Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разтвор с оцет за дезинфекциране на зеленчуцитеРазтвор с оцет за дезинфекциране на зеленчуците
24 Март
Зеленчуците и плодовете са покрити с бактерии и болестотворни микроорганизми, предизвикващи различни заболявания. За да избегнете неприятни последствия, можете да ги дезинфекцирате, като използвате оцет.
Трябва ли да дезинфекцираме храните и кухнята след пазарТрябва ли да дезинфекцираме храните и кухнята след пазар
22 Март
Във време на пандемия от инфекциозни заболявания хигиената е изключително важна. Трябва ли да подлагаме на дезинфекция кухнята и храните след пазар? Разберете в следващите редове.
Паста от твърда пшеница - всички предимстваПаста от твърда пшеница - всички предимства
18 Март
Макаронени изделия от твърда пшеница съдържат много повече полезни вещества масовата паста. Полезни свойства и предимства на пастата от твърда пшеница. Как да готвим макарони от твърда пшеница
Съвети при замразяване и размразяване на тестоСъвети при замразяване и размразяване на тесто
15 Март
Много домакини си задават въпроса: Възможно ли е замразяване на тесто с мая? Да, това е възможно. Вижте какви съвети да следвате при замразяване на тесто.
Как да мариноваме пуйкаКак да мариноваме пуйка
14 Март
Решили сме да ви предложим няколко маринати за пуешко, в които можете да сложите месото. Хубаво е, която и от тях да си изберете, да вземете предвид факта, че месото трябва да постои поне 3 – 4 часа, за да стане наистина крехко и вкусно.
Ползи и приложение на пергаментовата хартияПолзи и приложение на пергаментовата хартия
12 Март
Пергаментовата хартия, позната на мнозина домакини като хартия за печене, е едно от най-големите кулинарни улеснения. Ето каква работа ще ви свърши пергаментовата хартия в домакинството
Основни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползваОсновни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползва
11 Март
2
Съвременните специалисти по хранене препоръчват да имате около 5 вида различни масла в кухнята и да редувате употребата им. Сред най-популярните масла за готвене са олиото, кравето масло, свинската мас и патешката мазнина.
Съвети за приготвяне на перфектните брускетиСъвети за приготвяне на перфектните брускети
07 Март
На пръв поглед може да изглежда, че приготвянето на брускетите е проста задача, но дори и такова просто ястие има свои правила и етапи на приготвяне. Вижте повече:
Как да си приготвим крехко свинско месоКак да си приготвим крехко свинско месо
06 Март
При положение, че сте истински факири в кухнята, то няма как да не знаете как се приготвя крехко свинско месо. Все пак тук съвсем набързо ще предложим няколко съвета как се приготвя крехко свинско месо
Кулинарна употреба на оризово олиоКулинарна употреба на оризово олио
03 Март
Оризовото олио е най-популярно в Източна Азия, където отдавна се използва в кулинарията. Освен там, то навлиза все по-сериозно в европейската кухня.
Традиционни български сиренаТрадиционни български сирена
22 Февр.
Традиционното българско сирене е подходящо за термична обработка на скара, подходящо е в комбинация със сурови салати и би могло да се използва за готвене в ястия и гозби
Съвети при готвенето за бебеСъвети при готвенето за бебе
22 Февр.
Съвети при готвенето за бебе - ето някои основни правила и съвети. Кои са подходящите храни за бебе. Как да приготвите сами бебешката храна - избор на продукти и начин на готвене.
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоТънкости при приготвяне на щраусовото месо
21 Февр.
Ако изборът ви вече е попаднал върху месото от щраус, да се фокусираме върху някои специфики около приготвянето на ястия с щраусово месо. Щраусовото месо ще стане готово по-бързо от всяко друго, което сте готвили.