Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да спасим мухлясалият хляб?Как да спасим мухлясалият хляб?
11 Януари
2
Ако хлябът е покрит с мухъл, това означава, че брашното е зарезено с мицели и той не става за консумация. Единственото спасение е да го нарежете на тънки филийки и да го изпържите.
Малини, ягоди и риба срещу болестиМалини, ягоди и риба срещу болести
11 Януари
Зимата е добър момент да се погрижите за имунната си система. За да се предпазите от настинки и други болести, яжте ягоди, малини, бадеми, орехи и риба.
Бира при камъни в бъбреците?Бира при камъни в бъбреците?
10 Януари
2
Камъните в бъбреците могат да се открият случайно, когато не предизвикват никакви оплаквания на рентгенова снимка на коремната област или при ултразвуково изследване на коремните органи.
Доматите са полезни с авокадо, бадемите - с йогуртДоматите са полезни с авокадо, бадемите - с йогурт
09 Януари
2
Правилното съчетаване на продуктите е полезно за тялото и помага да следим за килограмите си и да се борим със стреса. Доматите се съчетават идеално с авокадо, а куркумата - с черен пипер.
Кои вещества са канцерогенниКои вещества са канцерогенни
09 Януари
3
Всички сме чували за канцерогенните вещества, но всъщност кои са те и къде се намират? Ако сте свикнали да хапвате редовно маргарин или пушено месо, откажете се, защото те са пълни с канцерогени
Видове оризВидове ориз
09 Януари
1
Оризът е една от най-древните култури. Кои са най-разпространените видове и типове ориз, вижте тук.
Пектин - същност и ползиПектин - същност и ползи
08 Януари
Пектинът е структурен полизахарид или по-просто казано, спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Пектинът е използван е най-често като стабилизатор. В готвенето пектинът се смята за един от най-естествените сгъстители.
Шам-фъстък за потентност, лешник и орех за добра паметШам-фъстък за потентност, лешник и орех за добра памет
06 Януари
Шам фъстъкът подобрява потентността, но не и когато се съчетае с бира - тогава ефектът е обратен. Орехите подобряват паметта и избистрят мисълта. И все пак не пренебрегвайте тези ядки.
Мандарините лекуват куп болестиМандарините лекуват куп болести
05 Януари
Мандарините са полезни при профилактиката и лечението на редица заболявания. Те засилват имунитета, вдигат настроението и помагат при заболявания на стомашно-чревния тракт, както и при бронхити.
Полезни свойства на спелтатаПолезни свойства на спелтата
05 Януари
Спелтата е специален сорт жито, който е наричан храната на фараоните. Сведения за тази житна култура ни дават находките от петото хилядолетие преди н. е.
Алабаш за тънка талия и добро настроениеАлабаш за тънка талия и добро настроение
04 Януари
Алабашът незаслужено е пренебрегван като продукт, който се грижи за тънката талия. Растението, което се среща в зелен и лилав цвят, осигурява не само втален силует, но и добро настроение.
Целебната сила на прополисаЦелебната сила на прополиса
03 Януари
4
Наричаният още пчелен клей има високо съдържание на витамини, белтъчини и други полесни за организма вещества. Той има противомикробно, противовъзпалително, антимикотично и имуностимулиращо действие.