Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За и против растителното млякоЗа и против растителното мляко
09 Март
Ядковото мляко не съдържа лактоза и е подходящо за хората с лактозна непоносимост. Малкото калории ще го направят предпочитано за хората на диета за поддържане на добра фигура. Вижте повече.
Защо трябва да приемаме плодове и зеленчуци с антоцианиниЗащо трябва да приемаме плодове и зеленчуци с антоцианини
09 Март
Антоцианините са специални растителни пигменти. Именно на тях се дължи атрактивното оцветяване на някои растения. Кои плодове и зеленчуци са най-богати на антоцианини?
Различните цветове домати и тяхното съдържаниеРазличните цветове домати и тяхното съдържание
09 Март
Доматите са сред любимите здравословни зеленчуци, които с удоволствие мнозина похапват целогодишно. Ето какво може да откриете в различните цветове домати:
10 доказани ползи за здравето от консумацията на ленено семе10 доказани ползи за здравето от консумацията на ленено семе
09 Март
От векове насам лененото семе е ценено заради своите полезни свойства върху организма. Ето 10 здравословни ползи от консумацията на ленено семе, които ще ви накарат да го включите в списъка си с любими хранителни продукти.
8 храни с богато съдържание на мед8 храни с богато съдържание на мед
08 Март
Медта е микроелемент, от който организмът се нуждае в малки количества, за да функционира правилно. Кои са най-богатите на мед храни?
Корен от кудзу лекува алкохолизъм, махмурлук и никотинова зависимостКорен от кудзу лекува алкохолизъм, махмурлук и никотинова зависимост
08 Март
Кудзу е растение от семейство Бобови. За лечебна цел се използват корените, цвета и листата. Корените съдържат въглехидрати диадзин и диазеин, много нишесте. Кудзу помага и срещу алкохолизъм.
Варивата - продукти на миналото и на бъдещетоВаривата - продукти на миналото и на бъдещето
08 Март
Леща, грах, боб, фасул, ориз… Толкова са популярни, че трудно можем да изброим и няколко ястия без тях в главната роля. Присъстващи от векове в чиниите ни, варивата присъстват винаги в много вкусни ястия.
Продукти, богати на лизинПродукти, богати на лизин
07 Март
Лизинът представлява аминокиселина, която организмът не произвежда сам. Тя се набавя единствено от храна и хранителни добавки. Вижте кои храни са богати на лизин.
Ето колко полезни са всъщност морковитеЕто колко полезни са всъщност морковите
06 Март
Знаете ли, че когато ви е тъжно, не посягайте към шоколадово блокче, а хрупкайте моркови. В суров вид морковите укрепват венците, предотвратяват образуването на мазнини и се справят с авитаминозите.
Лесни и вкусни комбинации със зеленчуци с протеиниЛесни и вкусни комбинации със зеленчуци с протеини
06 Март
Повечето хора сме свикнали да хапваме любимата си пържола с гарнитура от картофки или ориз, но това не е правилно. Най-добре е да комбинирате месо и протеинови храни със свежи зеленчуци и салати
8 впечатляващи ползи за здравето на лютите червени чушки сорт Кайен8 впечатляващи ползи за здравето на лютите червени чушки сорт Кайен
05 Март
Чушките сорт Кайен са вид червени люти чушки, чиято родина е Централна и Южна Америка. Ето за какво точно помагат лютите червени чушки Кайен
Преградите на орехите - ползи и лечениеПреградите на орехите - ползи и лечение
05 Март
В народната медицина широко се използват отвара и тинктура от преградките на ореха. Те отлично помагат за преодоляване на следните заболявания
Продукти, които задължително трябва да се обработят топлинноПродукти, които задължително трябва да се обработят топлинно
05 Март
Вероятно знаете, че трябва да избягвате суровото месо и яйца, но не сте ли се питали има ли и други продукти, които могат да бъдат опасни, ако не преминат пълна топлинна обработка? Кои са те?