Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Съвети за приготвяне на рибаЗа да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й качества да се подобрят, можете да се възползвате от някои кулинарни хитринки.
Преди да изпечете рибата, покрийте я с резенчета лимон или портокал и добавете...
16 Май
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонПрясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея. Можем да я приготвим на скара, пържена, грил тиган, на фурна, в салати и с различни сосове...
21 Април
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Тънкости при приготвянето на рибаАко прекалите с времето на приготвянето ѝ, просто ще получите рибена каша, а не рибно ястие....
26 Дек.
Съвети при приготвянето на мусакаВ следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака:
1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки.
2....
08 Февр.
Съвети при приготвянето на яребициНа вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица....
07 Февр.
Съвети при приготвянето на фазанМесото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт.
В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
06 Февр.
Съвети при приготвянето на сьомгаЕто защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна.
1....
01 Февр.
Съвети при приготвянето на сланинаЗа да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал.
Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
01 Февр.
Съвети при приготвянето на ФрикасеДалеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
23 Януари
Съвети при приготвянето на заешкоПредлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо:
1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
22 Януари
Съвети за приготвянето на козунациИма някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните:
1. Трябва да се използва само свежа мая....
02 Април
Тайните на приготвянето на вкусна и сочна рибаОще съвети при приготвяне на риба
При печенето на риба, както и при пърженето, температурата е важна. Рибата се вкарва в добре загрята фурна. Това е правило и когато готвите пълнена риба....
16 Дек.
Съвети при приготвянето на домашно сиренеОще един важен съвет – не изхвърляйте суроватката от приготвянето на сиренето. Може да я кипнете и ще получите вкусна извара....
08 Февр.
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалЕто някои полезни съвети при приготвянето на домашен кашкавал, които ще улеснят работата ви.
За целта, която сте си поставили, ще ви е необходимо прясно мляко....
24 Януари
Бързи съвети за приготвянето на конфитюриЕто някои важни съвети при приготвянето им:
- Да не се прекалява с печенето и сгъстяването на сиропа, защото след насипване по буркани и известен престой, конфитюрът се до сгъстява от само себе си;
- Когато не разполагаме...
30 Юли
Съвети при приготвянето на месни бульониНачин на приготвяне: Пилето се нарязва и се сварява, а запечените до кафеникав цвят кости се заливат с пилешкия бульон и се варят така около 2 часа....
19 Юни
Полезни съвети за приготвянето на салатиКогато правите салата, първо помислете за текстура и свежестта й. Избирайте хрускави зелени листа и най-пресните зеленчуци – вкусът и свежестта им ще се отрази върху салатата.
Избягвайте да използвате за салати продукти...
30 Март
Съвети при приготвяне на елдаТук в стегнат стил, кратко, точно и ясно, ще ви представя някои основни моменти в приготвянето на елда в кулинарията....
05 Февр.
Съвети за приготвяне на зеленчуциКогато варите зеленчуци, не изхвърляйте отварата, а я използвайте за приготвянето на различни видове супи и сосове. Хранителните вещества от зеленчуците преминават във водата....
02 Април
Съвети за приготвяне на сандвичиСандвичите са едни от най-лесните за приготвяне и ефектни за сервиране ордьоври....
18 Март
Полезни съвети за готвене на рибаОсвен нашите съвети за вкусна риба, предлагаме да разгледаш още как да си приготвиш:
- вкусен шаран;
- неустоим лаврак;
- или пъстърва на фурна;...
22 Май
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линВъпреки това, тя е доста взискателна откъм почистване и приготвяне, затова трябва да сте особено деликатни при нейното приготвяне....
17 Юли