини.
Идеи за домашни тонизиращи напиткиИдеи за домашни тонизиращи напитки
15 Ноем.
Тонизиращите напитки са нещо прекрасно. Те ни дават сила и енергия през целия ден. Грешно е обаче да се залага на изкуствени такива, в чието съдържание се откриват вредни оцветители и консерванти.
Вреден ли е белият шоколад?Вреден ли е белият шоколад?
15 Ноем.
Въпреки че белият шоколад е богат на калций, той е прекалено наситен с мазнини, които не са здравословни и злоупотребата с консумацията му вреди на здравето.