Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е ресвератрол и за какво е полезен?Какво е ресвератрол и за какво е полезен?
02 Окт.
Ресвератролът има доказан ефект като антиоксидант. Съдържа голямо количество витамин Е, освен това може да спре голяма част от свободните радикали, чиято основна задача е да повреждат клетките.
Полезно ли е да се пият горещи напиткиПолезно ли е да се пият горещи напитки
02 Окт.
Любителите на чая и кафето често ги пият съвсем горещи, веднага след като са приготвени. Но това изобщо не е полезно и може да навреди на лигавицата на стомаха.
Какво представляват фитонутриентите?Какво представляват фитонутриентите?
02 Окт.
За да набавяте на организма си Фитонутриенти е добре да похапвате много плодове – разнообразни и всеки ден. Фитонутриентите са много важен компонент за оптималното здравословно състояние.
Плодовете, които подхранват кожатаПлодовете, които подхранват кожата
30 Септ.
Дневният хранителен прием е важен фактор, който може да повлияе на нашата кожа. Ако ядем здравословни храни, кожата ни може да стане лъскава и красива. Храненето определя вида на нашата кожа.
Защо да избягваме солените храниЗащо да избягваме солените храни
28 Септ.
Прекалено солените храни са много вредни за бременните и за болните хора, тъй като претоварват бъбреците и черния дроб. За здравия човек също не е добре да прекалява със солените храни.
Опасна ли е консумацията на студени напиткиОпасна ли е консумацията на студени напитки
28 Септ.
1
Ако пиете много студени напитки, преминаването на храната става много бързо и в червата влиза несмляна храна. Вместо няколко часа храната престоява в стомаха само двадесетина минути.
Опасните бактерии в продуктитеОпасните бактерии в продуктите
26 Септ.
Микроорганизмите, които предизвикват хранително отравяне, се развиват най-бързо при температура над 10 градуса. За повечето микроби е оптимална температурата на човешкото тяло. Най-опасните бактерии в продуктите
Противовъзпалителни свойства на медаПротивовъзпалителни свойства на меда
25 Септ.
Медът съдържа всички необходими за организма вещества – изключително полезен за храносмилателната система, за имунната система. Още през древни времена, египтяните са използвали меда като естествен антибиотик.
Вреди и ползи от олиотоВреди и ползи от олиото
24 Септ.
1
Олиото съдържа ценни хранителни вещества. В него има много витамини - А и D, E и F. Най-важното предимство на олиото пред животинските мазнини е в това, че в състава му има ненаситени мастни киселини.
Полезни или вредни са зърнените храниПолезни или вредни са зърнените храни
23 Септ.
Зърната, особено пълнозърнестите храни, са съществена част от здравословния начин на хранене. Всички видове зърна са добри източници на сложни въглехидрати и някои ключови витамини и минерали.
Защо трябва да ядем хляб редовноЗащо трябва да ядем хляб редовно
16 Септ.
20
Когато човек реши да отслабне, първото, което маха от менюто си, е хлябът. Но е голяма грешка да не консумирате изобщо хляб, тъй като той е много полезен за организма.
Тиквата в народната медицинаТиквата в народната медицина
15 Септ.
Тиквата е иключително полезна при проблеми с храносмилането, бъбреците и с черния дроб. Болните от хепатит също могат да се възползват от лечебните свойства на тиквата.
Опасно ли е прекаляването с лютоОпасно ли е прекаляването с люто
14 Септ.
1
Всяка люта подправка, консумирана в по-големи дози, е дразнител за лигавицата на стомаха. Това може да доведе до развитието на различни видове стомашни проблеми.