PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноСедемте най-солени храни
13 Септ.
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноОпасно ли е прекаляването с пържени храни
10 Септ.
2
Нина Норд
Кое за какво е полезноКои плодове и зеленчуци се избягват при бременност
09 Септ.
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да хапваме гроздеГроздето е един от най-полезните и обичани плодове. Най-важната полза от яденето на грозде е производството на антиоксиданти в тялото ви.
08 Септ.
Опасно ли е прекаляването със сладкоСладкото е любимо на много хора, но малцина знаят, че то може да ви нанесе неподозирани вреди, ако прекалявате с него. Ако прекалявате със сладкото, това може да навреди на имунната ви система.
04 Септ.
4
Чесънът - лекарство от природатаЧесънът е лекарство от природата. Чесънът притежава много и доказани лечебни свойства. Чесънът е полезен за зимните месеци, тъй като укрепва имунната система.
04 Септ.
2
Босилек за късмет и срещу зли силиБосилекът се използва не само за подправка на ястия и салати, но също така и като лекарство във вид на отвара. Той е полезен при хрема, кашлица, зъбобол, липса на концентрация.
02 Септ.
С бразилски орех се отслабваСеленът в бразилския орех го прави изключително полезен за здравето. Селенът е важен минерал антиоксидант, който пази от вредното въздействие на свободните радикали.
31 Август
Фибрите носят дълголетиеФибрите, известни още като влакна или нишки, трябва да присъстват в определени количества в ежедневния ни хранителен режим. Те се съдържат предимно в растителните продукти.
31 Август
Диетата на йогитеОт векове йогите спазват добре балансиран режим на хранене. Йогите избягват храните като месо и всякакви вътрешности. Йогите консумират пресни плодове и зеленчуци.
31 Август
За и против растителен кашкавал и сиренеТова, че сиренето или кашкавалът са направени с растителни мазнини, не ги прави вредни за здравето, просто животинските мазнини в тях са заменени с растителни.
30 Август
1
Елеутерокок и неговата чудодейна силаСъщността на тази билка е често съпоставяна с гуарана. Можете да си правите и отвари като смесвате елеутерокока с други билки – червена боровинка, джинджифил, френско грозде.
29 Август
Горчивият шоколад ни кара да не ядем сладкоГорчивият шоколад, за разлика от млечния, засища по-бързо, има повече антиоксиданти и намалява потребността на организма от солено, сладко и мазно. Засищане с горчив шоколад.
28 Август
1
Черен чай и целина даряват със здрави нервиЧерният чай, целината, лукът и вишните запазват младостта на тялото и даряват с тонус и здрави нерви. Черният чай трябва да се консумира два пъти дневно. Лукът укрепва костите.
28 Август
Ягодите забавят старосттаВ момента е сезонът на ягодите, затова се възползвайте максимално от вкусните червени плодове. Те забавят процесите на стареене и намаляват риска от рак.
28 Август
1
Най-силните билки с доказан ефектИма безброй билки с доказан ефект в традиционната медицина. Ето най-силните от тях и техните лечебни свойства - розмарин, лавандула, копър, босилек, сибирски лук.
28 Август
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други