PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноПолзата от живата храна
04 Окт.
Нина Норд
Кое за какво е полезноБъзак - лечебни свойства и състав
03 Окт.
14
Анонимен
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е ресвератрол и за какво е полезен?Ресвератролът има доказан ефект като антиоксидант. Съдържа голямо количество витамин Е, освен това може да спре голяма част от свободните радикали, чиято основна задача е да повреждат клетките.
02 Окт.
Полезно ли е да се пият горещи напиткиЛюбителите на чая и кафето често ги пият съвсем горещи, веднага след като са приготвени. Но това изобщо не е полезно и може да навреди на лигавицата на стомаха.
02 Окт.
Какво представляват фитонутриентите?За да набавяте на организма си Фитонутриенти е добре да похапвате много плодове – разнообразни и всеки ден. Фитонутриентите са много важен компонент за оптималното здравословно състояние.
02 Окт.
Плодовете, които подхранват кожатаДневният хранителен прием е важен фактор, който може да повлияе на нашата кожа. Ако ядем здравословни храни, кожата ни може да стане лъскава и красива. Храненето определя вида на нашата кожа.
30 Септ.
Защо да избягваме солените храниПрекалено солените храни са много вредни за бременните и за болните хора, тъй като претоварват бъбреците и черния дроб. За здравия човек също не е добре да прекалява със солените храни.
28 Септ.
Опасна ли е консумацията на студени напиткиАко пиете много студени напитки, преминаването на храната става много бързо и в червата влиза несмляна храна. Вместо няколко часа храната престоява в стомаха само двадесетина минути.
28 Септ.
1
Опасните бактерии в продуктитеМикроорганизмите, които предизвикват хранително отравяне, се развиват най-бързо при температура над 10 градуса. За повечето микроби е оптимална температурата на човешкото тяло. Най-опасните бактерии в продуктите
26 Септ.
Противовъзпалителни свойства на медаМедът съдържа всички необходими за организма вещества – изключително полезен за храносмилателната система, за имунната система. Още през древни времена, египтяните са използвали меда като естествен антибиотик.
25 Септ.
Вреди и ползи от олиотоОлиото съдържа ценни хранителни вещества. В него има много витамини - А и D, E и F. Най-важното предимство на олиото пред животинските мазнини е в това, че в състава му има ненаситени мастни киселини.
24 Септ.
1
Полезни или вредни са зърнените храниЗърната, особено пълнозърнестите храни, са съществена част от здравословния начин на хранене. Всички видове зърна са добри източници на сложни въглехидрати и някои ключови витамини и минерали.
23 Септ.
Защо трябва да ядем хляб редовноКогато човек реши да отслабне, първото, което маха от менюто си, е хлябът. Но е голяма грешка да не консумирате изобщо хляб, тъй като той е много полезен за организма.
16 Септ.
20
Тиквата в народната медицинаТиквата е иключително полезна при проблеми с храносмилането, бъбреците и с черния дроб. Болните от хепатит също могат да се възползват от лечебните свойства на тиквата.
15 Септ.
Опасно ли е прекаляването с лютоВсяка люта подправка, консумирана в по-големи дози, е дразнител за лигавицата на стомаха. Това може да доведе до развитието на различни видове стомашни проблеми.
14 Септ.
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други