Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се варят зеленчуци на параКак се варят зеленчуци на пара
22 Януари
Варенето на пара е техника за приготвяне на продукти, която може да бъде подготовка за друга термична обработка или директна консумация. Вижте как се варят зеленчуци на пара.
Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкуснаКолко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна
22 Януари
Зеленчуците могат да останат във фризера от три месеца до една година, в зависимост от това какъв вид са. Вижте колко време може да съхранявате във фризер отделните хранителни продукти.
Какво представлява методът конфи?Какво представлява методът конфи?
21 Януари
1
Един от начините на запазване на сготвената храна за дълго е конфитирането, или още обработка с метода конфи. На конфитиране подлежат меса с повече тлъстини като патешко и свинско
Вкусните тайни на кюфтетата в сосВкусните тайни на кюфтетата в сос
18 Януари
Преобладава мнението, че тайната на вкусните кюфтенца в сос се скрие именно в соса. Наистина това допълнение към ястието от кайма е от изключително значение за рецептата
Как правилно да режем лук без сълзи?Как правилно да режем лук без сълзи?
17 Януари
Има някои хитрини, които могат да намалят лютивите вещества, както и да минимизират ефектите им по време на рязането на лук. Режете лука без повече сълзи ето така
Как се прави плодов топинг за сладкиши?Как се прави плодов топинг за сладкиши?
17 Януари
Най-използваният топинг е шоколадовият, но разнообразието от заливки за сладкиши е наистина голямо, като най-характерни след шоколада са плодовите топинги.
Тайната на вкусните тиганициТайната на вкусните тиганици
16 Януари
На вашето внимание - една вкусна пържена закуска, която руснаците наричат олади, а у нас е известна като тиганици. Това народно название идва от тиган. Пържена в тиган тестена закуска е дефиницията на тиганици.
Как се готви зелен фасул?Как се готви зелен фасул?
15 Януари
Сготвен зеленият фасул е не само питателен, а и полезен. Дава и възможност за множество кулинарни рецепти, защото върви с почти всички подправки
Тайните на вкусния крем карамелТайните на вкусния крем карамел
15 Януари
Всеки знае, че идеалният крем карамел е плътен, без шупли и много вкусен. Как да го направим точно такъв и какви са тайните за направата на перфектния крем карамел
Как да готвим здравословно на скара?Как да готвим здравословно на скара?
14 Януари
Печенето на огън на хранителните продукти е най-старият начин за термична обработка на храната. Храната на скара е вкусна и здравословна, особено ако е приготвена сред природата и споделена с приятели.
Основни правила при стерилизирането на зеленчуциОсновни правила при стерилизирането на зеленчуци
14 Януари
Когато сезонът на пресните зеленчуци отмине, се стараем да ги запазим на трапезата си. Зеленчуците запазват най-дълго хранителния си състав, когато са консервирани чрез стерилизация.
Домашно приготвена храна за бебеДомашно приготвена храна за бебе
14 Януари
Ако изберете да приготвяте сами храната за бебето си вкъщи, не забравяйте, че най-вкусна и полезна за Вашето бебе е храната, приготвена с много любов и грижа.
Вкусните тайни на домашната тортаВкусните тайни на домашната торта
13 Януари
Тортите са чудесно изкушение, с което може да се поглезим, когато ни се похапва нещо сладко. А ако имате възможност да си направите домашна торта - още по-добре!