Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Съвети за приготвяне на рибаСъвети за приготвяне на риба
16 Май
За да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й качества да се подобрят, можете да се възползвате от някои кулинарни хитринки. Преди да изпечете рибата, покрийте я с резенчета лимон или портокал и добавете...
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонСъвети за приготвяне на прясна риба Тон
21 Април
Прясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея. Можем да я приготвим на скара, пържена, грил тиган, на фурна, в салати и с различни сосове...
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
26 Дек.
Ако прекалите с времето на приготвянето ѝ, просто ще получите рибена каша, а не рибно ястие....
Съвети при приготвянето на мусакаСъвети при приготвянето на мусака
08 Февр.
В следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака: 1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки. 2....
Съвети при приготвянето на яребициСъвети при приготвянето на яребици
07 Февр.
На вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица....
Съвети при приготвянето на фазанСъвети при приготвянето на фазан
06 Февр.
Месото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт. В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
Съвети при приготвянето на сьомгаСъвети при приготвянето на сьомга
01 Февр.
Ето защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна. 1....
Съвети при приготвянето на сланинаСъвети при приготвянето на сланина
01 Февр.
За да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал. Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
Съвети при приготвянето на ФрикасеСъвети при приготвянето на Фрикасе
23 Януари
Далеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
Съвети при приготвянето на заешкоСъвети при приготвянето на заешко
22 Януари
Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо: 1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
Съвети за приготвянето на козунациСъвети за приготвянето на козунаци
02 Април
Има някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните: 1. Трябва да се използва само свежа мая....
Тайните на приготвянето на вкусна и сочна рибаТайните на приготвянето на вкусна и сочна риба
16 Дек.
Още съвети при приготвяне на риба При печенето на риба, както и при пърженето, температурата е важна. Рибата се вкарва в добре загрята фурна. Това е правило и когато готвите пълнена риба....
Съвети при приготвянето на домашно сиренеСъвети при приготвянето на домашно сирене
08 Февр.
Още един важен съвет – не изхвърляйте суроватката от приготвянето на сиренето. Може да я кипнете и ще получите вкусна извара....
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалСъвети при приготвянето на домашен кашкавал
24 Януари
Ето някои полезни съвети при приготвянето на домашен кашкавал, които ще улеснят работата ви. За целта, която сте си поставили, ще ви е необходимо прясно мляко....
Бързи съвети за приготвянето на конфитюриБързи съвети за приготвянето на конфитюри
30 Юли
Ето някои важни съвети при приготвянето им: - Да не се прекалява с печенето и сгъстяването на сиропа, защото след насипване по буркани и известен престой, конфитюрът се до сгъстява от само себе си; - Когато не разполагаме...
Съвети при приготвянето на месни бульониСъвети при приготвянето на месни бульони
19 Юни
Начин на приготвяне: Пилето се нарязва и се сварява, а запечените до кафеникав цвят кости се заливат с пилешкия бульон и се варят така около 2 часа....
Съвети при приготвянето на кафяв оризСъвети при приготвянето на кафяв ориз
29 Ноем.
Вижте още съвети как да сготвим кафяв ориз....
Полезни съвети за приготвянето на салатиПолезни съвети за приготвянето на салати
30 Март
Когато правите салата, първо помислете за текстура и свежестта й. Избирайте хрускави зелени листа и най-пресните зеленчуци – вкусът и свежестта им ще се отрази върху салатата. Избягвайте да използвате за салати продукти...
Съвети при приготвяне на елдаСъвети при приготвяне на елда
05 Февр.
Тук в стегнат стил, кратко, точно и ясно, ще ви представя някои основни моменти в приготвянето на елда в кулинарията....
Съвети за приготвяне на зеленчуциСъвети за приготвяне на зеленчуци
02 Април
Когато варите зеленчуци, не изхвърляйте отварата, а я използвайте за приготвянето на различни видове супи и сосове. Хранителните вещества от зеленчуците преминават във водата....
Съвети за приготвяне на сандвичиСъвети за приготвяне на сандвичи
18 Март
Сандвичите са едни от най-лесните за приготвяне и ефектни за сервиране ордьоври....
Полезни съвети за готвене на рибаПолезни съвети за готвене на риба
22 Май
Освен нашите съвети за вкусна риба, предлагаме да разгледаш още как да си приготвиш: - вкусен шаран; - неустоим лаврак; - или пъстърва на фурна;...
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линКулинарни тънкости при приготвяне на риба лин
17 Юли
Въпреки това, тя е доста взискателна откъм почистване и приготвяне, затова трябва да сте особено деликатни при нейното приготвяне....