Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладките напитки убиват по 180 000 души годишноСладките напитки убиват по 180 000 души годишно
17 Април
Предишни проучвания вече са показали как пиенето на сладките газирани напитки увеличава риска от хронични заболявания като диабет, сърдечни заболявания и рак. Новото изследване обаче дава реална оценка колко голям е този проблем всъщност.
Що е то биовино?Що е то биовино?
17 Април
1
Ако производител на вино в ЕС иска да сложи върху гроздовата си напитка етикет биовино, трябва да внимава да спазва всички цели и принципи, които са предвидени във връзка производството на продукт като биовиното.
Кълновете - кое ги прави суперхрана?Кълновете - кое ги прави суперхрана?
17 Април
Кълнове сме опитвали всички – ако сте посещавали китайски ресторант, там в ястията доста често добавят и от тях. Изключително полезни – съвсем крехки са, богати на витамини А, В, С, Е.
Изварата пази стомаха и кожатаИзварата пази стомаха и кожата
16 Април
Според една от кулинарните теории за произхода на изварата, тя е създадена, когато прадедите ни са решили да запазят по-дълго прясното мляко в стомаха на убито животно.
8 стряскащо нездравословни снакса8 стряскащо нездравословни снакса
15 Април
3
За да сте сигурни в това, какво консумирате, четете внимателно етикетите на продуктите, избягвайте да купувате за вас, както и за децата ви, продукти с оцветители, консерванти и подобрители на вкуса.
Ароматът на зехтин ни помага да отслабнемАроматът на зехтин ни помага да отслабнем
15 Април
Оказва се, че зехтинът е всичко друго, но не и вреден за нашата фигура, дори напротив. И този продукт се нарежда до останалите, които ни помагат да поддържаме теглото си и да храним правилно с не обилно количество храна.
Защо рожков е по-полезен от какаото?Защо рожков е по-полезен от какаото?
14 Април
Рожков е вечнозелено растение от семейство Бобови, характерно за средиземноморския регион. Заражда се е Северна Африка и Испания, но е широко разпространено и в Южна Америка, Австралия, Индия и Южна Африка. Тези дървета растат безпроблемно при всякакви кл
Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?
13 Април
10
Фруктозата или както – плодовата захар доскоро се приемаше за здравословната алтернатива на бялата захар. Но дали неограниченото консумиране на богати на фруктоза продукти е безопасно?
Еврика! Шоколад, от който не се пълнееЕврика! Шоколад, от който не се пълнее
11 Април
1
Вече има решение на дилемата - да хапна или не още едно парченце шоколад? Добрата новина за всички любители на шоколад е, че екип от учени изобрети шоколад, от който не се пълнее.
Храни, които не подуват коремаХрани, които не подуват корема
10 Април
2
Пърженото, бобовите култури, алкохолът и газираните напитки са едни от най-големите виновници за подуването на корема. Съществуват продукти, които не причиняват подуване на корема.
Предимства на хималайската солПредимства на хималайската сол
10 Април
Хималайската сол се е кристализирала в земните недра преди милиони години. В себе си съдържа 84 натурални минерала и елемента, идентични на тези, съдържащи се в нашето тяло.
Здравословни ползи от пчелното млечицеЗдравословни ползи от пчелното млечице
10 Април
Пчелното млечице е биологичен продукт, секретиран от пчели кърмачки - нелетящите пчели на възраст от 5 до 15 дни. То служи за храна на личинките, търтеите и пчелата майка. В различните държави е наричано различно: “желе роял , “маточно млечице и др.