Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Гроздето е един от най-полезните и обичани плодове. Най-важната полза от яденето на грозде е производството на антиоксиданти в тялото ви.
Опасно ли е прекаляването със сладкоОпасно ли е прекаляването със сладко
04 Септ.
4
Сладкото е любимо на много хора, но малцина знаят, че то може да ви нанесе неподозирани вреди, ако прекалявате с него. Ако прекалявате със сладкото, това може да навреди на имунната ви система.
Чесънът - лекарство от природатаЧесънът - лекарство от природата
04 Септ.
2
Чесънът е лекарство от природата. Чесънът притежава много и доказани лечебни свойства. Чесънът е полезен за зимните месеци, тъй като укрепва имунната система.
Босилек за късмет и срещу зли силиБосилек за късмет и срещу зли сили
02 Септ.
Босилекът се използва не само за подправка на ястия и салати, но също така и като лекарство във вид на отвара. Той е полезен при хрема, кашлица, зъбобол, липса на концентрация.
С бразилски орех се отслабваС бразилски орех се отслабва
31 Август
Селенът в бразилския орех го прави изключително полезен за здравето. Селенът е важен минерал антиоксидант, който пази от вредното въздействие на свободните радикали.
Фибрите носят дълголетиеФибрите носят дълголетие
31 Август
Фибрите, известни още като влакна или нишки, трябва да присъстват в определени количества в ежедневния ни хранителен режим. Те се съдържат предимно в растителните продукти.
Диетата на йогитеДиетата на йогите
31 Август
От векове йогите спазват добре балансиран режим на хранене. Йогите избягват храните като месо и всякакви вътрешности. Йогите консумират пресни плодове и зеленчуци.
За и против растителен кашкавал и сиренеЗа и против растителен кашкавал и сирене
30 Август
1
Това, че сиренето или кашкавалът са направени с растителни мазнини, не ги прави вредни за здравето, просто животинските мазнини в тях са заменени с растителни.
Елеутерокок и неговата чудодейна силаЕлеутерокок и неговата чудодейна сила
29 Август
Същността на тази билка е често съпоставяна с гуарана. Можете да си правите и отвари като смесвате елеутерокока с други билки – червена боровинка, джинджифил, френско грозде.
Горчивият шоколад ни кара да не ядем сладкоГорчивият шоколад ни кара да не ядем сладко
28 Август
1
Горчивият шоколад, за разлика от млечния, засища по-бързо, има повече антиоксиданти и намалява потребността на организма от солено, сладко и мазно. Засищане с горчив шоколад.
Черен чай и целина даряват със здрави нервиЧерен чай и целина даряват със здрави нерви
28 Август
Черният чай, целината, лукът и вишните запазват младостта на тялото и даряват с тонус и здрави нерви. Черният чай трябва да се консумира два пъти дневно. Лукът укрепва костите.
Ягодите забавят старосттаЯгодите забавят старостта
28 Август
1
В момента е сезонът на ягодите, затова се възползвайте максимално от вкусните червени плодове. Те забавят процесите на стареене и намаляват риска от рак.
Най-силните билки с доказан ефектНай-силните билки с доказан ефект
28 Август
Има безброй билки с доказан ефект в традиционната медицина. Ето най-силните от тях и техните лечебни свойства - розмарин, лавандула, копър, босилек, сибирски лук.