Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Жълтият кантарион засилва желанието и възбудатаЖълтият кантарион засилва желанието и възбудата
24 Август
1
Жълтият кантарион е едно от средствата, който би могло да помогне в случай на понижено сексуално желание. Билката жълт кантарион действа срещу депресия.
Боровинките намаляват значително холестерола дори и при животниБоровинките намаляват значително холестерола дори и при животни
24 Август
Антиоксидантната способност на боровинките е един от факторите, с които може да се обяснени намаляването на нивото на холестерола. Боровинките са с високо съдържание на полифеноли и антиоксиданти.
Червеното месо може да е опасно за здраветоЧервеното месо може да е опасно за здравето
22 Август
Редовната консумация на пържено или печено червено месо, най-вече свинско и бекон, увеличават риска от рак на пикочния мехур. При топлинната обработка се образуват хетероциклични амини.
Боровинките намаляват холестерола и предотвратяват рак на дебелото червоБоровинките намаляват холестерола и предотвратяват рак на дебелото черво
21 Август
Боровинките съдържат изключително полезни компоненти в състава си, и се препоръчва консумацията на безкостилковите зърнени плодове да стане ежедневие, особено при хората с онкологични заболявания.
Чаят помага в борбата с кариеситеЧаят помага в борбата с кариесите
21 Август
Наред със срещаните болести, свързани с настинките и венците, кариесите са сред най-често появяващите се оплаквания. Черният и зеленият чай съдържат флавоноиди предпазващи от рак и сърдечни болести.
Бирата укрепва коститеБирата укрепва костите
12 Август
Редовното пиене на бира действа укрепващо на костите. Това се дължи на високото ниво на силиций в кехлибарената напитка. Силицият е основен елемент за формирането на костите.
Не само калцият укрепва коститеНе само калцият укрепва костите
27 Юли
1
Не само млякото и млечните продукти укрепват костите. Витамин К и магнезият, които се съдържат в броколите, спанака, магданоза, босилека, укрепват костите. В целината се съдържа калций.
Динята утолява жаждата в летните горещиниДинята утолява жаждата в летните горещини
22 Юли
Динята, подобно на много други плодове, е богата на антиоксиданти. Прекомерната консумация на диня може да предизвика диария и дехидратазия. Вижте лесна динена диета.
Коктейлите са вредни за зъбитеКоктейлите са вредни за зъбите
21 Юли
Коктейлите са вредни за зъбите ни. Честата консумация на плодови безалкохолни напитки разрушава зъбния емайл, повишава чувствителността на зъбите и поврежда тяхната структура.
Диня и грозде ви пазят от слънцетоДиня и грозде ви пазят от слънцето
20 Юли
Освен да се мажете със слънцезащитни кремове, трябва да консумирате продукти, които предпазват от вредните лъчи на слънцето и от слънчево изгаряне.
Най-полезните осем напиткиНай-полезните осем напитки
13 Юли
1
Кои са осемте най-полезни напитки? Това са доматеният сок без сол, портокаловият сок, сок от боровинки, соево мляко, чай от мента, мляко с ниска масленост, зелен чай, горещ шоколад.
Четиринайсет заблуди за храната, които ни пречат - продължениеЧетиринайсет заблуди за храната, които ни пречат - продължение
10 Юли
1
Морковите и доматите са по-полезни сготвени. Сините сливи съдържат по-голямо количество антиоксиданти от боровинките. Маргаринът не е вредна храна, а балсамовият оцет не е диетичен.
Повече соя срещу рак на дебелото червоПовече соя срещу рак на дебелото черво
10 Юли
Жени, които пият соеви напитки, ядат тофу и предпочитат соево пред краве мляко, могат да помогнат да се намали техният риск от рак на дебелото черво, сочат нови изследвания.