Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни трикове, които съкращават процеса на готвенеКулинарни трикове, които съкращават процеса на готвене
19 Август
1
Ето и най-добрите и важни кулинарни трикове, които съкращават процеса на готвене....
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКулинарни тайни при готвенето на каракуда
22 Април
Каракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
Кулинарни тайни при готвенето на джоланКулинарни тайни при готвенето на джолан
31 Март
3
За приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо. Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
След това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Съвети и трикове при готвенето на нахутСъвети и трикове при готвенето на нахут
21 Дек.
Готвенето на нахута е много лесно, независимо дали се готви на пара или във вода. В тази статия ще намерите лесни идеи, съвети и трикове как по-лесно да сготвите нахута....
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризКулинарни хитрости при готвенето на кафяв ориз
22 Ноем.
Необходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаКулинарни техники при готвенето на храни на плоча
10 Окт.
Плочата за готвене е универсално кухненско оборудване, което всеки трябва да има в дома си....
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесън
26 Юли
За да предотвратим това, трябва предварително да пуснем за кратко главата чесън в купа със студена вода; - Не изхвърляйте след готвене останали обелени скилидки чесън....
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
Кулинарни тайни и трикове при приготвянето на баклаКулинарни тайни и трикове при приготвянето на бакла
03 Април
Баклата е бобово растение, което е известно под много и различни наименования. Наричат я звънящ боб, конски боб, фава, английски боб, фаба и много други имена. Баклата се приготвя малко по-трудно заради процеса на обработката...
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен; - Водният лук се реже само на кръгли напречни резени; - Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
Кулинарни идеи при готвене на фазанКулинарни идеи при готвене на фазан
12 Януари
Препоръчително е 1-2 часа преди готвене да е накиснат в прясно мляко. Предлагаме ви няколко идеи за приготвяне на фазан. Печен фазан с плънка Необходими продукти: 1бр. фазан, 200гр....
Кулинарни хитрости при готвене на сармиКулинарни хитрости при готвене на сарми
04 Февр.
5
Ето какво е важно да знаете при готвенето на сармички: Най-разпространени са зимните сармички, приготвени с кисело зеле....
Съвети и трикове при готвенето с медСъвети и трикове при готвенето с мед
18 Февр.
Използването на мед в сладкиши и сладки, които се нуждаят от по-дълъг от обичайния срок на годност, ще ви помогне, така че определено го използвайте, когато планирате да изпратите по пощата своите кулинарни творения...
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях. Добавяйки...
Малките кулинарни трикове, които спасяват всяка домакиняМалките кулинарни трикове, които спасяват всяка домакиня
17 Февр.
Гответе с размах и използвайте тези трикове, за да превърнете кулинарията в страст, а не в рутинно задължение. Ето и нашите малки съвети. 1....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Преди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата. Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганКулинарни тайни за готвене на грил тиган
14 Февр.
3
Не забравяйте да включите аспиратора, защото при този вид готвене се образува много дим. Стъпка 5 Почистете вашия грил тиган много скоро след употреба....
Пилешки дреболийки - важните кулинарни правила при готвенето им!Пилешки дреболийки - важните кулинарни правила при готвенето им!
05 Юни
Кулинарни правила при готвене на пилешки воденички - Пилешкигте воденички обикновено се варят от 15 до 40 минути в зависимост от възрастта на птицата....
Кулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знаеКулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знае
21 Януари
11
Сега ще се фокусираме върху някои трикове в самото готвене на вкусните ястия, с които всеки ден изненадваме семействата си....
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби. Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
Диетично ли е готвеното зеле?Диетично ли е готвеното зеле?
13 Окт.
И въпреки че често целулозата се губи в процеса на кулинарна обработка, дори и сготвеното зеле е доста диетично....
Още важни кулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знаеОще важни кулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знае
06 Окт.
1
Първият трик, с който ще ви запозная, предполагам, че повечето от вас го знаете, но аз все пак ще ви го кажа: за да премахнете по-лесно семките от тиквичките или други подобни на тях зеленчуци- използвайте лъжица за сладолед...