Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
15 съвета за готвене, които ще променят живота на всеки любител готвач15 съвета за готвене, които ще променят живота на всеки любител готвач
03 Юни
В готвенето има доста техники, кулинарна терминология и още повече хитринки и съвети, които е добре да знаем и спазваме, за да се получават вкусните ястия винаги на ниво. Вижте нашите безценни 15 съвета за готвене
Най-популярните сортове чушки и техните характеристикиНай-популярните сортове чушки и техните характеристики
02 Юни
Ето и кои са най-известните сортовете чушки, които се предлагат по родните ни пазари. Разберете кой сорт чушка за какви кулинарни цели е подходящ и и най-популярните рецепти с различните чушки, които предлагат по пазарите
Бисерен ориз – какво трябва да знаемБисерен ориз – какво трябва да знаем
31 Май
Бисерен или перлен ориз звучи някак царствено. По какво се отличава бисерният ориз и какво трябва да знаем за него?
Варианти на салата Табуле – полезни и страшно вкусниВарианти на салата Табуле – полезни и страшно вкусни
30 Май
Салатата Табуле е любимо блюдо за вегетарианци, за хора, които постят, както и за всички любители на здравословното хранене. Това всъщност е арабска рецепта, за която се твърди, че идва от земите на Иран, Ливан и Сирия.
Правила при мариноването на месаПравила при мариноването на меса
30 Май
Вероятно всеки от вас знае какво се крие зад понятието мариноване, но за да сме честни и към начинаещите в кухнята, ще уточним, че това е процес, целящ не просто овкусяването на месото, но и попиването от него на всички подправки.
Среднозърнест ОризСреднозърнест Ориз
29 Май
Зърната на среднозърнестия ориз нито са прекалено дълги, нито са прекалено къси. Тук ще ви представим особеностите на среднозърнестия ориз.
Тънкости при работата със захарно тестоТънкости при работата със захарно тесто
26 Май
Домашно захарно тесто е трудно задача, с която малцина се справят. На пазара се предлага захарно тесто в различно цветове. С фондан трябва да се работи бързо, за да не изсъхне или втвърди. Правила за работа със захарно тесто.
Тайни и хитринки за вкусни тиквичкиТайни и хитринки за вкусни тиквички
24 Май
Ако приготвяте тиквички винаги по един и същи начин, ако често не ви се получават, ако се чудите как да подобрите вашите рецепти, може да прочетете нашите тайни и хитринки за приготвяне на вкусни тиквички
Ето как да изберем най-вкусната диняЕто как да изберем най-вкусната диня
22 Май
Как да купуваме и избираме диня? Ето нашите съвети как да изберете сладка и узряла диня.
Как да съхраняваме динята?Как да съхраняваме динята?
22 Май
2
Съвети за съхранение на цели и нарязани дини. Можете да държите динята в хладилник за краткосрочно съхранение.
Майонезени сосове - видове и приготвянеМайонезени сосове - видове и приготвяне
21 Май
Майонезеният сос е много популярен и широко използван дресинг, който много често допълва всякакви ястия. Майонезени сосове се приготвят много бързо и икономично, а са достатъчно наситени, деликатни, ароматни и апетитни
Как да направим супа от леща - ръководство за начинаещиКак да направим супа от леща - ръководство за начинаещи
21 Май
Тук ще оформим в няколко реда един вид ръководство за начинаещи, които никога не са приготвяли леща. Всъщност ето какво трябва да знаете за приготвянето на супа от леща
Как да замразяваме и размразяваме бананиКак да замразяваме и размразяваме банани
20 Май
Всеки знае, че бананите не са особено траен продукт. Те бързо покафеняват и омекват, като скоро след това стават негодни за консумация. Но преди това можем просто да ги замразим. Бананите са много лесни за замразяване