Празнична Трапеза

Празнична Трапеза

Празнична Трапеза от българската и интернационална кухня. Разгледай нашите предложения за празнична трапеза.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за украса на салатиИдеи за украса на салати
17 Септ.
3
Можете да украсите салатата с палма от маслини. Украсата с гъби и домати също е много красива. Салатите, които се поръсват с кашкавал, мога да бъдат украсени с цветя от зеленчуци.
Как да използваме яйце за украса?Как да използваме яйце за украса?
08 Септ.
2
Въпреки че украсата на храната не е задължителен елемент, за да я хапнем с удоволствие, тя прави блюдото още по-апетитно и действа на подсъзнателно ниво. Яйцата са много подходящи за украса
Кафе в леглотоКафе в леглото
08 Юни
Ако искате да зарадвате половинката си с кафе в леглото, вложете малко фантазия – заедно с кафето и закуската поднесете червена роза. В кафето долейте млечна пяна, върху която нарисувайте с канела сърце.
Чуждестранни гозби за Великденската ТрапезаЧуждестранни гозби за Великденската Трапеза
15 Април
В Англия традиционни са великденските кифлички с кръстове, французите сервират агнешко, сърнешко или свинско месо. Италианската великденска трапеза е украсена със сладкиш с плодове и ядки, полят с ликьор.
Лесно и вкусно за ВеликденЛесно и вкусно за Великден
14 Април
1
Вижте поредната порция вкусни предложения за бързи и лесни празнични великденски ястия. Страхотни брускети, славянски гювеч, агнешка дроб сърма и печени картофи с чери домати.
Интересни и вкусни Великденски ястияИнтересни и вкусни Великденски ястия
14 Април
Разнообразете празничната трапеза с няколко великденски предложения, идващи от чуждестранната кухня. Това са аспержи с пармезан, зелен фасул с чушки и ароматно агнешко с чесън и подправки.
Лесни Сладкиши за ВеликденЛесни Сладкиши за Великден
13 Април
Направете великденският празник още по-вкусен с нашите предложения за лесни сладкиши. Изберете сладкишът с орехи и маслена глазура, ягодовият мус или портокаловото изкушение.
Идеи за изварена Великденска пасхаИдеи за изварена Великденска пасха
10 Април
Освен козунака и яйцата, традиционен славянски атрибут за Великденската трапеза е изварената пасха. Много вкусни са варената, печената и Царска изварена пасха.
Вкусен и лесен кекс за ВеликденВкусен и лесен кекс за Великден
10 Април
Вижте нашите вкусни предложения за великденски кекс. Предлагаме ви лимонов кекс и страхотен козуначен кекс, напълно подходящ за този празник.
Великденски яйца с естествени боиВеликденски яйца с естествени бои
09 Април
3
Боядисването на великденски яйца може да стане чрез натурални бои. Използвайте спанак за зелен цвят, за червен обелките на червен лук, за оранжев цвят се нуждаете от люспите на кромид лук.
Каква трябва да е трапезата за ВеликденКаква трябва да е трапезата за Великден
06 Април
2
Великден е светъл християнски празник, по време на който трапезата трябва да е богата и красиво украсена. Задължителни са боядисаните яйца, козунакът и великденския обреден хляб.
Как да украсим трапезата за ВеликденКак да украсим трапезата за Великден
03 Април
Символите на Великден са яйцата, зайчетата, пиленцата, гнездата, зеленината, цветята и всичко, свързано с природата, възраждането, събуждането и пролетта.
Как да си направим прасенце на пещКак да си направим прасенце на пещ
29 Март
2
Печеното прасенце се сервира цяло и се разрязва на масата. Първо се отрязват бутчетата, после се нарязва тялото и се сервират парчета месо заедно с част от плънката, ако има такава.