Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се приготвят бутербродни сандвичиКак се приготвят бутербродни сандвичи
19 Май
Думата бутерброд означава хляб, намазан с масло, или в буквален превод от руски - сандвич. Сандвичите за специален повод или за всеки ден не трябва да бъдат много претрупани, трябва да има хармония в цветовете на продуктите
Какво помага за доброто втасване на тестото?Какво помага за доброто втасване на тестото?
18 Май
Както при всяко нещо, и при втасването има тънкости. Хубаво е да ги знаете, защото те ще ви помогнат да втаса добре тестото, за да получите идеални и пухкави тестени изделия.
Как се прави ябълково вино?Как се прави ябълково вино?
15 Май
Приготвянето на ябълково вино не е сложно, рецептата може да се изпълни спокойно в домашни условия, а напитката ще ви зарадва с изискан, медено-плодов аромат.
Дългозърнест ОризДългозърнест Ориз
15 Май
Оризът е един от най-популярните и любими гарнитури. Без него не можем да си представим доста различни ястия: суши, салати, супи, пилаф. Дългозърнест ориз - какво трябва да знаем за този специфичен сорт ориз?
Как се готви в уокКак се готви в уок
13 Май
Уокът представлява китайски тиган, който притежава три отличителни черти от другите тигани. Тази форма на уок тигана позволява бързото му загряване.
Как да приготвите идеалното тесто за пай?Как да приготвите идеалното тесто за пай?
13 Май
По принцип пайовете и плодовите пити се приготвят от едно и също тесто - маслено. Вкусното тест за пай търпи различни подобрения, като към него може да се прибавят какао, смлени орехи или бадеми, сметана, извара и др.
С какво върви печеното агне?С какво върви печеното агне?
12 Май
Какво би трябвало да сложите на трапезата си, поднасяйки току-що изваденото изпечено агнешко месо? Класическата салата, която се сервира заедно с печеното агне, е зелената. Без никакви импровизации.
20 съвета за правилна работа с тесто20 съвета за правилна работа с тесто
11 Май
С помощта на тези 20 съвета за работа с тесто ще можете да приготвяте вкусни тестени изкушения и да радвате всеки ден вашите близки. Освен това така тестото ще втасва по-добре и десертите ще се получават по-меки и пухкави
Как се работи с гофретникКак се работи с гофретник
11 Май
1
Няма нищо сложно при работата с гофретник. Първото нещо, което трябва да направите, е да си изберете рецепта за тесто за гофрети, като в началото можете да започнете с класическата
Как да съхраняваме черен и червен пиперКак да съхраняваме черен и червен пипер
11 Май
Щипка черен или червен пипер се поставят на голяма част от гозбите, които приготвяме. Съвети за съхраняване на черния и червения пипер и предпазване от насекоми.
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
Дивечовото месо е истински деликатес на трапезата ни и е много по-полезно от месото на животни, отглеждани от хората за храна. Приготвянето на дивеча обаче изисква кулинарна култура, тъй като тънкостите са доста.
Как се пече агне - стъпка по стъпкаКак се пече агне - стъпка по стъпка
08 Май
В следните редове ще ви покажем стъпка по стъпка как се пече агне. Агнешкото месо се пече в тава с капак. Съвети за вкусно агнешко печено.
Тънкости за вкусно агнешко печеноТънкости за вкусно агнешко печено
07 Май
По традиция хапваме вкусно агнешко печено на важни празници. Тънкости при печене на агнешко в домашни условия.