Пет рецепти за филе от риба

Филе то риба

Предимство на готвенето на риба е бързата термична обработка, възможността за съчетаване на рибното филе с много и различни сосове, и не на последно място, ползата за организма от състава на рибата. Затова по-често посещавайте рибния магазин и опитайте нови и познати вече видове риба в различни варианти.

1. Филе от риба с червени домати

Необходими продукти: 1 кг рибни филета, 5 с. л. галета, 7 червени домата, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка нарязан на ситно магданоз, няколко лъжици олио, 2-3 с. л. кашкавал

Начин на приготвяне: Филето се измива и подсушава, след което се посолява, овалва в брашното и се изпържва за кратко. Подрежда се в тава или огнеупорен съд, а доматите се нарязват на филийки. Те също се запържват с малко сол и се слагат върху наредената в тавата риба. Всичко се подправя с черен пипер, добавя се малко олио и се залива. Поръсва се с магданоза и кашкавала и се запича за кратко в силна фурна.

Пържена риба

2. Рибни филета на скара

Необходими продукти: 1 кг рибни филета, 3 с. л. олио, 4 с. л. горчица, 3 с. л. лимонов сок, 3 с. л. зехтин, сол на вкус.

Начин наприготвяне: Рибните филета се измиват, подсушават и осоляват на вкус. Намазват се леко с олио и се слагат на скарата да се опекат от двете страни. От останалите подправки се прави смес, с която се намазва вече готовата риба и се сервира.

3. Рибни филета на реброван тиган

Необходими продукти: 1 кг рибни филета, сол и черен пипер на вкус, 2 скилидки чесън, 4 с. л. лимонов сок, олио за намазване, копър за поръсване.

Начин на приготвяне: Измитите и подсушени рибни филета се подправят със солта и черния пипер, намазват се с олиото и се слагат за кратко време да се изпекат на тигана. След като се сервират, се обливат с лимоновия сок и се поръсват със счукания на ситно чесън и нарязания копър.

Риба

4. Рибни филета от пъстърва по френски

Необходими продукти: 1 кг рибно филе от пъстърва, 1 л сухо бяло вино, 2 глави лук, 5 скилидки чесън, босилек, оцет, едра сол и черен пипер на зърна няколко с. л. брашно.

Начин на приготвяне: От всички продукти без рибните филета се прави бульон, като зеленчуците се нарязват на ситно. Рибните филета се потопяват по няколко пъти във винен оцет и след това се пускат в бульона до пълната им готовност. Сервират се със сварени картофи и с бульона, в който са врели, който се сгъстява с брашно.

5. Ролца от рибни филета

Необходими продукти: 1 кг рибно филе, 100 г гъби, 1 глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 1/2 чаша счукани орехови ядки, няколко лъжици масло, сол и черен пипер на вкус, няколко стръкчета пресен розмарин, клечки за зъби

Начин на приготвяне: Филетата се измиват, подсушават и изпържват набързо в сгорещен тиган. Отделно нарязаният на дребно лук, чесънът и гъбите се задушават в маслото и към тях се добавят ореховите ядки. Рибните филета се поръсват със сол и черен пипер и се обливат с получената смес от зеленчуците и орехите. Навиват се на рула, които се набучват с клечките за зъби, поръсват се с розмарина и се пекат на силно загрята фурна в намазнена тава.

Още рецепти с риба: Рибно филе с конячен сос, Филе от [скумрия със специален сос], Рибно филе c бял сос и вино, Рибено филе по френски, Панирано рибено филе с бира, Печено филе от риба с картофи, Панирани рибни филенца.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати