Консумацията на чай възпрeпятства повишаването на телесното тегло. Черният чай намалява риска от паркинсон и рак. Чаят неутрализира вредното въздействие на мазните храни.
Много храни, които консумираме всеки ден, са представени за нещо, което всъщност не са. Това прилича на репликите на чанти и тоалети на известни марки, но става въпрос за хранителни продукти.
Аспержите са поддържат костите здрави. Те са отличен източник на витамин К. Една купа варени аспержи предоставя повече от необходимия дневен прием на този витамин. Витамин К е важен фактор не само са съсирването на кръвта, но също и за костната минерализа
Манията по здравословното хранене с органична храна стана причина и квотата на биопродуктите по щандовете да се увеличи. Полезните биохрани се откриват все по-лесно не само в специализираните биомагазин, но и в супермаркетите
Дори след като сте били пристрастени към кафето години наред, можете да спрете да го пиете и ще се изненадате от резултатите. Обикновено хората, които пият кафе, не се ограничават с една и дори с две чаши през деня.
Предишни проучвания вече са показали как пиенето на сладките газирани напитки увеличава риска от хронични заболявания като диабет, сърдечни заболявания и рак. Новото изследване обаче дава реална оценка колко голям е този проблем всъщност.
Ако производител на вино в ЕС иска да сложи върху гроздовата си напитка етикет биовино, трябва да внимава да спазва всички цели и принципи, които са предвидени във връзка производството на продукт като биовиното.
Кълнове сме опитвали всички – ако сте посещавали китайски ресторант, там в ястията доста често добавят и от тях. Изключително полезни – съвсем крехки са, богати на витамини А, В, С, Е.