Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е Барамунди?Какво е Барамунди?
19 Май
Какво е Барамунди - това странно име, което напомня на нещо непознато и далечно. Барамунди, известен още като азиатски лаврак, е риба с бяло месо, със сладък, мек вкус и твърда текстура.
Ръководство съхранение на храни: Колко дълго, за да са свежи и безопасниРъководство съхранение на храни: Колко дълго, за да са свежи и безопасни
17 Май
Какъв е срокът на годност и съхранение на храните? Използвайте тези кратки указания, за да определите колко дълго трябва да се съхранява храната за максимална свежест и безопасност.
Да си изпечем слънчогледови семкиДа си изпечем слънчогледови семки
17 Май
1
Това едногодишно културно растение се отглежда главно заради богатите си на мазнини семена. Той е третата по мащаб на производството маслодайна култура в света след соята и рапицата.
Най-вкусните пържени картофи се правят ето такаНай-вкусните пържени картофи се правят ето така
17 Май
Истината е, че откакто са изобретени пържените картофи - някъде около 17 в. , те са любими на всички. Ето защо тук ще ви покажем 5 тънкости при направата на пържени картофки им в домашни условия
Как се размразява рибатаКак се размразява рибата
15 Май
Купувате замразена риба и всичко, което трябва да направите, е да я размразите и да я сготвите. И така, кой е най-добрият начин за размразяване на рибата? Как се размразява рибата?
Най-популярните средиземноморски подправкиНай-популярните средиземноморски подправки
12 Май
Средиземноморската кухня е вкусна, здравословна и изкушаваща. Но тя не би била същата без най-характерните за нея няколко средиземноморски подправки. Ето най-популярните средиземноморски подправки
Как да сварим здрави яйца, без да се пукне нито едноКак да сварим здрави яйца, без да се пукне нито едно
09 Май
Мнозина биха се съгласили, че варенето на яйца без напукване не е лесно. Как да сварим здрави яйца, без да се пукне нито едно? Съвети за правилно варене на яйцата.
Боядисване на Великденски яйца с природни багрилаБоядисване на Великденски яйца с природни багрила
29 Април
За да има на великденската трапеза красиво боядисани яйца в ярки цветове, е нужно майсторство, търпение и любов. Техниките са много, но ще се спрем на боите, и по-точно на естествените багрила за яйца
Как се боядисват яйца - ръководство за начинаещиКак се боядисват яйца - ръководство за начинаещи
29 Април
1
Ако на вас се пада задачата да боядисате яйца тази година, сигурно искате да се представите добре. Ето няколко съвета за боядисването на яйца, ако ви е за първи път. Боядисване на яйца за начинаещи.
Златни правила за приготвяне на турско кафеЗлатни правила за приготвяне на турско кафе
27 Април
2
Ароматното турско кафе Мокка можете да приготвите и в домашни условия, спазвайки следните няколко златни правила. За 1 чаша питие са необходими една пълна чаена лъжичка фино смляно кафе и захар.
Как агнешкото ще се превърне в локум във вашата фурна?Как агнешкото ще се превърне в локум във вашата фурна?
25 Април
Как да приготвим крехко агнешко, което се топи в устата. Ако искате да изпечете крехко агнешко като локум, което е перфектно сготвено, използвайте тези аромати и го печете точно така
Да си изсушим сливи за зиматаДа си изсушим сливи за зимата
24 Април
1
Сушените плодове имат силно концентриран вкус, а сливите са един от най-предпочитаните. Вижте два прости начина, по които може да изсушите този полезен и вкусен плод.
Тънкости при приготвяне на спанакТънкости при приготвяне на спанак
16 Април
4
Спанакът е любима полезна храна, но неговото приготвяне не винаги е лесно. Какви са съветите при готвене на спанак, вижте тук.