Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Сиренето ще спаси човечеството от кошмариСиренето ще спаси човечеството от кошмариСиренето е сред полезните храни и подобрява съня и предпазва от кошмари. Това му свойство се дължи на аминосикелината триптофан. Какви са другите полезни свойства на сиренето.
Учените алармират: хамбургерите вредят на мозъкаУчените алармират: хамбургерите вредят на мозъкаХамбургерите и пиците са вредни за мозъка. Прекаляването с хамбургери и пици води до намаляване на интелектуаланите способности и паметта у хората.
Доматът - ябълката на любовтаДоматът - ябълката на любовта
26 Август
Жана Г.
Родината на доматите е Перу. Как различните нации в Европа са приели новия зеленчуците. Доматите са полезни заради веществото серотонин, което съдържат, помагат при сърдечни проблеми.
Нарът - благодат за полова мощНарът - благодат за полова мощНарът е естественото природно лекарство за полова мощ. Плодът е най-добрият заместител на хапчето виагра. Едно хапче виагра се равнява на една чаша сок от нар, показват експериментите.
Предимства на червената боровинка и защо е полезна за здравето ниПредимства на червената боровинка и защо е полезна за здравето ни
02 Юли
6
Admin
Червените боровинки са малко известни, но имат много лечебни свойства, те предпазват от камъни в бъбреците. Съдържат проантоцианидини и антиоксиданти. Помагат за кръвосъсирването.
Какво представляват спортните нутриентиКакво представляват спортните нутриенти
29 Юни
Admin
Спортните нутриенти играят голямо значение при постигането на добри спортни резултати. За атлетите е важно достатъчното пиене на вода. Всеки е чувал за проблема с дехидратирането. Внимавайте с диетите
Подправки срещу стареенетоПодправки срещу стареенето
22 Май
1
Admin
За да се предотврати стареенето не е достатъчно само търсенето на антиоксиданти в плодовете и зеленчуците. Не са за пренебрегване и подправките и билките, защото и те също ги имат.
Азиатците ядат гигантски репичкиАзиатците ядат гигантски репички
18 Май
Admin
Повечето видове зеле, репички и синап се отглеждат и намират на територията на Китай и Япония, като само някои от тях виреят и в градините на Америка.