PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноМесото от акула не е за бременни и деца
09 Ноем.
Нина Норд
Кое за какво е полезноПлодовете и зеленчуците са по-полезни с обелките
07 Ноем.
5
Елиана Василева
Кое за какво е полезноПресен сок от тиква помага при камъни в бъбреците
06 Ноем.
2
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червеният и жълтият чай предпазват от болестиПолезни са не само белият, зеленият и черният чай, но също така червеният и жълтият. Те се правят от едно и също растение в различен период на зрялост.
04 Ноем.
Лечебните свойства на подправкитеПодправките, които ползваме ежедневно в домакинството, притежават лечебни свойства. Те зареждат организма с полезни вещества. Дефицит на магнезий, калий, калций, желязо, йод и витамин B1.
03 Ноем.
Ядките са задължителни за жителите на мегаполиситеЯдките са много полезни за жителите на мегаполисите, тъй като неутрализират вредното въздействие на околната среда. Особено полезни са кедровите ядки, орехите и бадемите.
03 Ноем.
Най-лютите чушкиПреди близо век американски химик създава скала за измерване лютивината на лютите чушки. Капсаициновото масло се извлича от сушени чушки и се смесва със захарен разтвор.
03 Ноем.
Кафявият ориз гони настинкатаОризът е пълноценна храна, която е важна за добрата сърдечна дейност, за лесното храносмилане, за работата на черния дроб и сърцето.
01 Ноем.
Лъжица майонеза прибавя 14 г мазниниСамо в една лъжица майонеза се съдържат 14 г мазнини, което е около 74 калории. Редовното ядене на риба понижава холестерола в кръвта. Ескимосите ядат по 200 г риба и не страдат от инфаркт.
01 Ноем.
Необикновената полза от киселото зелеКиселото зеле неотметнно присъства на масата ни през вековете. По целия свят различни култури го употребяват. Какви са ползите от консумацията на кисело зеле.
30 Окт.
Най-полезният старт на деня е ... супатаСпоред британски диетолози най-полезната закуска е супата, която не трябва да бъде много калорична. Сред полезните закуски те нареждат салата от авокадо с яйца, сварена елда с мляко.
29 Окт.
Чесън и туршия пазят от настинкаЧесънът, туршиите, сьомгата и пъстървата, а също така ряпата и сланината съдържат полезни вещества, които помагат на организма да се бори с бактериите и вирусите през студените месеци.
29 Окт.
1
Забравете за фъстъци с бираСъществуват недопустими комбинации от храни, които обаче са залегнали в нашето ежедневие. Пиенето на бира и фъстъците като мезе е една от тях.
28 Окт.
2
Какво има в месото и млечните продуктиВсички храни, които са подложени на хидриране или хидрогениране съдържат транс мазнини. Можем да ги открием често в месото, млечните продукти, рафинирани масла, бисквити, сладолед, наденички.
28 Окт.
Зелени зърна кафе вместо зелен чайЗелените, непечени зърна кафе са по-мощен антиоксидант дори от плодовите сокове и зеления чай. Благодарение на съдържащите се в тях полифеноли, пресните зърна кафе запазват младостта.
27 Окт.
Чесънът помага за по-доброто кръвообращениеЧесънът е магьосник, когато става въпрос за добро кръвообращение. 2 скилидки на ден са помощник срещу отлаганията по стените на вените и за запазване на тяхната еластичност.
26 Окт.
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
29 994
Основни рецепти
15 297
20 723
Други