Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гликемичен индекс на различните продуктиГликемичен индекс на различните продукти
28 Май
2
Различните храни имат различни стойности. По-богатите на фибри, нискокалорични храни, имат по-малък индекс и съответно благодарение на тях, губим тегло. Това са храни като плодове, зеленчуци, риба, нетлъсти меса.
Коктейли за хубав гласКоктейли за хубав глас
27 Май
1
Най-прочутият коктейл за хубав глас е коктейлът на Шаляпин, наречен на името на световноизвестния руски бас, популярен в началото на двадесети век.
Полезни свойства на лимонаПолезни свойства на лимона
27 Май
Лимоновото дърво и плодовете му са едни от най-старите културни растения с произход от Индия. Днес, лимонови дървета растат в субтропичният климат по целия свят, особено във Флорида и Средиземно море.
Вредите от бързото яденеВредите от бързото ядене
27 Май
1
Когато се храните набързо, отделяте за хранене най-много десетина или петнадесет минути. В човешкия мозък има център за засищане, който се включва двадесет минути след началото на храненето.
На кои храни и сокове да наблегнем при анемияНа кои храни и сокове да наблегнем при анемия
26 Май
Природата предоставя достатъчно възможности, чрез които да се набавят необходимите ресурси за тялото. Вижте кои храни и напитки помагат при анемия.
Ориз и гликемичен индексОриз и гликемичен индекс
26 Май
Сортове ориз варират от нисък до висок ГИ, в зависимост от вида му, степента на обработка и как се приготвя оризът. Белият дългозърнест ориз и има среден гликемичен индекс.
За ползите от ориз басматиЗа ползите от ориз басмати
26 Май
Оризът басмати има меко действие върху лигавицата на стомаха, затова се препоръчва при проблеми на стомашно-чревния тракт. Оризът басмати е препоръчителен при спазване на диета.
Вредата от покълналите зеленчуциВредата от покълналите зеленчуци
25 Май
Прорасналите и зелените картофи са много опасни за бременните жени, тъй като се отразяват върху здравето на бебето и то може да се роди с увреждания.
Храни и напитки за хубав гласХрани и напитки за хубав глас
24 Май
1
Добри храни и напитка за гласа е термин, условно възприет, за да очертае една рамка за това какво е полезно да консумираме не само за прекрасен глас, но и за доброто здраве на целия ни организъм.
Газообразуващи ХраниГазообразуващи Храни
24 Май
5
Полезните за организма сушени смокини, пресни ябълки, круши и праскови образуват газове в стомаха и червата. Това се дължи на съдържащата се в тях захар.
Полезно ли е растителното сиренеПолезно ли е растителното сирене
24 Май
2
Растителните сирена съдържат основно соево мляко и олио (палмово), което ги прави и повече или по-малко, в зависимост от консумирането им, вредни за здравето.
С какво може да бъде заместено месотоС какво може да бъде заместено месото
23 Май
1
Ако не ядете месо, в менюто ви трябва да присъстват всеки ден супи и ястия от бобови и зърнени култури, от морски дарове, салати, плодове и ядки.
За вредата от изкуствените аромати и подсладителиЗа вредата от изкуствените аромати и подсладители
23 Май
Напоследък постоянно ни говорят колко опасни са изкуствените аромати и подсладители. Кои са изкуствените подсладители – едни от най-често използваните са захарин, цикламат, аспартам.