- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноЗа и против дъвките без захар
13 Април
Елица Христова
Кое за какво е полезноЯйца за превенция на диабет тип 2
08 Април
Петьо Любомиров
Кое за какво е полезноХрани с повече фибри срещу рак на дебелото черво
06 Април
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословното хранене не изключва кафетоНезависими експерти от САЩ са анализирали няколко изследвания за кафето. Учените са установили, че кафето не просто не е вредно за организма, но може и да ни предпази от някои заболявания.
05 Април
Зеленолистни зеленчуци всеки ден пазят от деменцияХапването на зеленолистни зеленчуци всеки ден ще ни предпази от деменция, откриха чикагски учени. Специалистите са следили хранителния режим на 950 души в продължение на десетилетие, за да достигнат до този извод.
05 Април
За и против натуралните сокове в кутииНадали има човек, който не е гледал поне една реклама на натурални сокове. Производителите се надпреварват да убедят потребителите, че продуктите им са много здравословни и витаминозни. Но така ли е наистина?
04 Април
Защо да намалим кафето?Милиони хора започват своя ден задължително с чаша кафе или капучино. Мнозина не могат да прекарат деня без аромата на ободряващата напитка. Въпреки това кафето си остава една от спорните от медицинска гледна точка напитки.
03 Април
Какво трябва да знаем за гроздовата захарГроздовата захар е важна за човешкия организъм и в умерени количества можете спокойно да си я набавяте от шепа пресни гроздови зърна, а защо не и с удоволствие да изпиете малка чаша висококачествено вино
01 Април
Най-сладките плодове и калориите в тяхКонсумацията на пресни плодове се препоръчва от почти всички диетолози. От една страна, те съдържат много витамини и от друга - спомагат на човек да преодолее копнежа си към сладките неща.
30 Март
Парафинът в плодовете и зеленчуцитеОсвен всички вещества, които съдържат вносните плодове и зеленчуци, те се обработват с восъци и парафини, за да се запазят свежи за по-дълъг период от време.
28 Март
За и против нискомаслените млечни продуктиПрез последните години стана доста модерно да се консумират само нискомаслени продукти. Пълномаслените млечни продукти съдържат наситени мазнини, но те са полезни, твърдят учените.
25 Март
Полезни ли са консервираните храниНай-важното при приготвянето или консумирането на консерви е те да са правилно приготвени. Консервите беспорно са един практичен начин за приготвяне на храна, но вредни ли са наистина?
23 Март
За ползите от амарантДоказано е, че амарант съдържа с до 30 повече протеини от ориза, ръжта. Лизинът, откриващ се в състава на амарант, играе важна роля за поддържането на здрава и лъскава коса.
23 Март
Защо маслините са полезни за здраветоМаслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Днес в търговските обекти може да срещнете абсолютно всякакви разновидности, маслинов пастет и какво ли още не, създадено на маслинена основа.
22 Март
За ползите от сока от ябълкаСокът от ябълката е единственият, който може да се комбинира със зеленчукови сокове. Вкусната напитка се препоръчва при извършване на усилен умствен труд.
21 Март
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 743
Основни Рецепти
15 248
20 602
Други