Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Оризът ни прави по-паметливиОризът ни прави по-паметливи
14 Август
Редовната консумация на ориз е полезна за паметта, установили са японски учени. Той съдържа полезни белтъчини. Когато приготвяте паеля или ризото, варете ориза в бульон вместо във вода.
Когато ни се яде шоколад, ни липсва магнезийКогато ни се яде шоколад, ни липсва магнезий
13 Август
Когато искаме да хапнем определен продукт, това означава, че организмът ни вика за помощ – липсват ми полезни вещества! За какво плаче организма ни, когато ни се яде определена храна.
Какво представляват аминокиселинитеКакво представляват аминокиселините
12 Август
Аминокиселините най-общо казано образуват белтъчините в човешкия организъм. Те участват в растежа и развитието на мускулната тъкан и помагат за нейното възстановяване.
Да разсеем митовете: Защо трябва да се яде холестеролДа разсеем митовете: Защо трябва да се яде холестерол
12 Август
2
Макар да е вярно, че тялото произвежда холестерол в черния дроб, това не значи, че може да изключите холестерола изцяло от вашия хранителен режим и да очаквате да бъдете здрави.
Яжте червено цвекло за издръжливостЯжте червено цвекло за издръжливост
12 Август
2
Консумацията на сокове от червено цвекло удължава издръжливостта на човек с до 16 . Група британски учени доказват това с каране на колело.
Лечебни свойства на царевицатаЛечебни свойства на царевицата
11 Август
Царевицата, която е толкова вкусна, е и много полезна. Тя има много ценни лечебни свойства. Под царевичните листа се образува т. н. царевичната коса, която е основен продукт за създаване на много лекарствени добавки.
Боровинките предпазват от рак на дебелото червоБоровинките предпазват от рак на дебелото черво
11 Август
Боровинките са богати на олеинова киселина, която помага за предотвратяването на риска от рак. Боровинките предпазват организма от редица заболявания, а също така забавят стареенето.
Гроздето - дар от ДионисГроздето - дар от Дионис
11 Август
Гроздето притежава мощни полезни свойства и защитава организма от сърдечно-съдови и онкологични заболявания. Стафидите пък оказват благотворно влияние върху нервната система.
Какво има в колбасите?Какво има в колбасите?
04 Август
4
Освен месо в колбасите има много други съставки, някои от които изобщо не са полезни за организма, а други са направо вредни. В колбасите има различни видове оцветители, подобрители на вкуса и дори нитрити.
Природни дарове за успокоение на нервитеПриродни дарове за успокоение на нервите
27 Юли
Чувствате се изнервени и напрегнати? Колкото и да не ви се вярва това може да бъде, свързано с храненето.
Изненадващи приложения на биратаИзненадващи приложения на бирата
23 Юли
1
Бирата, която е най-старата алкохолна напитка, е идеално средство за почистване на килими, сгъстяване на косата и лъскане на тенджери. Бирата примамва пеперуди.
Как да проверим дали са отровни гъбитеКак да проверим дали са отровни гъбите
23 Юли
18
Абсолютна заблуда е, че ядливите гъби имат приятен аромат, а отровните – неприятен. Печурката изобщо не се отличава по аромат от отровния си двойник – бялата, а също така и зелената мухоморка.
Продукти, които помагат за запазването на тенаПродукти, които помагат за запазването на тена
14 Юли
За да запазите тена си по-дълго, трябва да увеличите консумацията на моркови, магданоз, зелен лук, шипки, кайсии, ягоди, касис и боровинки. Също така трябва да наблегнете на бадеми, лешници и сушени кайсии.