Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословно готвене със зърнаЗдравословно готвене със зърна
22 Април
Целите зърна са важна част от човешкото хранене. В действителност се препоръчва храненето да се основава на пълнозърнести храни.
Как да изберете правилния ориз за паеляКак да изберете правилния ориз за паеля
20 Април
Паеля е световноизвестно ястие, което произхожда от региона на Валенсия, в източната част на Испания. Сега тя се консумира широко във всички провинции на Испания, както и във всеки континент на света.
Как се разфасова цяло прасе?Как се разфасова цяло прасе?
19 Април
Разфасоването на месо е сложна дейност и изисква добра квалификация. Принципите на транжирането са съобразени с деветте части на прасето, които се смятат за основни.
Ръководство за използване на вашия блендерРъководство за използване на вашия блендер
19 Април
Кухненският блендер е важен домашен уред, който може бързо да пюрира и да смесва различни храни. Той е спестяващ време инструмент, който предлага разнообразни възможности.
Съвети и трикове за приготвяне на майонезаСъвети и трикове за приготвяне на майонеза
17 Април
Тук ще откриете чудесни методи и техники, които можете да използвате, когато сте в настроение да си направите собствена майонеза у дома или просто дообогатите вкуса на купената.
Инструкции при готвенето с керамични съдовеИнструкции при готвенето с керамични съдове
16 Април
Съдовете, направени от керамика, наричаме гювечи или гювечета в зависимост от големината на съда. Веднага трябва да направим разликата между керамичен съд и съд с керамично покритие. Съвети при готвенето в керамични съдове
Италиански квас за по-вкусни печива - Lievito madreИталиански квас за по-вкусни печива - Lievito madre
14 Април
1
Има вид квас, който италианците наричат майчини дрожди или Lievito madre. Интересното при него е, че не се усеща онази кисела жилка, която е характерна за традиционния квас
Когато преди Великден е време за постиКогато преди Великден е време за пости
12 Април
Скоро е Великден и отново е време за пости. Много хора спазват пълно въздържание от животински продукти и го правят с пълната вяра, че така са по-близо до Бога. Вижте някои чудесни вегетараински рецепти, които ще ви очароват.
11 топ съвета за приготвяне на Френски макарони11 топ съвета за приготвяне на Френски макарони
12 Април
Много се говори за това колко трудно е да се приготвят френски макарони Не е така. Те са трудни, но ви трябват само няколко полезни съвета за овладяване на тънкостите на макароните.
Приложение и ползи от оризовите кориПриложение и ползи от оризовите кори
11 Април
Оризовите кори за често срещани както в китайската кухня, така и в някои азиатски страни. Основно съдържат оризово брашно, тапиока, което ги прави здравословен продукт, който е на почит във вегетарианската кухня
Китайски сосове и тяхната употребаКитайски сосове и тяхната употреба
10 Април
Има всякакви готварски книги как да си приготвяме китайски ястия, но е добре да знаем и нещо повече за най-често използваните сосове в китайската кухня.
Тайните на перфектния шоколадов мусТайните на перфектния шоколадов мус
03 Април
Честит ден на шоколадовия мус! На 3 април светът отбелязва Деня на шоколадовия мус, което е добра причина да поговорим повече за този класически десерт
Няколко хитринки и трикове за месотоНяколко хитринки и трикове за месото
01 Април
За една домакиня е много важно да се справи със задачата - да зарадва близките си и да им поднесе хубава храна. Точно поради тази причина ви предлагам няколко хитринки, които да използвате, когато приготвяте месо