Какви са ползите на райската ябълка?Какви са ползите на райската ябълка?
07 Окт.
Mariana
в големи количества витамини, аминокиселини и антиоксиданти. Ползите от консумацията райски ябълки са неизброими. Големите количества витамин A и витамин C и каротин, които се съдържат в райската ябълка засилват...
Десет удивителни ползи от похапването на райска ябълкаДесет удивителни ползи от похапването на райска ябълкамасата им. Заедно с хранителната енергия, ще получите пълен набор от витамини, минерали и много удоволствие. Ето някои безспорни ползи от райската ябълка. 1. Плодовете на узрялата райска ябълка, съдържа огромно...
Невероятните ползи от лизинаНевероятните ползи от лизинада си набавяме нужните количества от храната. Какви са невероятните ползи от лизина за нас? Лизинът играе важна роля за нормалния растеж и мускулния обмен и се използва за образуване на карнитин, вещество, което се...
Невероятните ползи на ликопенаНевероятните ползи на ликопенаЛикопенът е растително хранително вещество с мощни антиоксидантни свойства. Това е пигментът, който дава цвета на червените и розовите плодове като домати, дини и розов грейпфрут. Ликопенът има много ползи за здравето...
Невероятните ползи от фурмите!Невероятните ползи от фурмите!Дребните на вид фурми са изключително вкусни и полезни. 280 калории се съдържат в едва 100 грама сушени фурми. Те са много богати на захар, антиоксиданти и въглехидрати, минерални вещества и микроелементи...
Божествен плод - райската ябълкаБожествен плод - райската ябълка, калий, йод и други. За разлика от другите ябълки, в райската ябълка се съдържат високи нива на захари, най-вече глюкоза и фруктоза. Благодарение на тях тя се сдобива с висока хранителна стойност. В едва 100 г...
Райска ябълкаРайска ябълкаминути прецедете водата. Пасирайте плодовете. Сипете сока в бутилки и го съхранявайте на хладно, плътно затворени. Ползи от райската ябълка Яркият оранжев цвят на райските ябълки говори за високо съдържание на бета...
Райската ябълка като лечебен плодРайската ябълка като лечебен плодможе райската ябълка да е от полза, трябва да се помни, че само напълно узрелият плод е полезен за човешкото тяло....
Невероятните ползи от боровинковия сокНевероятните ползи от боровинковия соклошите бактерии. Това обаче се отнася само и единствено за пикочните канали. Плодовият сок не влияе върху останалите процеси, протичащи в човешкото тяло. Както може би се досещате, това не са единствените ползи на...
Невероятните ползи от суровите картофиНевероятните ползи от суровите картофи. На фона на всички кулинарни възможности, които предоставят картофите, малко са хората, които знаят, че те имат невероятни ползи за нас още в сурово състояние. Разбира се, не става дума да ги консумираме, докато са...
Невероятните ползи от мицеларната водаНевероятните ползи от мицеларната водаМицеларната вода е уникален продукт за почистване, който има редица ползи за здравето на лицето. Тя оставя в миналото всички тоници за лице, тоалетното мляко и почистващите кърпички. Освен че е способна да...
Невероятните ползи на ферментиралите храниНевероятните ползи на ферментиралите хранибългарите от векове това е киселото мляко, ферментирало под действието на уникалната и всеизвестна бактерия Лактобацилус Булгарикус. Зрелите сирена и кашкавали от сурово мляко, киселото зеле, ферментирали туршии, ферментирал ябълков оцет са продукти, които могат да ни помогнат да сме по-здрави....
Невероятните ползи от чесновото олиоНевероятните ползи от чесновото олиооставете да престои една нощ в хладилника. В горната галерия ви представяме останалите невероятни ползи от този почти вълшебен природен продукт. pageЛекува акнето Чесновото олио съдържа селен, алицин, мед, цинк...
Как се яде райската ябълка?Как се яде райската ябълка?ябълки. Кожичката им трябва да бъде блестяща и гладка. Ако има по нея черни петна, това означава, че плодът е започнал да загнива. Райската ябълка е подходяща за директна консумация. За целта трябва да я почистите от...
Невероятните ползи от похапването на аспержиНевероятните ползи от похапването на аспержимаксимално ползите за здравето, които получавате от аспержите, журналистът по храните, Марк Битман, препоръчва да се похапват печени аспержи или задушени аспержи. А сега нека видим какви са ползите от аспержите...