PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноХрани, които не подуват корема
10 Април
2
Жана Г.
Кое за какво е полезноПредимства на хималайската сол
10 Април
Пламена M.
Кое за какво е полезноЗдравословни ползи от пчелното млечице
10 Април
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лечебните свойства на медаМедът е полезен не само като алтернатива на захарта, но също така за профилактика и лечение на много болести - хронична настинка, треска, болки в стомаха, лоша циркулация на кръвта.
10 Април
Най-полезните напиткиСред най-полезните за здравето напитки са зеленият и ментовият чай, млечните напитки и особено айрянът, а също така прясноизцедените плодови сокове.
09 Април
Зелето предпазва от язваЗелето има силно изразен превантивен ефект срещу язва. Причина за това е високото съдържание на витамин U в хрупкавия зеленчук. Зелето съдържа и значителни количества минерални вещества - калций, калий и фосфор.
08 Април
1
Учените: 2 наденички седмично не са смъртоносниСлед като приковаха погледите на всички любители на пържените наденички и английската закуска, учените от Швейцария дадоха заден ход на твърденията си за смъртоносното влияние на колбасите върху човешкото здраве.
06 Април
Разликата между типов и бял хлябБелият хляб е произведен от бяло брашно. Той е много вкусен, а когато е току-що изпечен ароматът му е невероятен. Типовият хляб се приготвя от типово брашно.
05 Април
2
Време е за чай, а не кафеС все повече нарастващите фактори против кафето и зловредните му свойства, е добре да се обърнем към негови заместители. А какъв по-добър заместител от чая.
05 Април
1
За какво се използва подправката майоранаАроматът на майораната е много неустойчив, затова тази подправка се добавя буквално преди сервирането на ястието. В кулинарията листата й се използват в пресен и в изсушен вид.
05 Април
За какво е полезна коприватаПродължителният прием на запарка от растението засилва имунната система и бори вирусните заболявания и бактериалните инфекции. Лечебната сила на копривата се дължи на нейните кръвопречистващи функции.
04 Април
Защо трябва да ядете марулиМарулята е популярна съставка на салатите, не само заради страхотната си вкус, но и за огромната полза за здравето на човек. Зелената салата е природен лечител.
03 Април
1
Трябва ли мъжете да избягват соятаМного изследвания предполагат, че редовната консумация на соя може да намали производството на семенна течност. Тя съдържа съставки, които действително могат да повлияят върху възпроизводителните способности на мъжете.
03 Април
1
Кои витамини са най-важни за подрастващитеДоказано е, че витамин D е необходим на тялото, за да може да се абсорбира пълноценно калция и да се увеличи силата и здравината на костите. Витамин Е е от изключително значение за защитните функции на организма.
03 Април
Яжте боровинки, за да станете генииБоровинките подобряват паметта. Това се случва благодарение на веществото флавоноид, което се съдържа в боровнките. 200 грама боровинки на ден подобряват концентрацията с 20 .
02 Април
1
Преборете болестта на Алцхаймер със зехтинОще от древността са широко известни качествата на зехтина като лекарство и средство за разкрасяване, наред с кулинарната му употреба. Редовната консумация на зехтин влияе благоприятно върху целия организъм.
01 Април
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други