Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се приготвя рибата морски дявол по испански

Как се приготвя рибата морски дявол по испански

Как се приготвя рибата морски дявол по испански

Испанците са истински факири по отношение на приготвянето на риба и морски дарове. В това няма нищо изненадващо, тъй като тази слънчева средиземноморска държава е заобиколена от вода, а самите испанци са най-големият потребител в Европа на риба. Ето защо и техният морски рецептурник е особено богат.

В случая ще Ви предложим нещо по-нестандартно, а именно как да се научите да си приготвяте рибата морски дявол по испанска рецепта. Колкото и страшно да звучи името на тази риба и колкото и в действителност да има плашещ вид самата риба, месото ѝ е много плътно и особено вкусно. Счита се за истински деликатес и винаги по възможност присъства в испанското меню.

Морски дявол със сос Ла Пикада

Необходими продукти: 850 г филе от морски дявол, 450 г картофи, 3 домата, 5 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10 с.л. зехтин, 5 с.л. брашно, 2 филии хляб, 6- 7 лешника, няколко стръка пресен магданоз, сол на вкус

Как се приготвя рибата морски дявол по испански

Начин на приготвяне: Рибното филе се измива и подсушава. Нарязва се на парчета, посолява се, овалва се в брашното и се запържва в половината зехтин от двете страни. Изважда се и се оставя върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

В същата мазнина се запържват филиите хляб и също се оставят да се отцеждат.

В друга тенджера се сипва останалият зехтин и котлонът се включва. В него се запържва предварително скълцаният чесън, изважда се при пълната му готовност и на негово място се добавя пюрето от рендосаните домати. Когато течността започне да извира, към доматения сос се добавя червеният пипер и около 500 мл вода.

Всичко се разбърква, подправя се на сол и към този сос се добавят обелените и нарязани на големи кубчета картофи и готовите рибни филета.

Отделно в хаванче или блендер се смесват запърженият хляб, запърженият чесън, лешниците и магданоза. Добавя се малко вода, за да се разреди сосът. Той се изсипва в тенджерата с рибата и картофите, след като продуктите са напълно готови.

Разбърква се в продължение на 5 мин и ястието е готово за сервиране. По желание можете да го поръсите с маково семе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest