Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиНо каквато и марка да предпочетем, дори и най-прехвалената, тя не може да се сравни с вкуса и текстурата на домашно приготвената майонеза.
Защо тогава не се престрашим и не започнем да си я правим сами у дома?...
Как се прави сладко - ръководство за начинаещиАроматното сладко е едно от нещата, които всяка домакиня може и трябва да подготвя, на първо място, защото е вкусно, защото е домашно, а и не сме достатъчно сигурни как и с какво се правят купешките сладка....
Как се прави компот - ръководство за начинаещиСъщото важи и ако ще правите компот от ябълки или круши, само че при плодовете, които са пектиносъдържащи като тях и които почерняват, след като се нарежат, слагайте по щипка лимонена киселина, за да предотвратите почерняването...
Как се прави баница - ръководство за начинаещиС получената смес намажете последната кора, която сте сложили в тавата, за да може да се получи приятният златист загар на баницата. Оставете я да се пече във фурната за 30 - 35 минути на 180 градуса....
Как се прави бюрек - ръководство за начинаещиМного се харесва и водният бюрек, който се прави с варени за кратко кори, а сиренето, пресният магданоз и маслото са пълнежът. Изпичането се прави в пещ, а вкусът на тази закуска е чудесен....
Как се прави пица - ръководство за начинаещиУверете се, че маята не е с изтекъл срок на годност! Препоръчва се да се използва кухненска везна за измерване на количеството на брашното. Това е единственият начин да получите точен грамаж....
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиИменно поради тази причина е редно, да се научим да си го приготвяме сами козунак у дома. Как се прави козунак - ръководство за начинаещи:
Необходими продукти:
Брашно - 1.400 г
Яйца - 7 бр....