Био индивидуалността определя храненето ниХраненето на отделните хора зависи от типа биоиндивидуалност, към който принадлежат. Концепцията за биоиндивидуалността определя различните типове биоиндивидуалност според различни фактори....
Как се определя масленост на мляко?Маслеността на млякото не измерва неговото качество, както мнозина погрешно биха решили. Проверката на маслеността измерва наситеността на млякото с млечни мазнини....
Магнезият помага ли за подобряване на съня?Приемът на магнезий (минерал, намиращ се в много храни), също може да помогне за подобряване на качеството на съня. Получаването на достатъчно магнезий е важно по няколко причини....
Рязането на салатата определя вкуса йНачинът, по който ще нарежете продуктите за салатата, определя до голяма степен нейния вкус, тъй като при различните видове нарязване вкусът на продуктите се усеща по различен начин....
Ще въвеждат минимален праг на качеството на хранитеКъм момента Българския държавен стандарт /БДС/ определя горната граница за качество на млечни продукти и месни такива /„Стара планина”/, но долна граница за качество няма дефинирана, обясняват мениджърите на търговските вериги...
Храни, които пречат на съняПоради този хормонален стимулант мозъкът се възбужда и производството на мелатонин (хормонът на съня) се възпрепятства.
Шоколад
Най-лошият враг на добрия сън....
Печените картофи подобряват съняКато антидепресанти на организма действат телешкото, овнешкото и пилешкото месо.
Консумирането на зърнени закуски се отразява изключително благоприятно на емоционалното състояние, твърдят специалисти по хранене....
Вредни за съня храниТова пречи на добрия сън.
Чесън - този зеленчук се смята за една от най-здравословните храни, но не е подходящ за вечерно хранене....
Обичаите на изкуството на храненетоОтделните култури по света се отличават със свои обичаи при хранене, които са резултат на различията в начина на живот на хората по света....
Ролята на магнезия в храненетоТози минерал участва в много от биохимичните процеси в организма и докторите не винаги могат да определят, че причината за някои заболявания е именно липсата на достатъчно магнезий....
Храненето на жената след тридесеттеСлед тридесетата година храненето е от особено значение. Трябва сутрин да накарате организма си да се зареди с енергия и да работи, затова яжте за закуска храни с високо съдържание на белтъчини и целулоза....