PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноХраната като антидепресант
11 Март
Нина Норд
Кое за какво е полезноЦелината - храна и лекарство
11 Март
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Застрашително се увеличава съдържанието на антибиотици в хранатаГолямата опасност се крие в явлението наречено резистентност към антибиотиците. Когато една бактерия постоянно се подлага на антибиотично въздействие, тя не умира, а изгражда устойчивост.
10 Март
Киселото мляко, чесънът и морковите борят вируситеСъществуват храни, които подпомагат имунната система. Три от тях са чесънът, морковите и киселото мляко. Разберете в какво се състои полезният им ефект и как те се борят с вирусните инфекции.
09 Март
Червеното вино ви прави по-умниСупер съставката, намираща се в състава на виното, се смята за веществото, имащо способността да повиши притока на кръв в мозъка, вследствие на което вашите умствени способности се повишават.
09 Март
Кои сирена са забранени за бременниБременните жени не трябва да консумират сирена с плесен като бри, камамбер, рокфор, защото те съдържат бактериите листерии, които водят до заболяването листериоза.
07 Март
Сандвич с много домати засища гладаПоддаването на глада е причина за неуспехи в опитите за отслабване. Добавяйте домати към ястията – освен, че им придават невероятен вкус, те съдържат и много важни за организма витамини.
06 Март
1
Причини за напълняване - цената на това да не правиш нищоТези, които страдат от прекомерно напълняване трябва да са запознати с причините, довели ги до това състояние. Прекомерното напълняване води до тежки здравословни последици.
05 Март
1
Как да си приготвим вкусно просо?Просото е едно от най-хранителните зърна, известни на човека. Просото не причинява затлъстяване, което не може да се каже за другите зърнени храни. Просото е алкална храна. Считат просто за цар сред себеподобните си храни
03 Март
Мазнините не Ви правят дебелиПриемайки мазнини, не означава, че директно ще станем дебели. Има три основни вида мазнини: наситени, ненаситени и трансмазнини. Това, което ни прави дебели, са количествата, които поглъщаме.
02 Март
Тиквата предпазва от остаряванеТиквата предпазва от стареене заради витамин Е, който притежава. Във вид на пюре или сок тя е полезна за сърцето, нервите и имуната система.
28 Февр.
2
Всичко, което трябва да знем за солтаПовечето хора са наясно с предупрежденията, че много сол вреди. И все пак добавянето на подправката към различни храни е нещо, което всички правим, без да осъзнаваме дългосрочните вреди за здравето ни.
23 Февр.
2
Рапичното олио е диетично и подобрява външния видСпециалисти по храненето все по-често горещо препоръчват рапичното олио. То притежава много ценни диетични качества в същото време има изключително благотворно действие върху цялостния външен вид.
22 Февр.
1
Доматите и редовният секс подмладяватЯденето на домати, всекидневният секс, хапването на варена риба и приемане на балансирани витамини подмладяват организма с няколко години.
21 Февр.
Кои са топ 5-те продукти, полезни за сърцето?В седмицата на любовта е необходимо да обърнем внимание не само на духовната храна за центъра емоциите–сърцето, но и на полезните продукти, подходящи за правилното функциониране на сърдечния мускул.
19 Февр.
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 079
Основни рецепти
15 320
20 781
Други