Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Това са храните, които не подуват коремаПодуването на стомаха е изключително неприятно, създава дискомфорт на много нива. Сигурно се чудите обаче точно кои храни са подходящи за чувствителен и подут корем? Вижте ги само тук
Апетитът идва със… студаКогато термометърът започне да пада, апетитът ни сякаш рязко се вдига. А защо? Само удоволствието от храната ли е виновно? Не, спокойно, има редица проучвания, които го оневиняват. Големият виновник май е студът
Най-добрите витамини за метаболизмаКак да определим кои витамини са подходящи за метаболизма ни? Това може да стане, след като сме наясно какво представлява метаболизмът и кое му оказва влияние?
Идеи за заместители на мазниниВредите, нанасяни от мазнините на организма ни, са известни на всеки човек заради широко разпостранената информация за проблема. И все пак мазнините са нужни при приготвянето на храната.
Храни, богати на манганМанганът е нужен на тялото ни, за да функционират правилно всички ензими и хранителни вещества. Той е важен за здравината на костите ни и за по-бързото заздравяване на раните. Ето кои са най-богатите на манган храни.
ЧерешиЧерешите имат много ползи за човешко здраве. Черешите облекчават болните от артрит. Червените череши са с много високо съдържание на мелатонин. Кулинарна употреба на череши.
Как се карамелизира месо?Карамелизирането е техника на готвене на месото, което позволява да се получат блестящи на вид, сочни на вкус и сякаш лакирани парчета от различни видове месо. Вижте повече.
Жълтите плодове и ползите от тяхОбвивката на всеки плод е различна на цвят и това помага за правилния избор на плод, когато се търси определена полза. Вижте повече за жълтите плодове и ползите от тях.
Яйца по панагюрски - класика с дъх на разтопено маслоНе е нужно да се ходи до Панагюрище, за да се ядат яйца по панагюрски. Те са толкова популярни, че могат да се опитат навсякъде. И са толкова вкусни, че са чест гост в не е едно менюто, а и на семейната трапеза вкъщи.
Какво е ачиоте?Ачиоте е подправка, използвана в много видове храни по целия свят. Въпреки че често се използва за придаване на жълт цвят на ястията, тя също има мек пиперлив вкус. Прочетете повече за тази екзотична подправка.
Храни за баланс на бактериите в червата виСъстоянието на стомашно-чревния тракт е един от основните показатели за здравето. Функцията, която имат червата, е много по-важна от храносмилането. Кои са храните, полезни за баланса на бактериите в черата?
Полезно или вредно е палмовото масло?Някои твърдят, че палмовото масло е полезно, но други посочват неблагоприятни последствия за сърдечно-съдовата система. Съществуват много опасения относно това, че палмовото масло е вредно
Как да се храним с брекети?Ако не се почистват редовно брекетите, остатъците от храна на труднодостъпните места могат да бъдат причина за появата на плака и образуването на кариеси. Ето как да се храните с брекети
Няма полезно количество алкохолНе съществува полезен алкохол! Той е силно токсичен за клетките на организма и редовният му прием е свързан с повече рискове за здравето, отколкото си мислим