Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
От коя част на телето е най-крехкото месо?Най-крехките части на телето са:
Рибици: това е месото около ребрата на телето и е с малко мазнини и жилки. То е много крехко и сочно, подходящо за печене, пържене или грил....
11 Април
Лапад с коприва и два вида месо на фурнаПечем около 30 минути на 200 °C
Поднасям лапад с коприва и два вида месо на фурна с домашно кисело мляко.
Ммммм - уникално вкусно коприва с ориз с вкусно месце :)...
13 Януари
Сач със зеленчуци и два вида месоСервирайте веднага сач със зеленчуци и два вида месо на трапезата!...
01 Август
Супа със зеленчуци и два вида месоНалейте от бульона и оставете на котлона за 5 минути.
Върнете сместа обратно в супата с месо и поръсете с нарязан магданоз.
Супата със зеленчуци и два вида месо е готова....
28 Юни
От коя част на прасето се прави кайма?Свинското месо е най-често консумираното месо в света, като доказателствата за отглеждане на свине датират от 5000 г. пр.н.е.
Свинското месо може да се консумира и смляно. Свинската кайма обикновено се прави от свинската...
25 Февр.
Свинското каре от коя част на прасето е?При транжирането на свинско месо животното се отделя на девет основни части. Това са свинска глава, свински врат, свински котлет, свинско бонфиле, свинско контрафиле, горен свински бут, долен свински бут, свински гърди...
23 Ноем.
От коя част на прасето се прави сланина?Сланината представлява свинска или телешка мастна тъкан, която се намира под кожата на животното. Тези животни са специално отглеждани и се угояват със специални фуражи, за да може да се постигне оптимално количество мазнини...
09 Дек.
Коя зелена подправка на кое ястие отиваЗелените подправки са много разнообразни на аромати и форми. Тяхното предимство е за подчертаване вкуса на храната. Добиват се от най-различни растения, чиито листа, стебла, кора, пъпки или цветове могат да се употребяват...
15 Окт.
Кое е най-полезното месо?В света на разнообразната храна въпросът за най-полезното месо често става предмет на разисквания и дискусии. Месото служи като главен акцент върху редица ястия и има ключово значение за изграждането на балансирана диета....
05 Февр.
Коя част на прасето за какво е подходящаНяма две мнения по въпроса, че свинското месо е предпочитано от всички българи. Въпреки типично нашенската приказка, с която често характеризираме зимната трапеза със "свинско с винско", това никак не пречи да си го приготвяме...
16 Дек.
Кое месо поевтиня и кое поскъпна за една годинаСвинското месо е продуктът, който е паднал най-драстично през последната година, показват данните на Центъра за изследвания в селското стопанство. Цените за килограм да паднали със средно 20% спрямо същия период през 2017...
08 Юни
От коя част на прасето се изрязва свинско коремчеСвинското коремче е обезкостена, мазна разфасовка от месо, изрязана от корема на прасето.
Свинският корем е особено популярен във филипинската, испанската, китайската, датската, норвежката, корейската, полската и тайландската...
01 Април
Коя част от прасето става за печене на скара?Когато става въпрос за печене на месо на скара, вероятно си мислите, че най-добрите разфасовки на месо за скара са пилешките гърди и свинската пържола.
Въпреки че те са най-популярните, изненадващо е, че има и други...
25 Февр.
Кое цвете на коя зодия носи специална енергияЦветята са носители на много специална енергия, които оказват влияние върху човешките настроения, емоции и поведение, а оттук – и на потока на живота.
С такова влияние върху хората са дарени всички растения. Всеки зодиакален...
10 Март
26
Тайните на крехкото телешко месоЗа изпичането на парче телешко с тежест около два килограма се изискват около два часа печене във фурната....
01 Март
Кое месо колко време се печеАко обичате печено месо, препоръчваме да опитате нашите рецепти за:
- свинско на фурна;
- печено пиле;
- печена пуйка;
- телешко печено;...
10 Март
От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?Свинското месо е неизменна част от света на кулинарията. Освен изключително полезно, то е високо хранително, засищащо и вкусно. Свинското месо участва в милиони рецепти и е високо ценено заради своите хранителни качества...
05 Март
Коя част от свинското е най-крехка?Свинското е едно от най-широко консумираните меса по света и е универсално месо, което може да се готви по различни начини.
Докато различните части на прасето имат различни текстури и вкусове, най-крехката част от свинското...
24 Февр.
Коя част от прасето става за пържоли?Преди да купите свинско месо от магазина, е добре да имате известна информация за основните разфасовки, които се предлагат на дребно на пазара.
Купуването и приготвянето на свинските пържоли или филета може да бъде...
24 Февр.
От кое месо на прасето се прави бекон?Много често беконът се бърка със сланината, обаче двете неща са съвсем различни. От какво месо се прави бекон и какво точно представлява, ще разкажем в следващите редове.
От кое месо на прасето се прави бекон
Беконът...
01 Февр.
Как се реже телешко месо на пържоли?Но истината е, че у нас няма почти никакви традиции в приготвянето и консумацията на телешко месо.
Ето защо е важно да получим основни знания затова как се реже телешко месо на пържоли....
27 Ноем.
Подходящи подправки за телешко месоКазано иначе - ако ви се похапва месо, то нека да е телешко....
06 Ноем.
1
Коя част от деня е най-подходяща за тренировка?Всички знаем колко е трудно да се намери време за тренировка в забързаното ежедневие. За повечето хора е голямо изпитание да стигнат до фитнес залата, въпреки че знаят колко жизненоважни са тренировките за здравето. Тренировките...
26 Дек.
От кое месо на животното става най-добрите пържолиКогато не просто готвим, а сме влюбени в кулинарията, е редно да знаем някои важни трикове в кухнята.
Една от рецептите, които приготвяме най-често и е сред най-предпочитаните на трапезата от гости и семейство, са пържолите...
07 Окт.
2
Кое месо за какъв вид ястие е подходящоПодправки за телешко
С чубрица е характерно за българския вкус, с джинджифил - за екзотика по азиатски, с целина - за телешко варено. Може да се избира още между розмарин, мащерка, дафинов лист, салвия, хрян....
10 Март