PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноСуши – полза и вреда
07 Април
1
Нина Норд
Кое за какво е полезноХрянът - подправка и лекарство
06 Април
Нина Норд
Кое за какво е полезноПолезни свойства на спанака
05 Април
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храненето нощем отключва куп болестиАко имате навика посред нощ да прекъсвате съня си и да ставате, за да задоволите нощния си апетит, то знайте, че вредите на здравето си. Обилната вечеря води към различни заболявания.
05 Април
Хляб, макарони и ориз за здрав сънИма определени храни, които предизвикват сънливост. Сред тях са хлябът, макароните и оризът. Чувството на физическа отпадналост след тяхната консумация се дължи най-вече на съдържанието на триптофан.
04 Април
Пиенето на кафе повишава метаболизмаПиенето на кафе има здравословно влияние върху организма, едно от които е повишаването на метаболизма. Кофеинът, съдържащ се в две чаши кафе, може да изгори 50 излишни калории за час.
03 Април
2
Кои храни са богати на желязо?Най-богати на ценната съставка са черният дроб, месото, яйцата, бобовите култури, хлябът и грисът. От групата на зеленчуците най-високо съдържание на желязо има в зелето и цвеклото.
03 Април
Солта поразява организма за 30 минутиУчени от Австралия са установили, че за толкова минути натриевият хлорид се усвоява от организма, засяга артериите и като резултат се нарушава снабдяването с кислород на клетките.
02 Април
Водата повишава енергията и обмяната на веществатаЗа всичко, което извършвате, е необходима енергия, а водата играе ключова роля в метаболичните процеси на организма. Повишеният прием на вода до повече кислород в мускулите, следователно повече енергия.
02 Април
Храна според настроениетоКогато сте болни, яжте киви, за да получите витамин С. Когато ви боли главата, пийте чай с мента и мед. Салата от пресен спанак ще ви зареди с желязо след дълъг работен ден.
01 Април
Как начинът на хранене влияе върху здравето на сърцето?Правилният подбор на продукти води до дълъг и пълноценен живот и обратното, ако не внимавате какво похапвате можете да повишите риска от сърдечен удари и други болести.
01 Април
Какво представляват дъбилните вещества и защо са полезни?В последно време интересът към танините значително нараства поради установеното действие на витамин Р.
01 Април
Хранителна стойност на медаВисоката хранителна стойност на меда идва от наличието на монозахариди, които се усвояват от организма без никаква обработка, защото постъпват направо в кръвта.
31 Март
Кои храни подобряват храносмилането?Според съветите на експерти за подобряване на храносмилането е необходимо да се приемат повече ензими. Количеството и типа на ензимите, използвани в смилането, зависи от типа, вида и състоянието на храната, която ядем.
30 Март
Учени успокояват: Живакът в рибата не вредиЖивакът от изядената риба не увеличава опасността от инфаркт и инсулт. Големите риби като акула, риба тон, риба меч, които живеят по-дълго, натрупват най-много живак.
28 Март
Бебешките шишета са опасни за малчуганитеВ пластмасовите бутилки, с които майките хранят малките си, се съдържа бисфенол. Съвременни авторитетни проучвания алармират, че химикалът крие опасности от ракови заболявания.
28 Март
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 079
Основни рецепти
15 320
20 781
Други