Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Какво е отлежало кафе?Само някои видове кафе са подходящи за процедурата по отлежаването на кафените зърна. Те трябва да остареят при подходящи условия, в противен случай губят маслата, които придават аромата и вкуса на кафето
Честит палачинков ден!Според мнозина денят на палачинките е неделя, всяка неделя. Но те не са прави. От столетия насам тези изкусително вкусни десерти си имат собствен ден.
Хляб ЕзекилХлябът Езекил е най-полезната разновидност на хляба. На практика от него си добавяме много фибри и полезни вещества, спестявайки бързите въглехидрати и високия гликемичен индекс. Вижте как се прави хляб Езекил
Лазанята - вкусната царица на паститеТя е царицата на пастите! Ароматна, апетитна, сочна, лазанята никога не остава незабелязана. С мириса на кайма, смесен с вкуса на току-що запечено пшенично тесто и апетитния завършек от запечен пармезан. . .
Лимонов сок за отслабванеПолезно е всяка сутрин след сън да се пие топла вода с лимонов сок, за да стимулирате храносмилателната система. С лимоновия сок сутрин се стимулират стомашните сокове и се подобрява храносмилането и отслабването
Пишмание - турският памучен десертПишмание, понякога наричан приказна коприна, е древен турски сладкиш, датиращ от 15-ти век. Нарича се също приказен конец, нишка хавла, опъната халва или ленена хавла.
Как да направим мляко от тиквени семкиРецептата за мляко от тиквени семки е много лесна и бърза, като то е идеална съставка в смутита и десерти. Рецептата за мляко от тиквени семки. За около 3 чаши мляко то тиквени семки ще имате нужда от. . .
Лечебна диета при астмаИзключително важно е какво е препоръчително да се консумира при астма, а още повече - какво не трябва! За да може да се каже, че изпълнявате пълноценна диета при астма, то трябва да наблегнете на сладните продукти.
Шарената сол - вкусната традиция на БългарияВкус на градинска и горска чубрица, на сминдух и черен пипер и оня възторжен аромат на прясно откъснати треви и билки- т ова е мирисът на шарената сол, но той е и мирисът на България.
Как да приготвим лещаЛещата е високопротеинов, богат на фибри продукт, който се готви бързо и не изисква предварително накисване като други зърна. Следващите инструкции и съвети при готвене на леща са за основния кафяв сорт леща.
Крият ли опасност суровите рибни продукти?Освен в японското суши сурова риба се използва и при приготвянето на сашими и в италианското ястие карпачо. Популярна е и в някои части на Америка и Европа. Но доколко опасни са суровите рибни продукти?
Основни принципи и ползи от слънцеядствотоНаучният факт, че слънцето помага да се декалцира епифизната жлеза, го прави една от най-добрите ползи от слънчевата ни практика. Вероятно най-известният и документиран слънцеяд е индиецът Хира Ратан Манек.
Функциите на мазнините в хранитеМазнините и маслата не са само калорични, но те също имат много химически, физически и хранителни функции в храната, която ядем. Ето осем от най-важните функции, които мазнините имат