- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноПолезни ли са кайсиевите ядки
14 Януари
1
Пламена M.
Кое за какво е полезноЗа целебните и полезни свойства на бананите
13 Януари
3
Елиана Василева
Кое за какво е полезноКулинарни идеи при готвене на фазан
12 Януари
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да спасим мухлясалият хляб?Ако хлябът е покрит с мухъл, това означава, че брашното е зарезено с мицели и той не става за консумация. Единственото спасение е да го нарежете на тънки филийки и да го изпържите.
11 Януари
2
Малини, ягоди и риба срещу болестиЗимата е добър момент да се погрижите за имунната си система. За да се предпазите от настинки и други болести, яжте ягоди, малини, бадеми, орехи и риба.
11 Януари
Бира при камъни в бъбреците?Камъните в бъбреците могат да се открият случайно, когато не предизвикват никакви оплаквания на рентгенова снимка на коремната област или при ултразвуково изследване на коремните органи.
10 Януари
2
Доматите са полезни с авокадо, бадемите - с йогуртПравилното съчетаване на продуктите е полезно за тялото и помага да следим за килограмите си и да се борим със стреса. Доматите се съчетават идеално с авокадо, а куркумата - с черен пипер.
09 Януари
2
Кои вещества са канцерогенниВсички сме чували за канцерогенните вещества, но всъщност кои са те и къде се намират? Ако сте свикнали да хапвате редовно маргарин или пушено месо, откажете се, защото те са пълни с канцерогени
09 Януари
3
Видове оризОризът е една от най-древните култури. Кои са най-разпространените видове и типове ориз, вижте тук.
09 Януари
1
Пектин - същност и ползиПектинът е структурен полизахарид или по-просто казано, спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Пектинът е използван е най-често като стабилизатор. В готвенето пектинът се смята за един от най-естествените сгъстители.
08 Януари
Шам-фъстък за потентност, лешник и орех за добра паметШам фъстъкът подобрява потентността, но не и когато се съчетае с бира - тогава ефектът е обратен. Орехите подобряват паметта и избистрят мисълта. И все пак не пренебрегвайте тези ядки.
06 Януари
Мандарините лекуват куп болестиМандарините са полезни при профилактиката и лечението на редица заболявания. Те засилват имунитета, вдигат настроението и помагат при заболявания на стомашно-чревния тракт, както и при бронхити.
05 Януари
Полезни свойства на спелтатаСпелтата е специален сорт жито, който е наричан храната на фараоните. Сведения за тази житна култура ни дават находките от петото хилядолетие преди н. е.
05 Януари
Алабаш за тънка талия и добро настроениеАлабашът незаслужено е пренебрегван като продукт, който се грижи за тънката талия. Растението, което се среща в зелен и лилав цвят, осигурява не само втален силует, но и добро настроение.
04 Януари
Целебната сила на прополисаНаричаният още пчелен клей има високо съдържание на витамини, белтъчини и други полесни за организма вещества. Той има противомикробно, противовъзпалително, антимикотично и имуностимулиращо действие.
03 Януари
4
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 620
Основни Рецепти
15 224
20 552
Други