PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноЩе отслабвате - трябва да знаете основните правила
07 Ноем.
1
Елиана Василева
Кое за какво е полезноИндийците наричат мангото Краля на плодовете
04 Ноем.
Елиана Василева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Диетичните сухари крият опасни съставкиВ почти всяка диета се включват сухари и хората ги ядат без ограничение, защото са полезни. Не само че не е нискокалоричен и неподходящ при хранителни режими, но сухарът е много вреден.
03 Ноем.
Храни, които помагат преди изпитКогато ви предстои изпит, хранете се с риба, зелен фасул, гъби, овесени ядки, препечени филийки. Закуската преди изпит е важна, но ако сте нервни, изяжте един банан или шепа стафиди.
03 Ноем.
Менделеевата таблица в организма ниОтделните елементи имат за изключително важни за нормалното развитие на организма. В текста е посочено кратко описание на значението на най-съществените елементи за протичането на физиологичните процеси в тялото ни.
02 Ноем.
Орторексията е предпоставка за много болестиОрторексията е разстройство на психиката и е характерно за жени на около тридесет години. В стремежа си да се хранят прекалено здравословно, те лишават тялото си от ценни вещества и витамини.
01 Ноем.
3
Банани за здраве и красотаБананите нормализират кръвното налягане, полезни са при гастрит и зареждат тялото с енергия. Маските от банани пазят младостта и красотата на кожата. Вана с банани гарантира гладка кожа.
01 Ноем.
Антиоксидантни продукти или елексирът на младосттаЗеленият чай, ягодите, червеното вино, нарът и канелата са богати на антиоксиданти. Те предпазват от влиянието на свободните радикали, които предизвикват хронични болести.
31 Окт.
Храни с Витамин B1Витамин B1 се съдържа в черния дроб, слънчогледовите семки, лешниците и зърнените култури. Прочетете кои храни са богати на цения витамин B1.
31 Окт.
1
Калций, фибри и калий са задължителни за децатаСред топ 3 на хранителните вещества, които подрастващите трябва да поемат, са калций, фибри и калий. Калцият помага за процеса на растежа, фибрите повишават имунитета, а калият се грижи за мускулите и сърцето.
30 Окт.
Мазнините са полезниКонсумацията на обезмаслени продукти не винаги е полезна за организма. Без мазнини е невъзможно усвояването на мастноразтворими витамини и изработването на някои хормони.
29 Окт.
Солта убива и мозъкаГолямото количество сол е вредно не само за сърцето, но и за мозъка. Най-голяма опасност има за възрастните хора, които не се движат достатъчно и в чиято храна има много сол.
29 Окт.
Боровинките – полезни за зрението и кръвтаИзследвания доказаха, че боровинките съдържат вещества, които значително подобряват остротата на зрението. Горският плод съдържа значително количество желязо, което има изключително благотворно влияние върху кръвообразуването.
27 Окт.
Тиквата заздравява коститеТиквите съдържат цинк, който е от съществено значение за имунната система и подобрява плътността на костите. Ето защо този плод се препоръчва горещо на хората, изложени на риск от остеопороза.
27 Окт.
Шипката - 10 пъти по-богата на витамин С от ябълкатаШипката е сред най-добрите снабдители на витамин С за организма. шипките са един от най-добрите източници на желязо. Най-голямо количеството на железни соли е в добре узрелите шипки.
27 Окт.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други