Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дългосрочно меню за цялото семейство - закуска, обяд и вечеряДългосрочно меню за цялото семейство - закуска, обяд и вечеря
30 Ноем.
1
Дългосрочното меню за цялото семейство е съобразено с натовареността на работеща домакиня, закуските в повечето случаи е добре да са приготвени от вечерта. При дългосрочното меню някои от ястията могат да бъдат купени
Как се прави кисело зеле без претаканеКак се прави кисело зеле без претакане
30 Ноем.
1
Претакането е най-досадният момент, когато правите кисело зеле. За да направите кисело зеле без претакане - вкусно и хрупкаво, ще са ви необходими следните продукти, както и да спазвате тази технология
Как да разпознаем истинското сирене на пазара?Как да разпознаем истинското сирене на пазара?
26 Ноем.
Без сирене и хляб на маса не се сяда - така гласи стара българска поговорка, която важи в пълна сила и днес. Как да разпознаем качественото сирене на пазара?
Какво има в индустриалните замразени картофи за пърженеКакво има в индустриалните замразени картофи за пържене
24 Ноем.
Замразените картофи за пържене спадат към така наречените зеленчукови полуфабрикати. Обикновено замразени бланширани картофи се произвеждат чрез бланширане и шоково замразяване
Тайните на готвенето на вкусно пуешкоТайните на готвенето на вкусно пуешко
19 Ноем.
Как правилно да сготвите пуешкото месо, така че то винаги да се окаже сочно, ароматно и вкусно? Пуешкото е хипоалергенен диетичен продукт, който се счита за най-важния източник на пълноценен протеин. Как да готвим пуешко?
Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаЕто как да разпознаете истинския кашкавал в магазина
15 Ноем.
1
На пазара у нас може да видите, че се предлага огромно разнообразие от различни видове кашкавал. Но не на всички продукти може да сложим етикет истински кашкавал. Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазина:
Как да се опазим от премесване на тестотоКак да се опазим от премесване на тестото
13 Ноем.
Често срещаме израза не премесвайте тестото, но без никакви инструкции как да не допускаме тази грешка. Как да се опазим от премесване на тестото?
Идеи за гарнитура към пушена сьомгаИдеи за гарнитура към пушена сьомга
13 Ноем.
Поднасянето на пушена сьомга на масата се счита за символ на престиж и охолство. Тук ще ви дадем няколко идеи за подходящи гарнитури към пушената сьомга.
Как да различим качественото краве маслоКак да различим качественото краве масло
11 Ноем.
Когато купувате краве масло в магазина, бихте искали да вярвате, че купувате продукт, направен само от мляко. Как да различим маслото без растителна мазнина? Как да проверите покупката си на краве масло у дома
Хелоуин: Как да оползотворим тиквените остатъци?Хелоуин: Как да оползотворим тиквените остатъци?
31 Окт.
За съжаление много често останките от карвинг-операциите на Хелоуин се изхвърлят, а те могат да бъдат използвани в кухнята, за да се подготвят вкусни ястия с тиква.
Как да нарежем красиво зеленчуцитеКак да нарежем красиво зеленчуците
25 Окт.
1
С нож и леко натискане с пръсти от киселата краставичка може да оформите красиво ветрило за украса на сандвичи и салати. Доматите превърнете в кошнички и ги напълнете с плънка по избор.
Основни видове тесто, които всяка жена трябва да владееОсновни видове тесто, които всяка жена трябва да владее
24 Окт.
1
В кулинарията няколко основни вида тесто, които всяка жена трябва да познава и овладеете в домашната си кухня. Нека видим кои са те и основните тънкости в приготвянето им.
Правила при готвенето на кестениПравила при готвенето на кестени
21 Окт.
Кестените са включени в менюто на много ресторанти във Франция, Италия и др. Има много начини за приготвяне на кестени - варени кестени, пържени, печени, кестени на скара. Правила при готвенето на кестени