Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
От коя част на телето е най-крехкото месо?От коя част на телето е най-крехкото месо?
11 Април
Най-крехките части на телето са: Рибици: това е месото около ребрата на телето и е с малко мазнини и жилки. То е много крехко и сочно, подходящо за печене, пържене или грил....
Лапад с коприва и два вида месо на фурнаЛапад с коприва и два вида месо на фурна
13 Януари
Печем около 30 минути на 200 °C Поднасям лапад с коприва и два вида месо на фурна с домашно кисело мляко. Ммммм - уникално вкусно коприва с ориз с вкусно месце :)...
Сач със зеленчуци и два вида месоСач със зеленчуци и два вида месо
01 Август
Сервирайте веднага сач със зеленчуци и два вида месо на трапезата!...
Супа със зеленчуци и два вида месоСупа със зеленчуци и два вида месо
28 Юни
Налейте от бульона и оставете на котлона за 5 минути. Върнете сместа обратно в супата с месо и поръсете с нарязан магданоз. Супата със зеленчуци и два вида месо е готова....
От коя част на прасето се прави кайма?От коя част на прасето се прави кайма?
25 Февр.
Свинското месо е най-често консумираното месо в света, като доказателствата за отглеждане на свине датират от 5000 г. пр.н.е. Свинското месо може да се консумира и смляно. Свинската кайма обикновено се прави от свинската...
Свинското каре от коя част на прасето е?Свинското каре от коя част на прасето е?
23 Ноем.
При транжирането на свинско месо животното се отделя на девет основни части. Това са свинска глава, свински врат, свински котлет, свинско бонфиле, свинско контрафиле, горен свински бут, долен свински бут, свински гърди...
От коя част на прасето се прави сланина?От коя част на прасето се прави сланина?
09 Дек.
Сланината представлява свинска или телешка мастна тъкан, която се намира под кожата на животното. Тези животни са специално отглеждани и се угояват със специални фуражи, за да може да се постигне оптимално количество мазнини...
Коя зелена подправка на кое ястие отиваКоя зелена подправка на кое ястие отива
15 Окт.
Зелените подправки са много разнообразни на аромати и форми. Тяхното предимство е за подчертаване вкуса на храната. Добиват се от най-различни растения, чиито листа, стебла, кора, пъпки или цветове могат да се употребяват...
Кое е най-полезното месо?Кое е най-полезното месо?
05 Февр.
В света на разнообразната храна въпросът за най-полезното месо често става предмет на разисквания и дискусии. Месото служи като главен акцент върху редица ястия и има ключово значение за изграждането на балансирана диета....
Коя част на прасето за какво е подходящаКоя част на прасето за какво е подходяща
16 Дек.
Няма две мнения по въпроса, че свинското месо е предпочитано от всички българи. Въпреки типично нашенската приказка, с която често характеризираме зимната трапеза със "свинско с винско", това никак не пречи да си го приготвяме...
Кое месо поевтиня и кое поскъпна за една годинаКое месо поевтиня и кое поскъпна за една година
08 Юни
Свинското месо е продуктът, който е паднал най-драстично през последната година, показват данните на Центъра за изследвания в селското стопанство. Цените за килограм да паднали със средно 20% спрямо същия период през 2017...
От коя част на прасето се изрязва свинско коремчеОт коя част на прасето се изрязва свинско коремче
01 Април
Свинското коремче е обезкостена, мазна разфасовка от месо, изрязана от корема на прасето. Свинският корем е особено популярен във филипинската, испанската, китайската, датската, норвежката, корейската, полската и тайландската...
Коя част от прасето става за печене на скара?Коя част от прасето става за печене на скара?
25 Февр.
Когато става въпрос за печене на месо на скара, вероятно си мислите, че най-добрите разфасовки на месо за скара са пилешките гърди и свинската пържола. Въпреки че те са най-популярните, изненадващо е, че има и други...
Кое цвете на коя зодия носи специална енергияКое цвете на коя зодия носи специална енергия
10 Март
26
Цветята са носители на много специална енергия, които оказват влияние върху човешките настроения, емоции и поведение, а оттук – и на потока на живота. С такова влияние върху хората са дарени всички растения. Всеки зодиакален...
Тайните на крехкото телешко месоТайните на крехкото телешко месо
01 Март
За изпичането на парче телешко с тежест около два килограма се изискват около два часа печене във фурната....
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
Ако обичате печено месо, препоръчваме да опитате нашите рецепти за: - свинско на фурна; - печено пиле; - печена пуйка; - телешко печено;...
От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?
05 Март
Свинското месо е неизменна част от света на кулинарията. Освен изключително полезно, то е високо хранително, засищащо и вкусно. Свинското месо участва в милиони рецепти и е високо ценено заради своите хранителни качества...
Коя част от свинското е най-крехка?Коя част от свинското е най-крехка?
24 Февр.
Свинското е едно от най-широко консумираните меса по света и е универсално месо, което може да се готви по различни начини. Докато различните части на прасето имат различни текстури и вкусове, най-крехката част от свинското...
Коя част от прасето става за пържоли?Коя част от прасето става за пържоли?
24 Февр.
Преди да купите свинско месо от магазина, е добре да имате известна информация за основните разфасовки, които се предлагат на дребно на пазара. Купуването и приготвянето на свинските пържоли или филета може да бъде...
От кое месо на прасето се прави бекон?От кое месо на прасето се прави бекон?
01 Февр.
Много често беконът се бърка със сланината, обаче двете неща са съвсем различни. От какво месо се прави бекон и какво точно представлява, ще разкажем в следващите редове. От кое месо на прасето се прави бекон Беконът...
Как се реже телешко месо на пържоли?Как се реже телешко месо на пържоли?
27 Ноем.
Но истината е, че у нас няма почти никакви традиции в приготвянето и консумацията на телешко месо. Ето защо е важно да получим основни знания затова как се реже телешко месо на пържоли....
Подходящи подправки за телешко месоПодходящи подправки за телешко месо
06 Ноем.
1
Казано иначе - ако ви се похапва месо, то нека да е телешко....
Коя част от деня е най-подходяща за тренировка?Коя част от деня е най-подходяща за тренировка?
26 Дек.
Всички знаем колко е трудно да се намери време за тренировка в забързаното ежедневие. За повечето хора е голямо изпитание да стигнат до фитнес залата, въпреки че знаят колко жизненоважни са тренировките за здравето. Тренировките...
От кое месо на животното става най-добрите пържолиОт кое месо на животното става най-добрите пържоли
07 Окт.
2
Когато не просто готвим, а сме влюбени в кулинарията, е редно да знаем някои важни трикове в кухнята. Една от рецептите, които приготвяме най-често и е сред най-предпочитаните на трапезата от гости и семейство, са пържолите...
Кое месо за какъв вид ястие е подходящоКое месо за какъв вид ястие е подходящо
10 Март
Подправки за телешко С чубрица е характерно за българския вкус, с джинджифил - за екзотика по азиатски, с целина - за телешко варено. Може да се избира още между розмарин, мащерка, дафинов лист, салвия, хрян....