- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноПолзи и рискове от консумацията на люто
28 Юни
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Арарут - същност и ползиОсновните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията. От растението се използват корените.
15 Юни
Учени: Шепа ядки дневно пази от ранна смъртПриемането само на една шепа ядки дневно може значително да намали риска от ранна смърт, твърдят учени от университета в Маастрихт, които са провели мащабно проучване.
13 Юни
Здравословните ползи на сока от агавеПреди хилядолетия основен източник на захар бил агавето. С пристигането на испанците в Централна Америка обаче, то било изместено от тръстиката. Днес славата на агаве се завръща.
13 Юни
Прекаляването с тофу е вредно за бъбрецитеМного хубаво не е на хубаво. Това важи за почти всяко нещо в живота ни. Доказателство за това е случаят с китаеца Хъ и любимата му храна - соята. Прекаляването с тофу стана причина от китаеца да бъдат извадени рекорден брой бъбречни камъни
11 Юни
Бахарът подобрява храносмиланетоСред ползите от приема на бахар се изтъква облекчаване на проблеми, свързани с храносмилането, също подправката има обезболяващо действие, може да предпазва организма от болестотворни причинители
10 Юни
Студената вода пречи на храносмиланетоЛедената вода по време на ядене може да забави храносмилателните процеси. Експертите съветват да се избягват студените течности, а да се приемат такива на стайна температура и да се пият поне 30 минути преди и след храна.
09 Юни
Как да пържим картофките, за да не ни вредят?Британски учени откриха как да се приготвят пържените картофи, така че да се избегне риск от появата на ракови заболявания.
07 Юни
Полезно ли е пушеното сиренеАроматът на пушените храни е много специфичен и доставя на човек едни по-различни вкусови възприятия.
06 Юни
Асафетида е неизменна част от аюрведичната кухняАсафетидата се използва в аюрведичната кухня, за да улесни храносмилането на бобовите растения, както и на зеленолистните зеленчуци, каквито са лапад, спанак и други.
05 Юни
Таро – неочакван източник на витаминиБлагодарение на изключителното си богатство от витамини, таро има безброй лечебни качества, които го правят много полезен за организма.
04 Юни
Кардамон – древният афродизиакИзвестен още като Elletaria cardamomum, кардамонът е семейството на джинджифила и придава много силен аромат и вкус на храната. Интересно е как карадамонът повлиява и върху рецепторите в носа и така стимулира допълнително сексуалния апетит.
03 Юни
Предимствата и рисковете от консумацията на сурови плодовеКонсумирането на плодовете в сурово състояние се препоръчва от повечето специалисти, защото по този начин те запазват всички ценни вещества, които съдържат. Прави се връзка между суровоядството и увреждането на зъбите и по-точно на зъбния емайл
02 Юни
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 726
Основни Рецепти
15 246
20 596
Други