Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословното хранене не изключва кафетоЗдравословното хранене не изключва кафето
05 Април
Независими експерти от САЩ са анализирали няколко изследвания за кафето. Учените са установили, че кафето не просто не е вредно за организма, но може и да ни предпази от някои заболявания.
Зеленолистни зеленчуци всеки ден пазят от деменцияЗеленолистни зеленчуци всеки ден пазят от деменция
05 Април
Хапването на зеленолистни зеленчуци всеки ден ще ни предпази от деменция, откриха чикагски учени. Специалистите са следили хранителния режим на 950 души в продължение на десетилетие, за да достигнат до този извод.
За и против натуралните сокове в кутииЗа и против натуралните сокове в кутии
04 Април
Надали има човек, който не е гледал поне една реклама на натурални сокове. Производителите се надпреварват да убедят потребителите, че продуктите им са много здравословни и витаминозни. Но така ли е наистина?
Защо да намалим кафето?Защо да намалим кафето?
03 Април
Милиони хора започват своя ден задължително с чаша кафе или капучино. Мнозина не могат да прекарат деня без аромата на ободряващата напитка. Въпреки това кафето си остава една от спорните от медицинска гледна точка напитки.
Какво трябва да знаем за гроздовата захарКакво трябва да знаем за гроздовата захар
01 Април
Гроздовата захар е важна за човешкия организъм и в умерени количества можете спокойно да си я набавяте от шепа пресни гроздови зърна, а защо не и с удоволствие да изпиете малка чаша висококачествено вино
Най-сладките плодове и калориите в тяхНай-сладките плодове и калориите в тях
30 Март
Консумацията на пресни плодове се препоръчва от почти всички диетолози. От една страна, те съдържат много витамини и от друга - спомагат на човек да преодолее копнежа си към сладките неща.
Парафинът в плодовете и зеленчуцитеПарафинът в плодовете и зеленчуците
28 Март
Освен всички вещества, които съдържат вносните плодове и зеленчуци, те се обработват с восъци и парафини, за да се запазят свежи за по-дълъг период от време.
За и против нискомаслените млечни продуктиЗа и против нискомаслените млечни продукти
25 Март
През последните години стана доста модерно да се консумират само нискомаслени продукти. Пълномаслените млечни продукти съдържат наситени мазнини, но те са полезни, твърдят учените.
Полезни ли са консервираните храниПолезни ли са консервираните храни
23 Март
Най-важното при приготвянето или консумирането на консерви е те да са правилно приготвени. Консервите беспорно са един практичен начин за приготвяне на храна, но вредни ли са наистина?
За ползите от амарантЗа ползите от амарант
23 Март
Доказано е, че амарант съдържа с до 30 повече протеини от ориза, ръжта. Лизинът, откриващ се в състава на амарант, играе важна роля за поддържането на здрава и лъскава коса.
Защо маслините са полезни за здраветоЗащо маслините са полезни за здравето
22 Март
Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Днес в търговските обекти може да срещнете абсолютно всякакви разновидности, маслинов пастет и какво ли още не, създадено на маслинена основа.
За ползите от сока от ябълкаЗа ползите от сока от ябълка
21 Март
Сокът от ябълката е единственият, който може да се комбинира със зеленчукови сокове. Вкусната напитка се препоръчва при извършване на усилен умствен труд.