- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноМорската сол е лек за десетки болести
07 Юни
1
Пламена M.
Кое за какво е полезноДафинов лист за здрав стомах
06 Юни
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноОрехите гонят безсънието
05 Юни
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пелин - вълшебната билкаВълшебните си свойства пелинът дължи на съдържащото се в него вещество артемисинин. Приеман самостоятелно, той лекува около 30 на сто от раковите клетки.
05 Юни
3
Риганът неутрализира свободните радикалиСвободните радикали се свързват с голяма част от дегенеративните заболявания – атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, а риганът е чудесен естествен щит срещу тези болести.
04 Юни
Няколко съвета за здравословна закускаНай-добрата закуска са зърнените храни, мюслите, суровите плодове и орехите или микс от четирите. Сутрин задължително закусвайте - направете си кисело мляко с плодове или яйца с бекон или зеленчуци.
03 Юни
Бразилски орех намалява риска от ракПравилната консумация на бразилски орех може да намали опасността от заболявания като рак на белият дроб, рак на дебелото черво, рак на гърдата или на кожата.
02 Юни
Как да подобрим храненето в офисаХраненето в офиса понякога може да бъде много вредно. Как да подобрим хранителните си навици, докато сме на работа. С какво да се храним докато сме на работа.
02 Юни
1
Най-трудно смилаемите продуктиРазличните продукти се усвояват за различно време от организма. Най-трудно се смилат брюкселското зеле и хрянът - за четири часа. За три часа смиламе сушени сливи, броколи, царевица, спанак.
01 Юни
2
Осем храни за добро здраве и красотаПриродата ни е дарила с изобилие от полезни храни, но ето някои от тях, които можете да намерите навсякъде - ябълки, спанак, сьомга, пуйка, ягоди, малини, зеле, синап, карфиол и броколи.
31 Май
Червеното вино ни пази от кариесЧервеното вино унищожава бактериите, които предизвикват кариеси, сочат още резултатите от изследването, което е цитирано от вестник Дейли Мейл.
30 Май
Здравословни ползи от бразилски орехГорите на Амазония са родното място на някои уникални растителни видове, какъвто е бразилският орех. Бразилският орех е много вкусен и полезен, но в никакъв случай не бива да прекалявате с тези ядки.
29 Май
Чай от хибискус значително намалява кръвното наляганеКонсумацията на чай от хибискус може да намали кръвното налягане сред хората с повишен риск от сърдечно съдови и бъбречни болести. Намаляване на кръвното с чай от хибискус.
29 Май
1
Розмаринът защитава мозъка от инсултВ розмарина се съдържа съединение, което се нарича карнозна киселина – тя предпазва мозъка от влиянието на свободните радикали.
28 Май
Здравословни ползи от кленов сиропОказва се, че антиоксидантите в кленовия сиропа имат същите полезни свойства като тези от плодове, домати, чай, червено вино, ленено семе.
27 Май
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 751
Основни Рецепти
15 254
20 610
Други