Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиКак се прави лаваш - ръководство за начинаещи
13 Окт.
Всички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, така и по вкусови качества. Арменският хляб се нарича лаваш....
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиКак се прави рачел - ръководство за начинаещи
17 Юли
1
В него се добавят парчетата тиква и се вари още 30-40 минути. Накрая се прибавят лимонената киселина и ванилията и се оставя за още 3-4 минути на огъня....
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиКак се прави майонеза - ръководство за начинаещи
15 Юли
Но каквато и марка да предпочетем, дори и най-прехвалената, тя не може да се сравни с вкуса и текстурата на домашно приготвената майонеза. Защо тогава не се престрашим и не започнем да си я правим сами у дома?...
Как се прави реване - ръководство за начинаещиКак се прави реване - ръководство за начинаещи
05 Юли
Изважда се от фурната, когато е готово, и се оставя да изстине. През това време сиропът се сварява. В тенджера се изсипват водата и захарта и се оставя да кипне....
Как се прави сладко - ръководство за начинаещиКак се прави сладко - ръководство за начинаещи
03 Юли
Ароматното сладко е едно от нещата, които всяка домакиня може и трябва да подготвя, на първо място, защото е вкусно, защото е домашно, а и не сме достатъчно сигурни как и с какво се правят купешките сладка....
Как се прави компот - ръководство за начинаещиКак се прави компот - ръководство за начинаещи
01 Юли
1
Същото важи и ако ще правите компот от ябълки или круши, само че при плодовете, които са пектиносъдържащи като тях и които почерняват, след като се нарежат, слагайте по щипка лимонена киселина, за да предотвратите почерняването...
Как се прави баница - ръководство за начинаещиКак се прави баница - ръководство за начинаещи
30 Юни
С получената смес намажете последната кора, която сте сложили в тавата, за да може да се получи приятният златист загар на баницата. Оставете я да се пече във фурната за 30 - 35 минути на 180 градуса....
Как се прави таратор - ръководство за начинаещиКак се прави таратор - ръководство за начинаещи
29 Юни
3
Благодарение на фитохимикалите в краставицата се обезвреждат бактериите, намиращи се в устата ни....
Как се прави тутманик - ръководство за начинаещиКак се прави тутманик - ръководство за начинаещи
28 Юни
Повече прилича на баница със сирене, с малката разлика, че баницата се прави с точени кори, а тутманикът с тесто. Именно затова се казва, че прилича на питка със сирене....
Как се прави бюрек - ръководство за начинаещиКак се прави бюрек - ръководство за начинаещи
26 Юни
Много се харесва и водният бюрек, който се прави с варени за кратко кори, а сиренето, пресният магданоз и маслото са пълнежът. Изпичането се прави в пещ, а вкусът на тази закуска е чудесен....
Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)
21 Юни
3
Разширете леко тестото, като леко го натиснете с ръка - този метод се прави така че тестото да не се изплъзва бързо....
Как се прави пица - ръководство за начинаещиКак се прави пица - ръководство за начинаещи
11 Дек.
Уверете се, че маята не е с изтекъл срок на годност! Препоръчва се да се използва кухненска везна за измерване на количеството на брашното. Това е единственият начин да получите точен грамаж....
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКак се прави козунак - ръководство за начинаещи
23 Април
Именно поради тази причина е редно, да се научим да си го приготвяме сами козунак у дома. Как се прави козунак - ръководство за начинаещи: Необходими продукти: Брашно - 1.400 г Яйца - 7 бр....
Как се прави истински сладолед - ръководство за начинаещиКак се прави истински сладолед - ръководство за начинаещи
07 Юни
Тайните на правене на сладолед Сладоледът се прави от бита сметана, която се смесва с жълтъци, мляко, захар и различни добавки....
Как се прави автентична кавърма - ръководство за начинаещиКак се прави автентична кавърма - ръководство за начинаещи
10 Окт.
Кавърмата може да се приготви и с агнешко месо, както я правят бесарабските българи, което навява на мисълта, че тази рецепта в най-стария си вид може би се е правила и по този начин....
Как се прави боб чорба - ръководство за начинаещиКак се прави боб чорба - ръководство за начинаещи
26 Август
Изберете вашия фаворит в момента и не се съмнявайте - ястието обезателно ще се хареса на вашите близки, без значение колко са придирчиви....
Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещиКак се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещи
18 Август
Вижте също как се прави идеалното пандишпаново тесто и разберете как да направите пандишпанов блат за торти....
Как се прави желиран крем - ръководство за начинаещиКак се прави желиран крем - ръководство за начинаещи
15 Август
Едни от най ефектните и вкусни кремове, страхотни торти, желирани сладкиши и други десерти се приготвят с желатин. Той ги прави стегнати, придава лъскавина и красив вид....
Как се прави сочен кекс - ръководство за начинаещиКак се прави сочен кекс - ръководство за начинаещи
12 Август
Приготвя се много бързо и лесно и е подходящ за начинаещи кулинари. Историята му е много древна. Правили са го още в първобитните времена, веднага щом е било произведено първото брашно....
Как се прави шкембе чорба - ръководство за начинаещиКак се прави шкембе чорба - ръководство за начинаещи
04 Август
1
Оставя се в тигана при непрестанно бъркане, докато се получи еднородна смес. Сместа от тигана се връща в тенджерата с бульона и към тях се прибавя нарязаното шкембе. Оставя се да ври още 5-10 минути....
Как се прави детска торта - ръководство за начинаещиКак се прави детска торта - ръководство за начинаещи
29 Юли
Те със сигурност ще се влюбят в нея, веднага след като я опитат. Детската шоколадова торта ще се превърне в тотален хит във вашия дом!...
Как се прави печено пиле - ръководство за начинаещиКак се прави печено пиле - ръководство за начинаещи
27 Юли
Ако си купите пиле от магазина, имайте предвид че може да е хранено с антибиотици, защото се отглеждат по различен начин. Но като цяло птицата от магазина по правило е по-мека и по-нежна от домашната....