Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изградете си тези навици при пазаруване в името на околната среда!Изградете си тези навици при пазаруване в името на околната среда!
05 Юни
На 5 юни се отбелязва Световен ден за опасване на околната среда. Изградете си навици, набележете си места, от които можете да вземате продукти с рециклируеми опаковки, набележете си продукти с рециклируеми опаковки
Опасно ли е да ядем храна, паднала на пода?Опасно ли е да ядем храна, паднала на пода?
02 Юни
Не е ясно кога и къде е измислено правилото, според което е нормално бързо да се вдигне и яде храна, паднала на пода за не повече от 5 секунди. Но дали е вярно това?
Защо поничките имат дупка в средата?Защо поничките имат дупка в средата?
02 Юни
1
Едва ли има човек, който да не обича вкусните и пухкави понички. Въпреки че днес се продават в различни разновидности, когато стане въпрос за понички, първата ни представа е за кръгъл сладкиш с дупка в средата.
Къде се дестилира най-хубавото шотландско уиски?Къде се дестилира най-хубавото шотландско уиски?
20 Май
1
Първите сведения за производство на шотландско уиски датират от 1494 години, а днес се произвеждат милиони литри от него, като родината му Шотландия е най-големият производител на уиски в света.
17 май - Световен ден на печивата17 май - Световен ден на печивата
17 Май
Печенето е изкуство, без което този свят просто няма да бъде същия. На 17 май честваме Световния ден на печивата - време е да извадите точилката си и да приготвите нещо вкусно.
Салата Капрезе - история, съставки и вариацииСалата Капрезе - история, съставки и вариации
16 Май
Че произходът на салата Капрезе е изцяло италиански, е повече от очевидно. Патриотичните цветове (бялото на моцарелата, червеното на домата и зеленото на босилека) са ясна картина за това. История, съставки и вариации на Капрезе
Опасна ли е прекалената консумация на шоколад?Опасна ли е прекалената консумация на шоколад?
16 Май
1
В тази статия ще навлезем в света на прекомерната консумация на шоколад, изследвайки потенциалните рискове за здравето. И макар да не ни допада определението твърде много шоколад, трябва да знаем вредите от шоколада
Фурм д‘Амбер - какво трябва да знаемФурм д‘Амбер - какво трябва да знаем
08 Май
Името на това сирене идва от малкото градче Амбър, разположено на склоновете на планинските вериги Форес. Фурм д‘Амбер (Fourme d’Ambert) е сирене от краве мляко.
Киселото мляко, което се прави само в 1 ден в годинатаКиселото мляко, което се прави само в 1 ден в годината
06 Май
Киселото мляко е една от любимите храни на много хора в България. То е богато на протеини и калций и има полезен ефект върху храносмилането има един вид кисело мляко, което се прави само в един ден от годината:
Светъл ден Гергьовден!Светъл ден Гергьовден!
06 Май
Свети Георги е един от най почитаните светци, мъченик на Христовата вяра. Свети Георги бил войник в Римската империя. Името му е обезсмъртено в мита за Свети Георги и ламята.
Ястията, които задължително трябва да опитате в ИспанияЯстията, които задължително трябва да опитате в Испания
03 Май
Всяко от тези испански ястия има най-популярни места за хранене в Испания, които трябва да посетите. Когато става въпрос за кулинарен туризъм, тези испански рецепти задължително трябва да опитате в Испания
Кленов сироп - капка канадско златоКленов сироп - капка канадско злато
03 Май
Според канадските стандарти кленовият сироп трябва да съдържа не по-малко от 66 процента захар. Кленов сироп с ценова стойност по малко от 70 долара за литър не е препоръчителен. Защо кленовият сироп е канадското злато?