Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лечебните свойства на медаЛечебните свойства на меда
10 Април
Медът е полезен не само като алтернатива на захарта, но също така за профилактика и лечение на много болести - хронична настинка, треска, болки в стомаха, лоша циркулация на кръвта.
Най-полезните напиткиНай-полезните напитки
09 Април
Сред най-полезните за здравето напитки са зеленият и ментовият чай, млечните напитки и особено айрянът, а също така прясноизцедените плодови сокове.
Зелето предпазва от язваЗелето предпазва от язва
08 Април
1
Зелето има силно изразен превантивен ефект срещу язва. Причина за това е високото съдържание на витамин U в хрупкавия зеленчук. Зелето съдържа и значителни количества минерални вещества - калций, калий и фосфор.
Учените: 2 наденички седмично не са смъртоносниУчените: 2 наденички седмично не са смъртоносни
06 Април
След като приковаха погледите на всички любители на пържените наденички и английската закуска, учените от Швейцария дадоха заден ход на твърденията си за смъртоносното влияние на колбасите върху човешкото здраве.
Разликата между типов и бял хлябРазликата между типов и бял хляб
05 Април
2
Белият хляб е произведен от бяло брашно. Той е много вкусен, а когато е току-що изпечен ароматът му е невероятен. Типовият хляб се приготвя от типово брашно.
Време е за чай, а не кафеВреме е за чай, а не кафе
05 Април
1
С все повече нарастващите фактори против кафето и зловредните му свойства, е добре да се обърнем към негови заместители. А какъв по-добър заместител от чая.
За какво се използва подправката майоранаЗа какво се използва подправката майорана
05 Април
Ароматът на майораната е много неустойчив, затова тази подправка се добавя буквално преди сервирането на ястието. В кулинарията листата й се използват в пресен и в изсушен вид.
За какво е полезна коприватаЗа какво е полезна копривата
04 Април
Продължителният прием на запарка от растението засилва имунната система и бори вирусните заболявания и бактериалните инфекции. Лечебната сила на копривата се дължи на нейните кръвопречистващи функции.
Защо трябва да ядете марулиЗащо трябва да ядете марули
03 Април
1
Марулята е популярна съставка на салатите, не само заради страхотната си вкус, но и за огромната полза за здравето на човек. Зелената салата е природен лечител.
Трябва ли мъжете да избягват соятаТрябва ли мъжете да избягват соята
03 Април
1
Много изследвания предполагат, че редовната консумация на соя може да намали производството на семенна течност. Тя съдържа съставки, които действително могат да повлияят върху възпроизводителните способности на мъжете.
Кои витамини са най-важни за подрастващитеКои витамини са най-важни за подрастващите
03 Април
Доказано е, че витамин D е необходим на тялото, за да може да се абсорбира пълноценно калция и да се увеличи силата и здравината на костите. Витамин Е е от изключително значение за защитните функции на организма.
Яжте боровинки, за да станете генииЯжте боровинки, за да станете гении
02 Април
1
Боровинките подобряват паметта. Това се случва благодарение на веществото флавоноид, което се съдържа в боровнките. 200 грама боровинки на ден подобряват концентрацията с 20 .
Преборете болестта на Алцхаймер със зехтинПреборете болестта на Алцхаймер със зехтин
01 Април
Още от древността са широко известни качествата на зехтина като лекарство и средство за разкрасяване, наред с кулинарната му употреба. Редовната консумация на зехтин влияе благоприятно върху целия организъм.