Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топ съвети при обзавеждане на кухнятаТоп съвети при обзавеждане на кухнята
03 Май
1
Безспорно кухнята е едно от най-любимите места на много от хората, защото именно там се случва магията и се приготвят много вкусни ястия, които събират заедно цялото семейство.
Какво е бронирано кафе и как се прави?Какво е бронирано кафе и как се прави?
30 Април
Бронираното кафе представлява в най-простата и традиционна форма на кафе, което е комбинирано с масло. Какво е бронирано кафе и как се приготвя.
Хитринки за почистване на кухнята с парочистачкаХитринки за почистване на кухнята с парочистачка
29 Април
По принцип ръчните парочистачки се използват най-често за третиране на петна от тъкани или килими или за гладене на дрехи, но те могат да изчистят и кухнята ви. Ето как става това!
Конопено масло - ползи и приложениеКонопено масло - ползи и приложение
28 Април
Конопеното масло действа ефективно при заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Конопено масло - ползи и приложение:
Козунакът - сладкото удоволствие на ВеликденКозунакът - сладкото удоволствие на Великден
23 Април
Дърветата се разлистват, слънцето започва да топли, дъждовете са кратки и… скоро навсякъде ще замирише на великденски козунак. Козунакът е измислен във Франция, но днес е великденският обреден хляб в много държави по света.
Еврейските закони на храненеЕврейските закони на хранене
19 Април
Евреите, които пазят кашер, разчитат на библейския стих Не вари яре в майчиното му мляко и затова не комбинират месо и млечни храни. Кои са кашерните храни, птици и животни. законите на еврейската кухня
Как да използваме хартията за печенеКак да използваме хартията за печене
17 Април
Едно от най-важните и практични неща, което е препоръчително да имате винаги под ръка в кухнята си, е пергаментовата хартия. Как да използваме хартията за печене?
Изненада! Какво не знаем за ябълките?Изненада! Какво не знаем за ябълките?
07 Април
Вижте любопитни факти за ябълките, които най-вероятно не знаете.
Какво се съдържа в 100 г купена и домашна луканка?Какво се съдържа в 100 г купена и домашна луканка?
06 Април
1
Купената от супермаркета луканка е направена от месо, мазнина, субпродукти и консерванти. Добавки в луканките. Какво се съдържа в 100 г луканка.
Ръководство за начинаещи любители на РозеРъководство за начинаещи любители на Розе
02 Април
Вкусна лятна напитка, виното Розе представлява повече от очарователно му име и красив цвят! Ето кратко ръководство за всички неща: как е на вкус, какво е специално за него и с какви храни се съчетават най-добре.
Как да ядем макаронени храни, без да пълнеемКак да ядем макаронени храни, без да пълнеем
02 Април
Австралийски диетолог има рецепта как да не се отказваме от пастата и да поддържаме стройна фигура. Става въпрос за алтернативни видове макаронени изделия.
Популярните заместители на кравето мляко, които те спасяват през деняПопулярните заместители на кравето мляко, които те спасяват през деня
30 Март
Цял нов поток от растителна алтернатива на млечни продукти вече се предлага за ежедневна консумация. Освен че предоставят опция за вегани, растителните млека са от полза и за тези, които имат непоносимост към лактоза
Кулинарните традиции в УкрайнаКулинарните традиции в Украйна
30 Март
Украинската кухня е богата на вкусове и хранителна стойност. Едно от най-популярните ястия е боршът. Украинците са измислили борша и той е станал символ на националната им кухня отпреди 300 години.