PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноПропускате закуската - вредите на стомаха
06 Февр.
Елиана Василева
Кое за какво е полезноПродукти, които са вредни в големи количества
05 Февр.
4
Нина Норд
Кое за какво е полезноКафето действа различно на мъжете и на жените
05 Февр.
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Преяждането забавя мозъкаПреяждането се отразява зле на мозъка, а освен това може да доведе до дълготрайни проблеми. Редовните аеробни упражнения спомагат за доброто функциониране на мозъка.
05 Февр.
Нездравословните храни ни докарват депресияНаситените и трансмазнините, съдържащи се в неполезните за организма храни, увеличават риска от депресия. До извода стигат учени от Испания. Топ 10 най-нездравословни храни.
04 Февр.
1
Крушите са източник на фолиева киселинаКрушите съдържат фолиева киселина, която е много полезна за здравето на клетките в тялото. Плодовете на крушовото дърво са символ на вярност в любовта и на дълголетие.
04 Февр.
Тайната на сушените плодовеФурмите повишават вниманието и концентрацията, а сушените смокини стимулират храносмилането. Стафидите са полезни за сърцето, а сушените кайсии помагат на децата да растат.
03 Февр.
За какво са полезни плодовите соковеПри безсъние и отоци помага тиквеният сок. Той е противопоказен при стомашни проблеми. Морковеният сок е полезен за зрението, имунната система и кожата.
03 Февр.
1
Бутилираната вода причинява ракПиенето на вода от пластмасови бутилки може с течение на времето да нанесе сериозна вреда на здравето. Бутилките от пластмаса могат тотално да объркат действието и на половите хормони.
01 Февр.
10
Газираното състаряваГазираните напитки засилват скоростта на стареенето на организма. Редовното пиене на газарано е толкова вредно, колкото пушенето, наднорменото тегло, обездвижването, мазните храни и алкохола.
31 Януари
Пуешко месо за стройна фигураПуешкото месо е идеално за тези, които искат да имат строен силует. То е нискокалорично, почти не съдържа мазнини и е богато на витамини. Пригответе го със сос, зеленчуци и дори с плодове.
30 Януари
Червените плодове зареждат с антиоксидантиАнтиоксидантите, които се борят с действието на свободните радикали, се съдържат в пресните плодове и зеленчуци с червен, син и черен цвят. Канелата и какаото са антиоксиданти.
30 Януари
Лютото подмладява и лекуваЛютите чушлета и производните им подправки са много благоприятни и успокояващи организма. Специалисти по храненето дори твърдят, че чилито има дори подмладяващ ефект.
29 Януари
5
Какво да ядем преди изпит?Убедете се, че се храните правилно преди важното събитие. Това ще ви позволи да се съсредоточите върху успешните резултати от изпита, а не върху къркорещия ви корем.
29 Януари
Цветовете на храните влияят на здраветоРазличните цветове на хранителните продукти влияят върху различните органи и системи на организма. Червеният зарежда с енергия, зеленият помага срещу стрес, оранжевият е важен за секса.
27 Януари
Чушки и гъби предпазват от грипГъбите съдържат вещества, които не дават на вирусите да се разпространят в тялото. Червените чушки съдържат голямо количество витамин С. Не пийте мляко, ако имате запушен нос.
27 Януари
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 079
Основни рецепти
15 320
20 781
Други