Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на индийската кухня се крие в подправкитеТайната на индийската кухня се крие в подправките
30 Май
Когато говорим за подправките трябва да кажем, че не самите подправки са тайната на индийската кухня, а уникалната смесица от тях. Една от най-известните им подправки, която носи аромата на Индия, e Гарам масала....
Характерни черти на Индийската кухняХарактерни черти на Индийската кухня
15 Февр.
В индийската кухня са преплетени толкова много вкусове и толкова много миризми, които е трудно да се опишат. Изключително богато разнообразие на аромати, което прави всяка тяхна гозба различна и уникална....
Салата ЗлатоСалата Злато
10 Януари
Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете в подсолена вода. Преди да излеете водата на картофите, хвърлете царевицата вътре за 2 мин....
Тайните съставки на индийската красотаТайните съставки на индийската красота
21 Януари
Много са страните, които могат да се похвалят с красотата на жените си. Една от тях несъмнено е Индия със специфичната и характерна за етноса харизма, която покорява цял свят. Надали някой би могъл да отрече пословичната...
Коктейл Горещо златоКоктейл Горещо злато
30 Септ.
В две загряти предварително огнеупорни чаши се разпределя коктейлът и се поднася в компанията на по две сушени кайсии на порция, сложени в много малки чинийки....
Вкус от индийската кухня: Ментова лютеницаВкус от индийската кухня: Ментова лютеница
30 Септ.
3
В индийската кухня тамаринд пастата или оцетът се заменят с лимонов сок. Един от ключовите елементи за създаване на ментова лютеница са пресните съставки и балансът между сладко, солено и кисело....
Асафетида е неизменна част от аюрведичната кухняАсафетида е неизменна част от аюрведичната кухня
05 Юни
Подправките, които се употребяват в индийската кухня, имат значение не само за овкусяването на храната....
АсафетидаАсафетида
30 Юни
Определено тази известна в индийската кухня подправка има място и на българската трапеза поради своите редица здравословни качества....
Колорита на индийската кухня в три емблематични рецептиКолорита на индийската кухня в три емблематични рецепти
31 Юли
Какви мисли възникват, когато чуете фразата индийска кухня?...
Аюрведични рецепти за отслабване от индийската кухняАюрведични рецепти за отслабване от индийската кухня
21 Юли
Индийската диета води след себе си много ползи за тялото - не само, че се отслабва, но и тялото се чувства по-леко и имаме по-свеж външен вид....
Тайните на кубинската кухняТайните на кубинската кухня
19 Дек.
Похапват и кимбомбо, няме и дюка, тези три култури са всъщност кореноплодни и не особено познати в европейките кухни, но много използвани и обичани в Куба....
Тайните на египетската кухняТайните на египетската кухня
30 Август
Портокаловата салата с лук също е характерна за египетската кухня. Необходими продукти: 2 портокала, 150 грама маслини без костилки, 1 глава лук, 3 супени лъжици зехтин, черен пипер и сол на вкус....
Тайните на тайландската кухняТайните на тайландската кухня
05 Март
Магията на тайландската кухня се крие в сливането на вкусовете. Тайландците буквално са издигнали храната в свой култ....
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Кървавица от село Злато ПолеКървавица от село Злато Поле
23 Януари
След като приключим с пълненето, на дъното на тенджерата слагаме няколко празни черва и редим пълните. Доливаме с вода и оставяме за 60 минути на много слаб котлон....
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства....
Традиции и вкусове в индийската кухнятаТрадиции и вкусове в индийската кухнята
14 Окт.
Древните техники в индийската кухня повлияват на кулинарията на много народи. Начини за приготвяне на храната, използвани в древните династии, са съчетани с процеси на готвене в цяла Индия....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Каперсите - златото на средиземноморската кухняКаперсите - златото на средиземноморската кухня
20 Март
Каперсите са ценени буквално като злато от готвачите в Средиземноморието. Те намират приложение в почти всяка салата, паста, пица, местно ястие и различни сосове....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Бавното готвене - тайната на гръцката кухняБавното готвене - тайната на гръцката кухня
25 Юли
Много може да се говори за тази невероятно вкусна и усъвършенствана с векове кухня, но по-добре е тя да се опита....
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин - тайната подправка на японската кухня
14 Ноем.
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол. За да се направи мирин, задушен мочи-гом (олющен ориз), кум годжи (култивиран ориз) и шочу (дестилирана алкохолна напитка) се смесват и ферментират около 2 месеца...
Уникалните полезни свойства на билката асафетидаУникалните полезни свойства на билката асафетида
05 Окт.
Билката асафетида не е много позната в нашите географски ширини, но е широко използвана в традиционната индийска кухня, където се използва под формата на ароматна подправка с богати вкусови и най-вече - лечебни свойства....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....