PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноХрани за уголемяване на бюста
16 Август
8
Анонимен
Кое за какво е полезноСмокините помагат на сърцето
15 Август
1
Admin
Кое за какво е полезноСъс зехтин стомахът ви работи като швейцарски часовник
14 Август
15
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Оризът ни прави по-паметливиРедовната консумация на ориз е полезна за паметта, установили са японски учени. Той съдържа полезни белтъчини. Когато приготвяте паеля или ризото, варете ориза в бульон вместо във вода.
14 Август
Когато ни се яде шоколад, ни липсва магнезийКогато искаме да хапнем определен продукт, това означава, че организмът ни вика за помощ – липсват ми полезни вещества! За какво плаче организма ни, когато ни се яде определена храна.
13 Август
Какво представляват аминокиселинитеАминокиселините най-общо казано образуват белтъчините в човешкия организъм. Те участват в растежа и развитието на мускулната тъкан и помагат за нейното възстановяване.
12 Август
Да разсеем митовете: Защо трябва да се яде холестеролМакар да е вярно, че тялото произвежда холестерол в черния дроб, това не значи, че може да изключите холестерола изцяло от вашия хранителен режим и да очаквате да бъдете здрави.
12 Август
2
Яжте червено цвекло за издръжливостКонсумацията на сокове от червено цвекло удължава издръжливостта на човек с до 16 . Група британски учени доказват това с каране на колело.
12 Август
2
Лечебни свойства на царевицатаЦаревицата, която е толкова вкусна, е и много полезна. Тя има много ценни лечебни свойства. Под царевичните листа се образува т. н. царевичната коса, която е основен продукт за създаване на много лекарствени добавки.
11 Август
Боровинките предпазват от рак на дебелото червоБоровинките са богати на олеинова киселина, която помага за предотвратяването на риска от рак. Боровинките предпазват организма от редица заболявания, а също така забавят стареенето.
11 Август
Гроздето - дар от ДионисГроздето притежава мощни полезни свойства и защитава организма от сърдечно-съдови и онкологични заболявания. Стафидите пък оказват благотворно влияние върху нервната система.
11 Август
Какво има в колбасите?Освен месо в колбасите има много други съставки, някои от които изобщо не са полезни за организма, а други са направо вредни. В колбасите има различни видове оцветители, подобрители на вкуса и дори нитрити.
04 Август
4
Природни дарове за успокоение на нервитеЧувствате се изнервени и напрегнати? Колкото и да не ви се вярва това може да бъде, свързано с храненето.
27 Юли
Изненадващи приложения на биратаБирата, която е най-старата алкохолна напитка, е идеално средство за почистване на килими, сгъстяване на косата и лъскане на тенджери. Бирата примамва пеперуди.
23 Юли
1
Как да проверим дали са отровни гъбитеАбсолютна заблуда е, че ядливите гъби имат приятен аромат, а отровните – неприятен. Печурката изобщо не се отличава по аромат от отровния си двойник – бялата, а също така и зелената мухоморка.
23 Юли
18
Продукти, които помагат за запазването на тенаЗа да запазите тена си по-дълго, трябва да увеличите консумацията на моркови, магданоз, зелен лук, шипки, кайсии, ягоди, касис и боровинки. Също така трябва да наблегнете на бадеми, лешници и сушени кайсии.
14 Юли
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други