Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Англичанин свали пет килограма със сладки храниАнгличанин свали пет килограма със сладки храни
20 Август
1
Едва ли има диетолог, който да включи в диетата ви захарни храни. Е, английски журналист проведе върху себе си експеримент и доказа, че със сладки храни може да се отслабне.
Седем причини да включите соя в менюто сиСедем причини да включите соя в менюто си
19 Август
2
В страните, където масово се консумира соя, като цяло се наблюдават ниски нива на сърдечни заболявания, остеопороза и рак на гърдата и простата.
Лечебната сила на зеленчуковите соковеЛечебната сила на зеленчуковите сокове
17 Август
Независимо от режима на хранене със сурови или преработени храни, приемането на голямо количество растителни сокове е повече от необходимо. Разберете за какво са полезни соковете от зеле, домати и спанак.
Добрата храна е добро настроениеДобрата храна е добро настроение
14 Август
Категорично храната влияе върху настроенията. Има определени храни, които дори биха ви направили по-положително настроени, докато други имат точно обратния ефект.
Кофеинът действа като наркотикКофеинът действа като наркотик
14 Август
Малко са хората, които могат без кофеин. Кофеиновите напитки са сред най-употребяваните в целия свят. Човек употребява около 200 мг кофеин на ден. Кофеинът има действието на наркотик.
Храни, които пазят от рак на гърдатаХрани, които пазят от рак на гърдата
14 Август
Включете в храненето много зелени и листни зеленчуци. Наблегнете и на малини, къпини, боровинки и ягоди. Яжте повече растителни източници на протеин. Изпивайте по една чаша портокалов сок с всяко ядене.
В офиса трупаме тлъстинкиВ офиса трупаме тлъстинки
13 Август
1
Храненето в офиса гарантира ежедневно допускане на грешки в храненето. Не закусваме, обядваме късно, а вечер превръщаме храненето в гастрономична оргия.
Консумацията на месо е опасна през лятотоКонсумацията на месо е опасна през лятото
13 Август
Консумацията на месо е опасна през лятото. Наблягайте на крехки меса, лесносмилаеми храни, за да се подсигурите срещу месни и млечни натравяния.
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
12 Август
2
Лютите чушки съдържат веществото капсаицин, което оказва много ползи за здравето. Ето топ причините да похапвате повече люто всеки ден.
Има ли полза от разделното храненеИма ли полза от разделното хранене
12 Август
2
Разделното хранене е много модерно. Привържениците му твърдят, че то помага да отслабнем и да оздравеем. Специалистите обаче се отнасят скептично към подобно мнение.
Шафранът пази от болести и депресияШафранът пази от болести и депресия
11 Август
1
Шафранът е полезен и за венците, както и при заболявания на сърцето и белите дробове. Препоръчва горещо и при безсъние, възпаления, храносмилателни проблеми, астма.
Патладжаните облекчават запекаПатладжаните облекчават запека
11 Август
Патладжанът е важна хранителна култура и зеленчук. Патладжанът се отличава с богатството си на важни минерали. Лилавият зеленчук предпазва от стрес и инфекции.
Газираното уврежда сърцетоГазираното уврежда сърцето
11 Август
1
Здравословното хранене не е съпроводено с газирани напитки с куп оцветители, консерванти, подсладители, ароматизатори и други химически съставки. Газираното вреди на сърцето.