Gotvach.bg»Съвети»Как се прави домашен млечен шоколад?

Как се прави домашен млечен шоколад?

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
815262
Как се прави домашен млечен шоколад?

Трудно би било да се намери някой, който никога не е вкусвал млечен шоколад. Приет е като враг на всяка диета, но като че ли няма жена, която да може да се откаже напълно от него.

Любимият шоколад има много полезни свойства. Може да предизвика някои химически реакции в човешкия мозък, в резултат на което се надига усещане за щастие у този, който консумира шоколад.

Можете лесно да си направите шоколад вкъщи. Завършеният му вид също така носи същата специална атмосфера и топлина.

За направата на домашен млечен шоколад са само няколко продукта.

Пригответе си захар 2/3 ч.ч., масло ¼ ч.ч., вода ½ ч.ч., сухо мляко 1 ¼, какао 5 с.л.

Първата стъпка е да разтопите маслото в дълбок съд на слаб огън и когато е готово, добавете захарта. Разбъркайте добре до пълното разтапяне на захарта.

След това добавете какаото и бъркайте, докато всичко се смеси добре.

Докато бъркате постепенно, добавете и сухото мляко.

Когато сместа се сгъсти, я махнете от котлона.

Излейте сместа в съд по ваш избор. Ако нямате специални силиконови форми за шоколад, може да използвате формички за лед и да се получат като шоколадови бонбони.

Оставете домашния млечен шоколад в хладилника, докато се стегне - за около 2-3 часа.

Вашият домашен млечен шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати