Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чашушули - тайната на вкусната грузинска яхнияЧашушули - тайната на вкусната грузинска яхния
30 Юни
Чашушули (яхния, пикантно месо) е грузинско ястие, което се радва на популярност в различни страни. Чашушули се приготвя от говеждо, свинско, по-рядко от агнешко. Смята се за много пикантно грузинско ястие
Изненадващи факти за продуктите, които консумираме всеки денИзненадващи факти за продуктите, които консумираме всеки ден
27 Юни
В гимназията учителите по математика, химия, биология и физика постоянно ни повтаряха, че науката е част от живота. Още тогава тези тези ни се струваха съмнителни.
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави.
Тенджерата под налягане - бързакът в кухнятаТенджерата под налягане - бързакът в кухнята
21 Юни
1
В готвенето в тенджера под налягане няма нищо сложно, нито е нещо ново. Съвременните тенджери под налягане могат да намалят времето за приготвяне на продукта от 30 до 60 процента.
Гарнитури от макаронени изделия, с които ще си оближете пръститеГарнитури от макаронени изделия, с които ще си оближете пръстите
20 Юни
Всъщност с паста може да експериментирате и да приготвите вкусни комбинации за гарнитури с макаронени изделия спрямо вкуса си. На практика няма забранени подправки, продукти и добавки в макаронените гарнитури
Съхранение на пресен лук и чесънСъхранение на пресен лук и чесън
18 Юни
1
Най-простото правило при замразяването на пресния лук и чесън е те да бъдат сухи и да не се нарязват прекалено на дребно.
Как да купуваме риба?Как да купуваме риба?
18 Юни
Много често се случва да подценяваме важната за здравето ни роля, касаеща консумацията на риба и морски дарове. Всъщност почти всички диетолози смятат, че рибата трябва да бъде включвана в менюто ни поне 2 или 3 пъти седмично.
Тайната на вкусния шаранТайната на вкусния шаран
15 Юни
1
Обикновено свързваме шарана с трапезата за Никулден. Как се готви шаран? Избор на правилните подправки за шаран
Тайните на хубавия домашен сладоледТайните на хубавия домашен сладолед
14 Юни
1
Искате ли да узнаете тайните на хубавия домашен сладолед? В следващите редове ще ги разкрием. Как да направите перфектния домашен сладолед? Вижте нашите съвети за приготвянето му.
Глутинов ОризГлутинов Ориз
14 Юни
Глутиновият ориз се използва за приготвянето на множество ястия. Често при приготвянето на глутинов ориз се изисква да се спазват някои правила.
Как да си направим джелато у дома?Как да си направим джелато у дома?
13 Юни
Как да си направите джелато у дома? Ето лесна и много вкусна рецепта за приготвяне на домашно джелато. Как да зарадвате близките си със свеж летен десерт - вече имате рецепта за вкусно джелато!
3 начина за спасяване на пресолената храна3 начина за спасяване на пресолената храна
10 Юни
Когато сте сложили прекалено много сол, не се косете, защото има 3 много ефикасни начина за спасяване на пресолената храна. Как да оправим пресолената храна
Елегантно удоволствие с лек градус: Топ 6 на най-хубавите видове розеЕлегантно удоволствие с лек градус: Топ 6 на най-хубавите видове розе
09 Юни
Розето, тази опасна любов на бялото и червеното вино, отдавна не е просто временна мода. Розето се настанява все по-трайно в морските ни снимки от лятото, по щандовете на магазините и по страниците на сомелиерските четива.