Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Диетичните сухари крият опасни съставкиДиетичните сухари крият опасни съставки
03 Ноем.
В почти всяка диета се включват сухари и хората ги ядат без ограничение, защото са полезни. Не само че не е нискокалоричен и неподходящ при хранителни режими, но сухарът е много вреден.
Храни, които помагат преди изпитХрани, които помагат преди изпит
03 Ноем.
Когато ви предстои изпит, хранете се с риба, зелен фасул, гъби, овесени ядки, препечени филийки. Закуската преди изпит е важна, но ако сте нервни, изяжте един банан или шепа стафиди.
Менделеевата таблица в организма ниМенделеевата таблица в организма ни
02 Ноем.
Отделните елементи имат за изключително важни за нормалното развитие на организма. В текста е посочено кратко описание на значението на най-съществените елементи за протичането на физиологичните процеси в тялото ни.
Орторексията е предпоставка за много болестиОрторексията е предпоставка за много болести
01 Ноем.
3
Орторексията е разстройство на психиката и е характерно за жени на около тридесет години. В стремежа си да се хранят прекалено здравословно, те лишават тялото си от ценни вещества и витамини.
Банани за здраве и красотаБанани за здраве и красота
01 Ноем.
Бананите нормализират кръвното налягане, полезни са при гастрит и зареждат тялото с енергия. Маските от банани пазят младостта и красотата на кожата. Вана с банани гарантира гладка кожа.
Антиоксидантни продукти или елексирът на младосттаАнтиоксидантни продукти или елексирът на младостта
31 Окт.
Зеленият чай, ягодите, червеното вино, нарът и канелата са богати на антиоксиданти. Те предпазват от влиянието на свободните радикали, които предизвикват хронични болести.
Храни с Витамин B1Храни с Витамин B1
31 Окт.
1
Витамин B1 се съдържа в черния дроб, слънчогледовите семки, лешниците и зърнените култури. Прочетете кои храни са богати на цения витамин B1.
Калций, фибри и калий са задължителни за децатаКалций, фибри и калий са задължителни за децата
30 Окт.
Сред топ 3 на хранителните вещества, които подрастващите трябва да поемат, са калций, фибри и калий. Калцият помага за процеса на растежа, фибрите повишават имунитета, а калият се грижи за мускулите и сърцето.
Мазнините са полезниМазнините са полезни
29 Окт.
Консумацията на обезмаслени продукти не винаги е полезна за организма. Без мазнини е невъзможно усвояването на мастноразтворими витамини и изработването на някои хормони.
Солта убива и мозъкаСолта убива и мозъка
29 Окт.
Голямото количество сол е вредно не само за сърцето, но и за мозъка. Най-голяма опасност има за възрастните хора, които не се движат достатъчно и в чиято храна има много сол.
Боровинките – полезни за зрението и кръвтаБоровинките – полезни за зрението и кръвта
27 Окт.
Изследвания доказаха, че боровинките съдържат вещества, които значително подобряват остротата на зрението. Горският плод съдържа значително количество желязо, което има изключително благотворно влияние върху кръвообразуването.
Тиквата заздравява коститеТиквата заздравява костите
27 Окт.
Тиквите съдържат цинк, който е от съществено значение за имунната система и подобрява плътността на костите. Ето защо този плод се препоръчва горещо на хората, изложени на риск от остеопороза.
Шипката - 10 пъти по-богата на витамин С от ябълкатаШипката - 10 пъти по-богата на витамин С от ябълката
27 Окт.
Шипката е сред най-добрите снабдители на витамин С за организма. шипките са един от най-добрите източници на желязо. Най-голямо количеството на железни соли е в добре узрелите шипки.