- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладките напитки убиват по 180 000 души годишноПредишни проучвания вече са показали как пиенето на сладките газирани напитки увеличава риска от хронични заболявания като диабет, сърдечни заболявания и рак. Новото изследване обаче дава реална оценка колко голям е този проблем всъщност.
17 Април
Що е то биовино?Ако производител на вино в ЕС иска да сложи върху гроздовата си напитка етикет биовино, трябва да внимава да спазва всички цели и принципи, които са предвидени във връзка производството на продукт като биовиното.
17 Април
1
Кълновете - кое ги прави суперхрана?Кълнове сме опитвали всички – ако сте посещавали китайски ресторант, там в ястията доста често добавят и от тях. Изключително полезни – съвсем крехки са, богати на витамини А, В, С, Е.
17 Април
Изварата пази стомаха и кожатаСпоред една от кулинарните теории за произхода на изварата, тя е създадена, когато прадедите ни са решили да запазят по-дълго прясното мляко в стомаха на убито животно.
16 Април
8 стряскащо нездравословни снаксаЗа да сте сигурни в това, какво консумирате, четете внимателно етикетите на продуктите, избягвайте да купувате за вас, както и за децата ви, продукти с оцветители, консерванти и подобрители на вкуса.
15 Април
3
Ароматът на зехтин ни помага да отслабнемОказва се, че зехтинът е всичко друго, но не и вреден за нашата фигура, дори напротив. И този продукт се нарежда до останалите, които ни помагат да поддържаме теглото си и да храним правилно с не обилно количество храна.
15 Април
Защо рожков е по-полезен от какаото?Рожков е вечнозелено растение от семейство Бобови, характерно за средиземноморския регион. Заражда се е Северна Африка и Испания, но е широко разпространено и в Южна Америка, Австралия, Индия и Южна Африка. Тези дървета растат безпроблемно при всякакви кл
14 Април
Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?Фруктозата или както – плодовата захар доскоро се приемаше за здравословната алтернатива на бялата захар. Но дали неограниченото консумиране на богати на фруктоза продукти е безопасно?
13 Април
10
Еврика! Шоколад, от който не се пълнееВече има решение на дилемата - да хапна или не още едно парченце шоколад? Добрата новина за всички любители на шоколад е, че екип от учени изобрети шоколад, от който не се пълнее.
11 Април
1
Храни, които не подуват коремаПърженото, бобовите култури, алкохолът и газираните напитки са едни от най-големите виновници за подуването на корема. Съществуват продукти, които не причиняват подуване на корема.
10 Април
2
Предимства на хималайската солХималайската сол се е кристализирала в земните недра преди милиони години. В себе си съдържа 84 натурални минерала и елемента, идентични на тези, съдържащи се в нашето тяло.
10 Април
Здравословни ползи от пчелното млечицеПчелното млечице е биологичен продукт, секретиран от пчели кърмачки - нелетящите пчели на възраст от 5 до 15 дни. То служи за храна на личинките, търтеите и пчелата майка. В различните държави е наричано различно: “желе роял , “маточно млечице и др.
10 Април
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 620
Основни Рецепти
15 224
20 552
Други