Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червеният и жълтият чай предпазват от болестиЧервеният и жълтият чай предпазват от болести
04 Ноем.
Полезни са не само белият, зеленият и черният чай, но също така червеният и жълтият. Те се правят от едно и също растение в различен период на зрялост.
Лечебните свойства на подправкитеЛечебните свойства на подправките
03 Ноем.
Подправките, които ползваме ежедневно в домакинството, притежават лечебни свойства. Те зареждат организма с полезни вещества. Дефицит на магнезий, калий, калций, желязо, йод и витамин B1.
Ядките са задължителни за жителите на мегаполиситеЯдките са задължителни за жителите на мегаполисите
03 Ноем.
Ядките са много полезни за жителите на мегаполисите, тъй като неутрализират вредното въздействие на околната среда. Особено полезни са кедровите ядки, орехите и бадемите.
Най-лютите чушкиНай-лютите чушки
03 Ноем.
Преди близо век американски химик създава скала за измерване лютивината на лютите чушки. Капсаициновото масло се извлича от сушени чушки и се смесва със захарен разтвор.
Кафявият ориз гони настинкатаКафявият ориз гони настинката
01 Ноем.
Оризът е пълноценна храна, която е важна за добрата сърдечна дейност, за лесното храносмилане, за работата на черния дроб и сърцето.
Лъжица майонеза прибавя 14 г мазниниЛъжица майонеза прибавя 14 г мазнини
01 Ноем.
Само в една лъжица майонеза се съдържат 14 г мазнини, което е около 74 калории. Редовното ядене на риба понижава холестерола в кръвта. Ескимосите ядат по 200 г риба и не страдат от инфаркт.
Необикновената полза от киселото зелеНеобикновената полза от киселото зеле
30 Окт.
Киселото зеле неотметнно присъства на масата ни през вековете. По целия свят различни култури го употребяват. Какви са ползите от консумацията на кисело зеле.
Най-полезният старт на деня е ... супатаНай-полезният старт на деня е ... супата
29 Окт.
Според британски диетолози най-полезната закуска е супата, която не трябва да бъде много калорична. Сред полезните закуски те нареждат салата от авокадо с яйца, сварена елда с мляко.
Чесън и туршия пазят от настинкаЧесън и туршия пазят от настинка
29 Окт.
1
Чесънът, туршиите, сьомгата и пъстървата, а също така ряпата и сланината съдържат полезни вещества, които помагат на организма да се бори с бактериите и вирусите през студените месеци.
Забравете за фъстъци с бираЗабравете за фъстъци с бира
28 Окт.
2
Съществуват недопустими комбинации от храни, които обаче са залегнали в нашето ежедневие. Пиенето на бира и фъстъците като мезе е една от тях.
Какво има в месото и млечните продуктиКакво има в месото и млечните продукти
28 Окт.
Всички храни, които са подложени на хидриране или хидрогениране съдържат транс мазнини. Можем да ги открием често в месото, млечните продукти, рафинирани масла, бисквити, сладолед, наденички.
Зелени зърна кафе вместо зелен чайЗелени зърна кафе вместо зелен чай
27 Окт.
Зелените, непечени зърна кафе са по-мощен антиоксидант дори от плодовите сокове и зеления чай. Благодарение на съдържащите се в тях полифеноли, пресните зърна кафе запазват младостта.
Чесънът помага за по-доброто кръвообращениеЧесънът помага за по-доброто кръвообращение
26 Окт.
1
Чесънът е магьосник, когато става въпрос за добро кръвообращение. 2 скилидки на ден са помощник срещу отлаганията по стените на вените и за запазване на тяхната еластичност.