Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пелин - вълшебната билкаПелин - вълшебната билка
05 Юни
3
Вълшебните си свойства пелинът дължи на съдържащото се в него вещество артемисинин. Приеман самостоятелно, той лекува около 30 на сто от раковите клетки.
Риганът неутрализира свободните радикалиРиганът неутрализира свободните радикали
04 Юни
Свободните радикали се свързват с голяма част от дегенеративните заболявания – атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, а риганът е чудесен естествен щит срещу тези болести.
Няколко съвета за здравословна закускаНяколко съвета за здравословна закуска
03 Юни
Най-добрата закуска са зърнените храни, мюслите, суровите плодове и орехите или микс от четирите. Сутрин задължително закусвайте - направете си кисело мляко с плодове или яйца с бекон или зеленчуци.
Бразилски орех намалява риска от ракБразилски орех намалява риска от рак
02 Юни
Правилната консумация на бразилски орех може да намали опасността от заболявания като рак на белият дроб, рак на дебелото черво, рак на гърдата или на кожата.
Как да подобрим храненето в офисаКак да подобрим храненето в офиса
02 Юни
1
Храненето в офиса понякога може да бъде много вредно. Как да подобрим хранителните си навици, докато сме на работа. С какво да се храним докато сме на работа.
Най-трудно смилаемите продуктиНай-трудно смилаемите продукти
01 Юни
2
Различните продукти се усвояват за различно време от организма. Най-трудно се смилат брюкселското зеле и хрянът - за четири часа. За три часа смиламе сушени сливи, броколи, царевица, спанак.
Осем храни за добро здраве и красотаОсем храни за добро здраве и красота
31 Май
Природата ни е дарила с изобилие от полезни храни, но ето някои от тях, които можете да намерите навсякъде - ябълки, спанак, сьомга, пуйка, ягоди, малини, зеле, синап, карфиол и броколи.
Червеното вино ни пази от кариесЧервеното вино ни пази от кариес
30 Май
Червеното вино унищожава бактериите, които предизвикват кариеси, сочат още резултатите от изследването, което е цитирано от вестник Дейли Мейл.
Здравословни ползи от бразилски орехЗдравословни ползи от бразилски орех
29 Май
Горите на Амазония са родното място на някои уникални растителни видове, какъвто е бразилският орех. Бразилският орех е много вкусен и полезен, но в никакъв случай не бива да прекалявате с тези ядки.
Чай от хибискус значително намалява кръвното наляганеЧай от хибискус значително намалява кръвното налягане
29 Май
1
Консумацията на чай от хибискус може да намали кръвното налягане сред хората с повишен риск от сърдечно съдови и бъбречни болести. Намаляване на кръвното с чай от хибискус.
Розмаринът защитава мозъка от инсултРозмаринът защитава мозъка от инсулт
28 Май
В розмарина се съдържа съединение, което се нарича карнозна киселина – тя предпазва мозъка от влиянието на свободните радикали.
Здравословни ползи от кленов сиропЗдравословни ползи от кленов сироп
27 Май
1
Оказва се, че антиоксидантите в кленовия сиропа имат същите полезни свойства като тези от плодове, домати, чай, червено вино, ленено семе.