Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Точка на горене на различните мазниниТочка на горене на различните мазнини
04 Март
Разберете каква е точката на горене на повечето мазнини за готвене, които може да намерим на пазара. Вижте точка на горене на различните мазнини, както и кои мазнини са подходящи за пържене
Кулинарна употреба на сирене КваркКулинарна употреба на сирене Кварк
28 Февр.
Кваркът е меко, прясно сирене, което може да бъде приготвено от различни сортове мляко. Структурата на кварка се приближава до тази на сиренето рикота.
Заместители на бялото брашноЗаместители на бялото брашно
19 Февр.
Заместителите на бяло брашно са отличен избор както за хора с непоносимост към глутен, така и за хора, които искат да разнообразят начина си на хранене. Кои брашна заместват бялото пшенично брашно
Подходящи мезета за уискиПодходящи мезета за уиски
19 Февр.
1
Има някои мезета, които си пасват особено добре с уиски. Ето какво е добре да научите в тази насока и с какво се поднася уискито в различните държави. С какво се гарнира уиски?
Бърза и романтична закуска за Свети ВалентинБърза и романтична закуска за Свети Валентин
14 Февр.
Ако искате да зарадвате партньора си за Свети Валентин, но нямате много време, умения или ресурси, следващите идеи са идеални за Вас
Бадемово БрашноБадемово Брашно
08 Февр.
Бадемовото брашно, описано най-просто, представлява смлени бадеми. Вижте всичко, което трябва да знаете за бадемовото брашно.
Как да си направим тофу в домашни условияКак да си направим тофу в домашни условия
06 Февр.
Тофуто е продукт с китайски произход, който се прави от соево мляко. Смята се, че този вид сирене се е консумирало в Китай още преди новата ера. Как да си направим тофу в домашни условия?
СкаморцаСкаморца
06 Февр.
Чудите се какво е скаморца? Ако сте почитател на различните видове сирена и кашкавали, то може би вие вече знаете за този продукт, който става все по-популярен на българския пазар. Скаморца - какво трябва да знаем?
Най-добрите подправки за супаНай-добрите подправки за супа
05 Февр.
Когато приготвяме супи и се колебаем на коя супа каква подправка да сложим. Ето някои насоки относно кои подправки на кои супи подхождат.
Основни френски сосовеОсновни френски сосове
31 Януари
Ето кои са основни френски сосове, които всеки добър кулинар трябва да познава и умее. Това са едни от любимите сосове и у нас, но тяхната родина е Франция.
Храната ви става отровна, ако я готвите такаХраната ви става отровна, ако я готвите така
31 Януари
Вижте тези важни факти за обработката на храната, които са потвърдени от специалисти. Ако готвите храната си така, най-вероятно тя става отровна. Коя е правилна кулинарна обработка на продуктите
Овкусяване на ярешко месоОвкусяване на ярешко месо
30 Януари
Един от основните проблеми при готвенето на ярешко е това, че то има доста специфична миризма. Как да овкусим ярешко месо? Кои са подходящите подправки за ярешко месо?
Инстантен ОризИнстантен Ориз
21 Януари
В търговската ни мрежа се предлага и инстантен ориз. Какво представлява инстантния ориз, каква е ползата от него и дали не носи някакви вреди.