Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За неустоима кожа хапвайте моркови и сливиЗа неустоима кожа хапвайте моркови и сливи
06 Юли
Морковите са ценни за кожата най-вече заради високото си съдържание на витамин С.
Какво трябва да знаем за ябълковия оцетКакво трябва да знаем за ябълковия оцет
06 Юли
Ябълковият оцет има оздравителен ефект, помага за отслабването, спомага за изхвърлянето на токсини, има противовъзпалителни и противогъбични свойства. Можете да го приготвите сами.
Плодове, повишаващи киселинността в организмаПлодове, повишаващи киселинността в организма
06 Юли
Прекаляване то с продукти, богати на киселини, може да повлияе неблагоприятно върху емайла на зъбите, както и върху други части на тялото.
Хапвайте ягоди за свеж тен и здрави зъбиХапвайте ягоди за свеж тен и здрави зъби
04 Юли
1
Установено е, че хапването на ягоди има изключително благотворен ефект върху укрепването на зъбите. Освен това съставките на ягодите придават на кожата ни свеж и сияен тен.
Наблягайте на кайсии при проблеми с бъбрецитеНаблягайте на кайсии при проблеми с бъбреците
04 Юли
Редовната консумация на пресни кайсии има доказано добър ефект при редица бъбречни болести. Особено полезен е и кайсиевият нектар, приготвен от пресни плодове.
След тичане – изпийте една безалкохолна бираСлед тичане – изпийте една безалкохолна бира
04 Юли
Благодарение на ценните съставки в безалкохолното питие – полифенолите, този тип напитки възстановяват най-добре организма, като същевременно го предпазват от ракови заболявания.
Копърът – лекарство за много болестиКопърът – лекарство за много болести
26 Юни
Отварата от копър действа като разхлабващо средство, помага при гастрити, при болести на бъбреците и на жлъчката. При стомашни разстройства много хора пият отвара от копър.
Кога се ядат различните плодовеКога се ядат различните плодове
24 Юни
Различните плодове трябва да се консумират по различно време на деня, за да отдадат на организма ви максимума от полезните си вещества.
Салвията и как да я вложим в ястияСалвията и как да я вложим в ястия
24 Юни
Мекия, но сладък пикантен вкус на салвията, заедно с многобройните и ползи за здравето я подреждат на едно от първите места на здравословните подправки.
Лечение на различни болежки с магданозЛечение на различни болежки с магданоз
24 Юни
5
При сърдечно-съдови заболявания, както и при заболявания на щитовидната жлеза се пие пресен сок от листа на магданоз. Пие се по една супена лъжица три пъти дневно на гладно.
Бира на корем за здравеБира на корем за здраве
22 Юни
В продължение на години сме се отдавали на пиенето на вино и то без чувство за вина, според редица факти се смята, че червеното вино може да помогне за предпазване от сърдечни болести.
Полезните свойства на кедровите ядкиПолезните свойства на кедровите ядки
21 Юни
Белтъчините в кедровите ядки се усвояват чудесно и могат да заместят месните белтъчини. Антиоксидантите в тези ядки защитават организма от вредните въздействия на околната среда.
Ягодите са ключът към младосттаЯгодите са ключът към младостта
16 Юни
Редовната консумация на червените плодове може да поддържа младежкия ви вид десетилетия наред. Благодарение на състава си, ягодите имат способността да повишават количеството антиоксиданти в кръвта.