Кулинарни Новини

Кулинарни Новини

Кулинарни новини от България и света. Новини за кулинари, готвачи и хората, които обичат вкусната храна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разрешиха сиренето със заместителиРазрешиха сиренето със заместители
03 Април
В края на 2012г. беше приета спорна Наредба за производство на мляко. Целта й беше да се ограничи едновременното производството в мандрите на продукти от мляко и от заместители. Решение на ВАС отмени действието на наредбата.
Ябълките - вкусни и вече безопасниЯбълките - вкусни и вече безопасни
02 Април
Ябълката е определяна като царицата на плодовете. Наскоро проведено изследване показа, че 75 процента от хората, които страдат от хранителни алергии са алергични и към ябълки.
Българските биопродукти - гръцки?Българските биопродукти - гръцки?
30 Март
При извършена проверка в обекти са открити преопаковани вносни биопродукти, които фирмата е предлагала на клиентите се като български. Откритите продукти са били портокали, лимони и грейпфрути, които са с гръцки произход
Първите български броколи - екологично чисти и вкусниПървите български броколи - екологично чисти и вкусни
29 Март
2
Български учени от Селскостопанската академия в гр. Пловдив разработиха първия български сорт броколи. Българското броколи ИЗК Искра“ е двойно по- наситено с антиоксиданти и Витамин С, в сравнение с подобни вносни продукти.
Черният списък на най-отровните храниЧерният списък на най-отровните храни
29 Март
25
Наскоро природозащитната организация Грийнпийс публикува черен списък с производителите на храни. Компаниите, които попадат в топ 20 на черния списък, публикуван от Грийнпийс, са:
Без конско месо в колбасите, засега!Без конско месо в колбасите, засега!
28 Март
Експертите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) оповестиха резултатите от третата партида проби, която беше изпратена за изследване. Нито една от 25-те изследвани проби не е дала положителен резултат.
Внимание! Пакетираните зеленчуци ни тровятВнимание! Пакетираните зеленчуци ни тровят
27 Март
3
Въпреки, че производителите масово рекламират продуктите си като напълно безопасни и двукратно или трикратно измити, проверката на над 200 вида различни салати, от 16 марки категорично са доказали съдържанието на бактерии.
Откриха храната на бъдещетоОткриха храната на бъдещето
26 Март
1
Но ето, че след години на опити, решението на проблема бе открито от Роб Райнхарт, инженер от Атланта. Ако неговият експеримент се окаже успешен, земляните повече никога няма да се притесняват от зависимостта си към природните блага.
Откриха и саздърма с конско месо у насОткриха и саздърма с конско месо у нас
21 Март
1
Още в един продукт, разпространяван на българския пазар, е открито съдържание на конско месо. Положителен резултат за нерегламентирано съдържание на конско месо е показала още една от пробите.
Защо ядем чушки от САЩ и картофи от Франция?Защо ядем чушки от САЩ и картофи от Франция?
20 Март
Тъй като в България има повече еднолични стопанства, не можем да очакваме, че с такива ще успеем да повлияваме на механизмите на Гърция, например, за внасянето на плодове и зеленчуци.
Колбаси с конско вместо телешко масово у насКолбаси с конско вместо телешко масово у нас
13 Март
Продуктите, в които е открита следи от конска ДНК, са на две от големите месопреработватели на българския пазар. В месни продукти и колбаси на карловската фирма Бони АД и на петричката фирма Мес Ко ЕООД са открити следи от конско
Отново мляко с афлатоксини в странатаОтново мляко с афлатоксини в страната
08 Март
Рутинна проверка на инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), във фермерски пунктове за събиране на сурово мляко, е установила наличие на Афлатоксин М1
Български кюфтенца гонят ракаБългарски кюфтенца гонят рака
08 Март
7
Българските учени приковаха вниманието на останалите участници с представянето на полезни за здравето кюфтето и кебапчета с овесени и пшеничени трици. Те са известни със свойството си да прочистват стомашно-чревния тракт от токсини и наслагвания.