Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Аспержите са богати на антиоксиданти и заздравяват коститеАспержите са богати на антиоксиданти и заздравяват костите
22 Април
Аспержите са поддържат костите здрави. Те са отличен източник на витамин К. Една купа варени аспержи предоставя повече от необходимия дневен прием на този витамин. Витамин К е важен фактор не само са съсирването на кръвта, но също и за костната минерализа
Кажете не на пестицидите, изберете здравословното!Кажете не на пестицидите, изберете здравословното!
19 Април
Манията по здравословното хранене с органична храна стана причина и квотата на биопродуктите по щандовете да се увеличи. Полезните биохрани се откриват все по-лесно не само в специализираните биомагазин, но и в супермаркетите
Защо енергийните напитки са вредни за децатаЗащо енергийните напитки са вредни за децата
18 Април
Американски доктори препоръчват на деца и тийнейджъри да избягват енергийните напитки и да ги заменят със спортни напитки в ограничено количество.
Как и защо да спрем кафетоКак и защо да спрем кафето
18 Април
27
Дори след като сте били пристрастени към кафето години наред, можете да спрете да го пиете и ще се изненадате от резултатите. Обикновено хората, които пият кафе, не се ограничават с една и дори с две чаши през деня.
Сладките напитки убиват по 180 000 души годишноСладките напитки убиват по 180 000 души годишно
17 Април
Предишни проучвания вече са показали как пиенето на сладките газирани напитки увеличава риска от хронични заболявания като диабет, сърдечни заболявания и рак. Новото изследване обаче дава реална оценка колко голям е този проблем всъщност.
Що е то биовино?Що е то биовино?
17 Април
1
Ако производител на вино в ЕС иска да сложи върху гроздовата си напитка етикет биовино, трябва да внимава да спазва всички цели и принципи, които са предвидени във връзка производството на продукт като биовиното.
Кълновете - кое ги прави суперхрана?Кълновете - кое ги прави суперхрана?
17 Април
Кълнове сме опитвали всички – ако сте посещавали китайски ресторант, там в ястията доста често добавят и от тях. Изключително полезни – съвсем крехки са, богати на витамини А, В, С, Е.
Изварата пази стомаха и кожатаИзварата пази стомаха и кожата
16 Април
Според една от кулинарните теории за произхода на изварата, тя е създадена, когато прадедите ни са решили да запазят по-дълго прясното мляко в стомаха на убито животно.
8 стряскащо нездравословни снакса8 стряскащо нездравословни снакса
15 Април
3
За да сте сигурни в това, какво консумирате, четете внимателно етикетите на продуктите, избягвайте да купувате за вас, както и за децата ви, продукти с оцветители, консерванти и подобрители на вкуса.
Ароматът на зехтин ни помага да отслабнемАроматът на зехтин ни помага да отслабнем
15 Април
Оказва се, че зехтинът е всичко друго, но не и вреден за нашата фигура, дори напротив. И този продукт се нарежда до останалите, които ни помагат да поддържаме теглото си и да храним правилно с не обилно количество храна.
Защо рожков е по-полезен от какаото?Защо рожков е по-полезен от какаото?
14 Април
Рожков е вечнозелено растение от семейство Бобови, характерно за средиземноморския регион. Заражда се е Северна Африка и Испания, но е широко разпространено и в Южна Америка, Австралия, Индия и Южна Африка. Тези дървета растат безпроблемно при всякакви кл
Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?
13 Април
10
Фруктозата или както – плодовата захар доскоро се приемаше за здравословната алтернатива на бялата захар. Но дали неограниченото консумиране на богати на фруктоза продукти е безопасно?
Еврика! Шоколад, от който не се пълнееЕврика! Шоколад, от който не се пълнее
11 Април
1
Вече има решение на дилемата - да хапна или не още едно парченце шоколад? Добрата новина за всички любители на шоколад е, че екип от учени изобрети шоколад, от който не се пълнее.