Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Арарут - същност и ползиАрарут - същност и ползи
15 Юни
Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията. От растението се използват корените.
Учени: Шепа ядки дневно пази от ранна смъртУчени: Шепа ядки дневно пази от ранна смърт
13 Юни
Приемането само на една шепа ядки дневно може значително да намали риска от ранна смърт, твърдят учени от университета в Маастрихт, които са провели мащабно проучване.
Здравословните ползи на сока от агавеЗдравословните ползи на сока от агаве
13 Юни
Преди хилядолетия основен източник на захар бил агавето. С пристигането на испанците в Централна Америка обаче, то било изместено от тръстиката. Днес славата на агаве се завръща.
Прекаляването с тофу е вредно за бъбрецитеПрекаляването с тофу е вредно за бъбреците
11 Юни
Много хубаво не е на хубаво. Това важи за почти всяко нещо в живота ни. Доказателство за това е случаят с китаеца Хъ и любимата му храна - соята. Прекаляването с тофу стана причина от китаеца да бъдат извадени рекорден брой бъбречни камъни
Бахарът подобрява храносмиланетоБахарът подобрява храносмилането
10 Юни
Сред ползите от приема на бахар се изтъква облекчаване на проблеми, свързани с храносмилането, също подправката има обезболяващо действие, може да предпазва организма от болестотворни причинители
Студената вода пречи на храносмиланетоСтудената вода пречи на храносмилането
09 Юни
Ледената вода по време на ядене може да забави храносмилателните процеси. Експертите съветват да се избягват студените течности, а да се приемат такива на стайна температура и да се пият поне 30 минути преди и след храна.
Как да пържим картофките, за да не ни вредят?Как да пържим картофките, за да не ни вредят?
07 Юни
Британски учени откриха как да се приготвят пържените картофи, така че да се избегне риск от появата на ракови заболявания.
Полезно ли е пушеното сиренеПолезно ли е пушеното сирене
06 Юни
Ароматът на пушените храни е много специфичен и доставя на човек едни по-различни вкусови възприятия.
Асафетида е неизменна част от аюрведичната кухняАсафетида е неизменна част от аюрведичната кухня
05 Юни
Асафетидата се използва в аюрведичната кухня, за да улесни храносмилането на бобовите растения, както и на зеленолистните зеленчуци, каквито са лапад, спанак и други.
Таро – неочакван източник на витаминиТаро – неочакван източник на витамини
04 Юни
Благодарение на изключителното си богатство от витамини, таро има безброй лечебни качества, които го правят много полезен за организма.
Кардамон – древният афродизиакКардамон – древният афродизиак
03 Юни
Известен още като Elletaria cardamomum, кардамонът е семейството на джинджифила и придава много силен аромат и вкус на храната. Интересно е как карадамонът повлиява и върху рецепторите в носа и така стимулира допълнително сексуалния апетит.
Предимствата и рисковете от консумацията на сурови плодовеПредимствата и рисковете от консумацията на сурови плодове
02 Юни
Консумирането на плодовете в сурово състояние се препоръчва от повечето специалисти, защото по този начин те запазват всички ценни вещества, които съдържат. Прави се връзка между суровоядството и увреждането на зъбите и по-точно на зъбния емайл