- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноДъвчащите бонбони гарантират кариес
12 Дек.
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноБрюкселското зеле помага за по-лесно зачеване
11 Дек.
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Киселото зеле се бори с рака на дебелото червоТози деликатес е истинска съкровищница от полезни витамини и вещества, които са балсам за стомаха ни и силен съюзник в борбата срещу рака на дебелото черво.
10 Дек.
Босилекът може да ни подмладиСпоред резултатите от много бройни проучвания екстрактът от босилек е полезна съставка, която може да подмладява и възстановява кожата.
10 Дек.
Цвекло и ряпа за пречистване през зиматаЦвеклото и ряпата, както и всички кореноплодни зеленчуци, са често срещани, но и не рядко пренебрегвани есенно-зимни продукти. Познати още от древността, те радват с букет от много витамини и минерали.
09 Дек.
Най-добрата риба за зимата е херингаВ херингата се съдържат още никотинова киселина, както и витамин Д, които са изключително важни за укрепването на костите, както и за нервната система.
08 Дек.
Защо чаят е полезен за пушачитеКакто знаете, мъжете пушачи в България са повече от жените. Според учените от Швеция, пиенето на кафе или чай редовно, ще помогне на господата да намалят риска от атеросклероза.
08 Дек.
1
Съставки в луканките и колбасите, които убиватОще по времето на социализма колбасите са имали съмнително качество. Масово разпространено мнение бе, че хубавите луканки, някои видове колбаси са дефицитна стока, която се появява от време на време.
04 Дек.
4
Да измамим хормоните на гладаАпетитът е инстинкт за оцеляване, управляван от някои нервни и хормонални механизми. Те се задействат от мозъка. Всички чайове за отслабване, препарати срещу наднормено тегло и всевъзможни капсули просто отправят предизвикателство към апетита
01 Дек.
Защо колбасите могат да ни докарат рак?Колбасите и най-вече пушеното месо са изключително канцерогенни, поради което и изключително опасни за здравето. При хора, склонни да ядат животински храни, рискът от развитие на някои видове рак е три пъти по-висок
30 Ноем.
1
Опасностите от майонезаВсички консерванти, овкусители и дори мононатриев глутамат, които се съдържат в майонезата, са само поредният бонус, който получаваме.
29 Ноем.
Черният шоколад ни спасява от емоционални сривовеСпоред резултатите от ново проучване консумацията на черен шоколад може бързо и ефективно да ни помогне при тежки емоционални сривове.
29 Ноем.
Полезни храни, които залъгват гладаВсеки от нас знае, че намаляването на теглото е един от най-честите проблеми, пред които се изправя днешното поколение. Грешният избор на храна и заседналият начин на живот са водещите причини за затлъстяването в наши дни.
27 Ноем.
1
Алкохолът не убива мозъчните ни клеткиУчени стигнаха до заключението, че алкохолът не може да унищожи мозъчните ни клетки и при умерена консумация на напитките не оказва негативно влияние на нервната система.
26 Ноем.
2
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 746
Основни Рецепти
15 252
20 606
Други