Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
6 мита за закуската, в които трябва да спреш да вярваш!6 мита за закуската, в които трябва да спреш да вярваш!
03 Юни
Закуската се счита за най-важното хранене от десетилетия и по време на нея трябва да ядете като крал. 6 мита за закуската, в които трябва да спреш да вярваш!
Най-популярните меки сирена в светаНай-популярните меки сирена в света
03 Юни
Сиренето е най-популярната млечна храна в световен мащаб. Най-популярните меки сирена в света.
Как да премахнете мазни петна и наслоявания от кухнятаКак да премахнете мазни петна и наслоявания от кухнята
02 Юни
Никой не обича да готви в кухня, пълна с мръсотия! Защо изобщо трябва да се грижите за обезмасляването на вашата кухня? Как да премахнете мазни петна от шкафове, печка и кухненски плот. Универсален домашен обезмаслител
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
27 Май
Диетолозите говорят за опасностите от захарта от доста време, но е много трудно да спрем да я използваме. Кафява захар - характеристики и производство:
Заместители на краве маслоЗаместители на краве масло
25 Май
Чували ли сте за масло от пюрирани лимонови зърна? То може да е перфектна алтернатива на кравето масло, ако търсите такава. Няколко идейни предложения с какво да заместите кравето масло
Какво е ксилитол?Какво е ксилитол?
21 Май
Ксилитол е известен още с наименованията Xylitol и Е967. Вреден или полезен е ксилитола?
Енергийни НапиткиЕнергийни Напитки
21 Май
2
Енергийни напитки, наричани още тонизиращи напитки дават на организма бърз приток на енергия. Вреди от енергийните напитки.
Шоколадова зависимост - що е то и как да я преборим?Шоколадова зависимост - що е то и как да я преборим?
20 Май
Пристрастяването към шоколада е неконтролируемата консумация на големи количества шоколад, въпреки съзнаването, че това ще окаже неблагоприятни последици за здравето. Вижте повече:
Време за усвояване на хранатаВреме за усвояване на храната
19 Май
1
Времето на престой в стомаха е различно за различните храни и зависи от типа им. Водата се усвоява мигновено, ако в стомаха няма нищо друго. Плодовите и зеленчукови сокове се усвояват за период от 10 до 30 минути.
Продуктите с изненадващо много въглехидратиПродуктите с изненадващо много въглехидрати
16 Май
Въпреки че сложните въглехидрати са в пъти по-полезни от простите, те все пак си остават въглехидрати. Ето 12 изненадващо високовъглехидратни храни
Как изглежда закуската на различните нации по светаКак изглежда закуската на различните нации по света
13 Май
В различните части на света обаче поднасят различни ястия за закуска. Вижте каква е предпочитаната закуска за различните нации. Типичната италианска закуска включва чаша топло капучино и кроасан, но във Франция закусват. . .
Сезонът на коктейлите! Какво трябва да знаете за подсладените спиртни напиткиСезонът на коктейлите! Какво трябва да знаете за подсладените спиртни напитки
13 Май
Няма ясно формулирани правила и какви храни подхождат на силно подсладените напитки, тъй като когато ги поднасяте, те са достатъчни сами по себе си и дори не е необходимо да слагате нещо на масата
Вкусотии, които трябва да опитате в Северна ИталияВкусотии, които трябва да опитате в Северна Италия
12 Май
1
Дори случайният турист ще забележи разликата в кулинарните изкушения на Северна и Южна Италия. Северняците готвят с масло и понякога сметана. Яде се предимно телешко